končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bezlepková vianočka príp. mazanecPOTREBNÉ PRÍSADY 275-300 g bezlepková múka (ideálne Schär) 3 ks zemiakov (váha za surova 50g, po uvarení cca 150-160 g) 125 g polotučný tvaroh (použila som hrudkovitý) 75 g maslo 75 g pomletý kryštálový cukor 3 ks vajcia (veľkosť M, 2ks do cesta, 1ks na potretie) 35 g mandle 1 PL rumu 1/2 balíčka vanilkového cukru 35 g hrozienok 25 ml mlieka 1 prášok do pečiva (PDP) 1 čajová lyžička Psyllium (indická vláknina pre udržanie vlhkosti) citrónová kôra nmandľové lupienky POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík bol pôvodne zamýšľaný ako "test", či sa vianočka podarí. Použité množstvá však boli postačujúce na menšiu vianočku, ktorá sa akurát zmestila na môj plech. Kto potrebuje, môže si množstvá zdvojnásobiť alebo inak prispôsobiť :-) S cestom sa pracovalo veľmi dobre a pôvodne som ani neverila, že sa bude dať vianočka zapliesť. Nakoniec to však bola pohodička, príprava trvala naozaj krátko, s cestom pracovalo perfektne a výsledok milo prekvapil... Všetky suroviny si vopred pripravíme a necháme ohriať na izbovú teplotu. Hrozienka opláchneme vodou, zalejeme rumom, necháme postáť. Zemiaky uvaríme v šupke. Tvaroh v receptoch na tvarohovú vianočku používajú väčšinou mäkký, ja som však mala len mäkký nízkotučný a ten je chuťovo nevyhovujúci. Preto som použila klasický polotučný hrudkovitý. Ak sa rozhodnete použiť mäkký tvaroh, zrejme bude treba trochu upraviť množstvo múky podľa konzistencie cesta... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.12.2013, 8:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |