končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový krémešPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Cesto: 5 vajec, 150 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 3 lyžice vody. Jablková náplň: 1 kg očistených jabĺk, 2 balíčky vanilínového cukru. Pudingová náplň: 700 ml mlieka, 2 balíčky Zlatého klasu, 100 g práškového cukru, 40 g kryštálového cukru, 200 g masla, 250 ml smotany na šľahanie, čokoládová ryža. POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry. Uvaríme puding z mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu. Nakoniec dozdobíme čokoládovou ryžou a dáme stuhnúť do chladničky. Náš tip: Zákusok bude veľmi chutiť aj vtedy, ak vynecháte buď pudingovú náplň, alebo šľahačku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 5.8.2019, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmiPOTREBNÉ PRÍSADY 4 kspstruhy 150 gmúka hladká 4 PLsmotana kyslá 2 kscitrón 30 gsoľ 200 gmaslo olej vňať petržlenová POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu\r\nPstruhy osolíme, obalíme do hladkej múky, poukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom alebo olejom, pokvapkáme polovičkou citróna. Pečieme v rúre. Teplota asi 180 stupňov Celzia, čas pečenia závisí od veľkosti pstruha. \r\nVhodná príloha dukátiky: Očistené surové zemiaky nakrájame na kolieska, posypeme korením na zemiaky alebo drvenou rascou, pokvapkáme olejom, všetko spolu vymiešame v miske, vysypeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a v rúre upečieme do červena pri teplote 180 stupňov Celzia 30 minút. Hodí sa kyslá smotana. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 28.2.2013, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Zimný punčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 l červeného vína 1 l čerstvo prevarenej vody 0,5 – 1 dcl rumu 4 vrecúška jablkovo-škoricového čaju ( alebo ovocný) 3 ks škorica drievko alebo badian 5 – 6 klinčekov 2 PL kryštálového cukru na kocky nakrájané ovocie – jablko, pomaranč, červený grep… Pozn.: ak na prípravu používam biele víno, dávam mätový čaj, namiesto rumu použijem Demänovku, vanilku vymením za škoricu a ako ovocie nevynechám pomelo. POSTUP PRÍPRAVY Víno s korením a cukrom ohrejeme. Ak sa začne tvoriť pena, odstavíme zo zdroja tepla. Medzitým vylúhujeme čaj v prevarenej vode a ovocie v rume ( len veľmi krátko ). Víno prelejeme cez sitko do misy, pridáme čaj a nakrájané ovocie v rume. Premiešame a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2011, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Nadopujte sa zázvoromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Zázvorový čaj je skutočný zázrak. Táto plodina pôvodom z Ázie je pri liečbe ochorení kľúčová. Pomáha pri trávení, chrípke, nachladnutí, ba dokonca sa jeho účinky využívajú aj ako prevencia rakoviny. Zázvorový čaj vás určite postaví na nohy. Základom je však mať čerstvý zázvorový koreň. Ten však dnes bez problémov zoženiete na trhu či v každom hypermarkete. POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: 1 lyžicu nastrúhaného zázvoru zalejte litrom horúcej vody. Pridajte šťavu z citróna, dva plátky pomaranča, škoricu a 3 klinčeky. Ochuťte medom a ešte teplé až horúce po dúškoch vypite. Pomáhajú aj sirupy z bazy, cesnak s medom, či silný bylinný čaj. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 27.1.2012, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Banánové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY Porcia: 12ks v papierových košíčkoch Potrebujete: 2-3 banány ½ pohára kryštálového cukru 2 celé vajcia 1/3 pohára oleja štipka soli 1 prášok do pečiva ¾ pohára polohrubej múky posekané/pomleté orechy, za hrsť POSTUP PRÍPRAVY Postup: Banány poriadne potlačiť, vymixovať s vajciami, pridať cukor, olej, orechy, múku s práškom a soľou. Piecť 25 minút na 180C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Čokoládové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g. hladkej múky 125 g kryštálového cukru 50 g majzeny alebo solamilu. 2 celé vajíčka, 1 dcl oleja, 2 lyžice mlieka, celú čokoládu na varenie POSTUP PRÍPRAVY Odvážime si 150 g. hladkej múky, 125 g kryštálového cukru a 50 g majzeny alebo solamilu. Zmiešame. Pridáme 2 celé vajíčka, 1 dcl oleja, 2 lyžice mlieka a pol sáčku kypriaceho sáčku. Rozbijeme si čokoládu. Rozbitú čokoládu na kúsky zmiešame s cestom (s cestom môžeme rozmiešať jablká, džem alebo iné ingrediencie podľa toho aké mufiiny chceme mať). Na plech si pripravíme 12 až 14 košíčkov na pečenie. Naplníme cestom maximálne do polovice. Dáme do predvyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme 15 až 20 min ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.1.2012, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Nektarinkové muffiny:POTREBNÉ PRÍSADY 150 g polohrubej múky 1/2 bal. prášku do pečiva 75 g cukr 1 bal. vanilk. cukru 50 g čokoládových vločiek (môže byť postrúhaná čokoláda) 4 vajcia 75 g masla 1 - 2 nektarinky (alebo marhule, broskyne) POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku, prášk do pečiva, cukor, vanilk. cukro. Pridáme vajcia a maslo. Dobre premiešame. Cesto naplníme do formičiek na muffiny - (len asi do polovice, lebo narastie). Nektarinky pokrájame na tenké kúsky, ktoré vejárovito napicháme do cesta. pečieme asi 25 minút pri 180 st.C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
tekvicový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie 400 g struhanej tekvice 350 g krystaloveho cukru 2 polievkove lyžice medu 2 vajcia cele 450 g polohrubej muky 1 salka oleja 1 salka mlieka 1 kypriaci prášok do pečiva za hrsť orechov prípadne kokosu cokoladove figurky co zostali od sibacky POSTUP PRÍPRAVY Čas prípravy 1 / 2 hod. Popis kolacik som si teraz vymyslela a pre Tyjamy preto, lebo cakam na pokracovanie jej pribehu. Kolacik je rychlo urobeny, rychlo zjedeny a pomoze Vam s nadurodou tekvice Inštrukcie Tekvicu nastruhame na velkom struhadle, polameme orechy a figurky. Vsetko som postupne zmiesala. Na vacsi vymasteny mukou vysypany plech vyliala a supla do rury. Rura je vyhriata a peciem na 180 stupnov tak cca 25 min. Kontrolujem tak ze picham do toho spajdlou a sem tam sa aj dobre popalim Necham vychladnut, natriem lekvarom co je po ruke a navrch cokoladovu polevu. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jahodová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 100 g polohrubej múky 2 ČL prášku do pečiva 100 g cukru 1 vanilkový cukor 100 g mäkkého masla (Hera) 3 vajcia Pudingový krém: 2 PL cukru 1 puding s vanilkovou príchuťou 400 ml mlieka Plnka: ½ kg jahôd 2 balíčky tortového želé ½ l vody 3 PL cukru POSTUP PRÍPRAVY Do misy dajte všetky suroviny na korpus a elektrickým šľahačom spracujte na cesto najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 min. Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priem. 26 cm). Dajte piecť do elektrickej rúry predhriatej na 180 °C. (teplovzdušná rúra 160 °C). Korpus nechajte vychladnúť. Nožom uvoľnite okraj formy a korpus preložte na servírovací tanier. Okolo korpusu upevnite očistený okraj tortovej formy. Puding uvarte podľa návodu, len v 400 ml mlieka s 2 PL cukru. Uvarený puding nechajte 15 min. chladnúť a ním potom polejte korpus. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
potahova tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 175g cukríkov marschmellows, 750g práškového cukru, 2 lyžice vody, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej POSTUP PRÍPRAVY Keď mal môj syn oslavovať prvé narodeniny, chcela som, aby mi cukrárka spravila pre neho zasneženú tortu s modrými hviezdičkami a postavičkami snehuliačikov. Ale keďže tortu som potrebovala mať hotovú deň pred vianočnými sviatkami, cukrárke sa nechcelo baviť s ozdobovaním a tak sme sa dohodli, že si ju ozdobím ja sama doma. Bála som sa, čo bude z torty, keďže som sa chystala prvý raz robiť poťahovú hmotu, ale nakoniec som bola s výsledkom maximálne spokojná a tak sa s vami môžem podeliť so skúsenosťou, ako sa taká hmota robí a ako sa s ňou pracuje.\r\nČo budete potrebovať: 175g cukríkov marschmellows, 750g práškového cukru, 2 lyžice vody, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej\r\n\r\nPostup: Cukríky si umyte z ružového cukru, dajte do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry, pridajte 2 lyžice vody a kyselinu citrónovú a dajte na 2-3 minúty do mikrovlnky rozpustiť. Počas tejto doby asi 2x vyberte a premiešajte, aby sa cukríky rovnomerne roztopili. Vmiešajte 1/2 kg práškového cukru, premiešajte a vyklopte na pracovnú dosku. Vmiešajte ešte asi 250g cukru, aby bola hmota tvárna, ale aby držala tvar. Hmota sa farbí bežnými potravinárskymi farbami. Ja som ale napr. modrú farbu docielila tak, že som si kúpila modro-biele cukríky a tie som roztopila. Keď som robila inú farbu hmoty, tak som si kúpila cukríky takej farby, ako som potrebovala. Ak ale potrebujete sýtu farbu, musíte farbiť potravinárskymi farbami. Je lepšie v takom prípade si farbu pridať už do rozpustených cukríkov, kým tam ešte nie je cukor.\r\n\r\nKeď máte hmotu spravenú, môžete ju rozvaľkať a poťahovať torty, resp. zhotovovať postavičky. Uskladňujte ju v chlade a vyberajte si len potrebné množstvo, aby vám zbytočne neschla. Ak máte pocit, že je moc tuhá, dajte ju na pár sekúnd do mikrovlnky a zase bude mäkká. Je dobré si cesto podsypávať aj solamylom, vtedy sa vám nebude lepiť. Ak sa vám nepodarí vyvaľkať pekný plát, ktorý sa vám stále trhá, pridajte si práškový cukor, premieste a znovu skúste vyvaľkať. Nemusí sa vám to podariť na prvý raz.\r\n\r\nNezabudnite, že predtým, ako budete poťah dávať na tortu, tá musí byť natretá maslovým krémom (nie šľahačkovým!) a riadne vychladnutá. Nerobte tortu nikdy v jeden deň, ale zdobte aspoň na druhý, kým nebude dostatočne stuhnutá.\r\n\r\nDržím palce. Ja som na druhý raz robila dámske prsia v korzete a podarili sa mi krásne. Neviem ale či sa hodí, aby som tu fotky zverejňovala ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |