končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
TORTY |
Plnka, pred ktorou budete mať rešpekt, ale nakoniec vám nedá, aby ste ju neskúsili :-)POTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 30 Dkg kryštálového cukru, štipka soli, 2 vanilkové cukre, 2 palmariny (250 g), kto chce tak aj trochu rumu. (1 vajce = 60 g cukru) Ja som dala 1 palmarin a 1 poctivé obyčajné maslo. Je to vynikajúca plnka, ktorú mi dokonca pochválili aj sestry a to je už čo povedať. :-) POSTUP PRÍPRAVY Hor sa na postup. Nie je náročný na prípravu, ale na pozornosť. Takže pri tejto plnke sa neopovážte ani len pozrieť niekam inam ako na mikrovlnku, pretože plnka sa varí v mikrovlnke. Dnes som fotky nestihla, nabudúce to však už stihnem. 1. Najskôr si pohľadáme vhodnú misu do mikrovlnky. Musí byť dosť veľká, ale taká, aby sa vám zmestila v pohode do mikrovlnky. 2. Rozbiť vajíčka do misy určite viete. Pridáme štipku soli, kryštálový cukor spolu s vanilkovým. Vajíčka a cukor vymiešame mixérom do peny. Na to podľa mňa ani fotku netreba. :-) 3. Do inej misy si dáme zmäknuté palmariny, trochu ich môžeme popučiť vidličkou. Odložíme nabok. Budeme ich potrebovať, keď sa plnka dovarí v mikrovlnke. 4. Nachystáme si varešku, aby sme ju mali po ruke, budeme ju teraz potrebovať na premiešanie plnky. Spolu s vareškou aj nejaký tanier, kde si ju potom môžeme odložiť. Mne to tiež došlo až potom, keď mi plnka okvapkala všetko okolo mikrovlnky. 5. Keď máme vajíčka s cukrom vyšľahané, vložíme celú misu do mikrovlnky. Nezakrývame. A TERAZ ZAČÍNA TÁ VEEEEĽMI POZORNÁ ČASŤ! Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 27.4.2017, 0:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cestoviny s brokolicouPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny, brokolica, cesnak, olivový olej, syr (akýkoľvek, alebo aj hotovú syrovú omáčku, tvrdý syr...), ja som dala aj šunku, príp. kuracie mäso (aj pečené)... bazalka, oregáno. POSTUP PRÍPRAVY Na olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájaný cesnak, pridáme uvarenú a pokrájanú brokolicu, ja som dala aj pokrájanú šunku (môžu byť kľudne aj šampiňóny, kuracie mäso...), pridala som hotovú syrovú omáčku, trochu smotany na varenie (bolo to trochu husté) alebo aj vývar z brokolice. Necháme roztopiť syry (syrovú omáčku), pridáme bazalku a oregáno a nakoniec vmiešame uvarené cestovinky. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 11.12.2007, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Voskové zvončeky - ozdobyPOTREBNÉ PRÍSADY Toto nie je recept na jedenie, ale na tvorenie :-). Drevené zvončeky (ja to volám kopýtka), vyššie plechovky (ja mám 12 cm s priemerom 10cm), vosk, resp. kúsky už nepoužiteľných sviečok bez knôtu, farebné voskovky, podložku, starú utierku, obetovala som aj jednu varešku, aby som mohla miešať vosk, keď sa bude topiť, olej, a chuť urobiť niečo pekné a trochu trpezlivosti. PS: drevené formy si dajte urobiť u nejakého šikovného stolára, ale dajte si dlhšiu a trošku širšiu rúčku ako mám ja. POSTUP PRÍPRAVY 1. Do plechovky si dáme kúsky sviečok (najlepšie biele) a dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Vosku, resp. sviečok bude treba dosť veľa, pretože tekutého vosku treba aspoň pol plechovky, aby sa nám zvončeky dobre máčali a nedotýkali sa dna plechovky. Ak chceme mať farebné zvončeky, do bieleho vosku dáme niekoľko kúskov voskovky, podľa toho, akú farbu a odtieň chceme mať. 2. Vosk máme roztopený, opatrne vyberieme z vodného kúpeľa a dáme na podložku (POZOR, býva dosť horúca plechovka!!!!!). Natrieme si kopýtka jednou kvapkou obyčajného oleja, prebytočný olej otrieme. Olej nám pomôže, aby sa vosk veľmi neprilepil na formy. 3. Potom opatrne máčame do vosku, nevadí keď ponoríme až po rúčku, prebytočný vosk sa po stuhnutí oreže. Zo začiatku, keď je vosk horúci, bude treba viackrát namočiť, lebo sa tvorí iba tenulinká vrstva vosku. Mne niekedy treba 3 vrstvy, niekedy aj 5, uvidíte podľa hrúbky zvončeka. 4. Namočený zvonček necháme chvíľku stuhnúť. Nevadí, ak nám nejaká kvapka vosku stečie po zvončeku, kým je vosk teplý, dá sa to pekne uhladiť na forme rukou. 5. Ostrým nožom orežeme okolo okraja kopýtka, aby sme mohli vytočiť zvonček. Potom zvonček vyberieme, resp. vytočíme. Ľavou rukou držím zvonček na forme a pravou rukou skúšam opatrne vytočiť formu (ako keď chcete otvoriť vrchnák na fľaši). 6. Ak nám vosk nechce ísť dolu, trošku mu pomôžeme špáradlom alebo ihlou, ktorou opatrne odlepíme okraj vosku od formy. Zvonček treba vytočiť dovtedy, kým je vosk aspoň trošku teplý, resp. taký vlažný. 7. A zvonček máme hotový. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 23.2.2010, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |