. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Helena B. (hela2) ID 37749
.
Oblasť: Žarnovica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.3.2008
Naposledy: 15.2.2016 13:47
Aktualizácia: 10.8.2010 7:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 13
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 30
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Dotaz


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Neponúkam žiadny recept. Len sa chcem opýtať, ešte keď som bola dieťa moja maminka pekávala Indianky. Receptov som našla veľa, ale ani jeden taký, ktorý by bol ako hľadám. Do formy dávala piškotové cesto v ktorom nebol práškový cukor ale namiesto neho med. Bola to výborná piškota.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PLNENÁ PEČENÁ PAPRIKA



POTREBNÉ PRÍSADY

4 papriky väčšie – farebné, 100-150g tvrdého syra, 2 vajcia, hrnček strúhanky, hrnček nadrobno nakrájanej šunky, ½ hrnčeka mlieka, petržlenová vňať alebo pažítka, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Syr nastrúhame a dáme do misy. Pridáme strúhanku, vajcia, nadrobno nakrájanú šunku, nakrájanú petržl.vňať, korenie soľ a mlieko podľa potreby. Premiešame. Papriku umyjeme a rozkrojíme po dĺžke na dve časti. Vyberieme semiačka a naplníme syrovou plnkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch kým plnka nesčervenie. Zo začiatku pečieme prikryté. Pred dopečením môžeme ešte posypať postrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2010, 8:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s orieškovým jogurtom



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, olej, worč.omáčka, sójová omáčka, kečup, horčica, zázvor, kari, chilli omáčka 1 ks konzervovaných šampionov /môžu byť aj čerstvé, 1ks šľahačková smota, 1ks pochúťková smota, 1ks orieškový jogurt.

POSTUP PRÍPRAVY

Tak tento recept vznikol úplnou náhodou, lepšie povedané omylom Chcela som robiť kuracie prsia na smotane a aby bola omáčka ľahšia pridávam aj biely jogurt. Neviem kde som sa pozerala ale namiesto bieleho jogurtu som z chladničky vzala orieškový.
Ale k receptu:
kuracie prsia cca 500g nakrájame na rezance. V miske si zmiešame asi 2 PL oleja, 1 PL horčice, 1PL kečupu, 1PL WO, 1PL SO, trošku kari korenia, trošku zázvor a za 1PL chilli omáčky /je dosť slané aj bez soli ale kto ľúbi slanšie môže pridať aj soľ/ dobre premiešame a vložíme nakrájané mäso. Necháme odležať cca 2hod.
Na rozohriatu panvicu dáme odležané mäso a poopekáme. Potom pridáme 1 konzervu nakrájaných šampionov ktoré sme premyli čistou vodou.Udusíme do mäkka.
Potom pridáme šľahačkovú smotanu a trošku spolu povaríme, pridáme jogur /ja som si všimla, že je orieškový až keď bol už v kastróle/ a pochúťkovú smotanou a za stáleho miešania necháme prevrieť.
Podávame s knedľou alebo cestovinou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.3.2010, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Margot tvarohová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajíčka, 150g práš.cukor, 150g hl.múka, 1/2 PDP, 1 vanil. cukor,. 2 lyžice kakao, 0,75 dcl olej, 0,75dcl voda Plnka I. : 250g jemný tvaroh, 1 pomazánkové neochutené maslo/ napr.Bánovecká nátierka/, stužovať šlahačky, 1/2litra mlieko, 3 PL kryšt.cukor, 1 vanil. cukor, 1 zlatý klas, 1 Martot čokoláda Plnka II: 1 prášková šľahačka, l stužovať šlahačky, 150ml mlieka Na vrch: Margot čokoláda alebo várová čokoláda Ešte budeme potrebovať: vaječný likér

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: žĺtka vyšľaháme s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom /trošku si odložíme do snehu/, postupne zašľaháme olej a vodu. Vyšľaháme sneh a zašlaháme doň zvyšný cukor. Pridáme preosiatu múku s PDP a kakaom. Upečieme v tortovej forme vyloženej PNP alebo vymazanej tukom a vysypanej múkou. /na 180 stupňov cca 10 min. - záleží od rúry - odskúšame páratkom/
Plnka: Uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu, kryšt. a vanilkového cukru. Necháme vychladnúť. Pomazánkové maslo vymiešame s tvarohom. Postupne zašlaháme vychladnutý puding a nakoniec stužovať šlahačky. Čokoládu Margot nahrubo nastrúhame a zamiešame do plnky.
Vychladnutý korpus polejeme vaječným koňakom a natrieme plnku. Plnkou potrieme aj boky torty.
Plnka II.: práškovú šlahačku a stužovať vysypeme do mlieka a vyšlaháme. Natrieme na plnku I.
Vrch torty a boky posypeme strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.6.2010, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA



POTREBNÉ PRÍSADY

3dcl zomletých škvariek, 2 menšie cibule, 1 lyžica horčice, 2 stručky cesnaku /lisované/ 4 vajcia na tvrdo /postrúhať/ 3 syrokrémy, soľ, vegeta, 1 celé maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Zmliešame spolu zomleté škvarky, horčicu, prelisovaný cesnak, nastrúhané vajíčka, tavený syr, soľ, vegetu a maslo. Dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme najemno pokrájanú cibuľu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BULHARSKÝ ŠALÁT MASOVÝ - origoš



POTREBNÉ PRÍSADY

300g bravčové plece, 160g sterilizovanej kápie, 100g paradajkového pretlaku, 200g cibule, 260g lečo, 1/2dcl červeného vína, soľ, trošku kryšt.cukru, korenie 70g olej, 10g cesnak, 2cl ocot, 1 poliev.lyžica worčestrovej omáčky kto má rdá pikantné tak ešte feferónky podľa chute

POSTUP PRÍPRAVY

Tento šalát je podľa receptúry ako sa robí vo výrobniach do obchodov.

Mäso osolíme, upečieme a necháme vychladnúť. Na rezance pokrájanú cibuľu udusíme do sklovita /nie viac/ na oleji, pridáme paradaj.pretlak, korenie, soľ, cukor a červené víno. Kto chce pikantné môže dať feferénky podľa chute. Dusiť za občaného miešania cca 20min. Nechať vychladnúť.
Potom pridáme prelisovaný cesnak, soľ, kápiu, lečo a studené upečené mäso pokrájané na malé kocky aj so šťavou s pečenia.
Všetko premiešať a nechať v chlade uležať aspoň 2hod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2009, 22:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec, 250g hl.múka, 280ml mlieko, pažítka, petržl.vňať Plnka120g mrkva, 200g pór, 100g šunka alebo šunk.saláma, 1 menšia cibuľa, 100g tvrdého syra Na potieranie: tavený syr Na zaliatie: 1 pochúťková smotana, 1 vajce, 50g strúhaného tvrdého syra.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto spolu dobre vymiešame. Na panvici potretej olejom upečieme palacinky.
Na troške oleja opražíme nakrájanu cibuľu, pridáme nakrájaný pór a postrúhanú mrkvu - udusíme do mäkka, pridáme nakrájanú šunku a ešte spolu prehrejeme. Pridáme postrúhaný syr. Premiešame.
Palacinky potrieme taveným syrom, potrieme plnkou a zvinieme. Rozkrojíme na tri časti a dáme stojato do zapekacej misy.
Smotanu , vajce a strúhaný syr dobre spolu zmiešame a vylejeme na palacinky. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť cca na 30 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2010, 7:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Falošná husacia pečeň



POTREBNÉ PRÍSADY

350g jemne zomletého bravčového mäsa, 150g jemne zomletého teľacieho mäsa, soľ, mletá červ.paprika, čajová lyžička Solamylu, uvarený zemiak, 1 vajce, 1dcl sladkej smotany. Na špikovanie: plátky jablka, sušené slivky. Na potieranie a pečenie: olej Na zriedenie a podlievanie: 2dcl bujonového vývaru z kocky

POSTUP PRÍPRAVY

Z mletého mäsa, ml.papriky, postrúhaného zemiaka, Solamylu a vajca urobíme cesto. Po chvílke postupne pridávame smotanu a vychladnutý bujon. Z masy vytvarujeme bochník, ktorý dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Bochník potrieme olejom, prešpikujeme plátkami jablky a sušených sliviek. Podlejeme bujonom a pečieme cca 50 min. v zohriatej rúre. Počas pečenia potierame bujonom.
Podávame so zemiakovým pyre alebo knedľou a dusenou červenou kapustou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakové placky s kukuricou



POTREBNÉ PRÍSADY

600g zemiakov, 1/2 konzervy kukurice, 3 vajíčka, 7 polievkových lyžíc polohrubej múkyy, MČK, petržlenová vňať, 3 kávovové lyžičky soli, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme a postrúhame na hrubo, pridáme odkvapkanú kukuricu, vajíčka, soľ, podľa chuti MČK /nemusí byť/, múku a posekanú petržl.vňať. Dobre premiešame. Lyžicou naberáme kôpky a dávame na vymastenú panvicu, roztlačíme na placky a vypražíme z oboch strán

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2009, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Orechy proti kašlu



POTREBNÉ PRÍSADY

Škrupiny z 12 orechov, 1/2 litra vody

POSTUP PRÍPRAVY

Škrupiny dobre poumývame. Dáme do nádoby a nalejeme na ne 1/2 litra vody. Necháme 4 hodiny vyluhovať. Potom varíme 1/2 hodiny. Odprarujúcu vodu dolievame tak, aby po scedení bolo 1/2 litra nápoja. Môže sa osladiť. Pije sa 2x až 3x denne po 2dcl. Odstraňuje aj zastaralé hlieny v prieduškách.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.9.2009, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu