. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Nora G. (nony) ID 33786
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2008
Naposledy: 26.1.2014 15:45
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechový tarte tatin s balzamicovými hruškami



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g masla + 25 g na karamel, 3 PL trstinového cukru + 2 PL na karamel, 2 vajíčka, 2 PL mlieka, 100 g orechov ,100 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 3 väčšie hrušky, štipka škorice, 1 PL balzamicového octu, jogurt na podávanie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Najskôr si pripravíme hrušky s karamelom. V hrnci roztopíme 25 g masla s 2 PL trstinového cukru. Ak sa nám už začne tvoriť karamel, pridáme ošúpané, na väčšie kúsky nakrájané hrušky a v tejto, božsky voňavej, zmesi necháme hrušky skoro do mäkka podusiť. Pridáme škoricu a polievkovú lyžicu balzamicového octu. Toho octu sa nemusíte obávať, krásne zvýrazní chuť ovocia. Odstavíme z ohňa a necháme hrušky vychladnúť.
Na cesto vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne pridáme do maslovej hmoty po jednom vajíčka, ktoré miešame, až kým sa nám celá hmota nespojí. Potom pridáme 2 PL mlieka a nakoniec primiešame múku premiešanú s orechmi a práškom do pečiva.
Cesto rozotrieme do maslom vymazanej a múkou vysypanej nižšej formy a navrch poukladáme hrušky aj so šťavou, ktorú nám hrušky pustili. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C približne 20 - 25 min. Najlepší je ešte vlažný, podávaný s lyžicou jogurtu.
Dúfam, že Vám bude koláčik chutiť, tak ako mne :-) Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládovo - maková torta plnená parížskou šľahačkou s malinami.



POTREBNÉ PRÍSADY

7 vajec ,7 PL trstinového cukru,štipka soli,5 PL polohrubej múky,1 PL vanilkového extraktu,2 PL holandského kakaa, 50 g nepomletého maku, 1 prášok do pečiva.Parížska šľahačka:500ml šľahačky,250 g 75% čokolády. Maliny - najlepšie by bolo čerstvé, ale kedže v tomto ročnom období je to problém, tak som použila mrazené. Ľubovoľný džem

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto si najskôr oddelíme žĺtka od bielok. Vyšľaháme bielka so štipkou soli. Keď už je bielkový sneh ako obláčik, postupne pridávame po jednej lyžici cukor a dobre hmotu prešľaháme. Potom do tejto hmoty pridáme vanilkový extrakt a postupne zašľaháme po jednom pridávané žĺtka. Múku s kakaom a práškom preosejeme a vmiešame do nej mak.\r\nTakto pripravenú suchú zmes, jemne vmiešame do vajíčkovej zmesi a vlejeme, do maslom vytretej, tortovej formy na pečenie. Pečieme pri 175 ° C približne 30 minút. Keďže, každá z nás má inú rúru na pečenie, najistejšie je vyskúšať, či je korpus upečený špajlou :-).\r\nNa plnku si roztopíme čokoládu v šľahačke. Čokoládovú šľahačku necháme v chladničke chladiť približne 2-3 hodiny. Potom ju ručným šľahačom vyšľaháme do zhustnutia. A krém máme hotový , pripravený na použitie.\r\nA potom je to už jednoduché. Korpus si prerežeme na 3 časti, natrieme prvú vrstvu najskôr džemom, navrstvíme na džem krém a posypeme ho malinami. S druhou vrstvou spravíme to isté a posledný korpus len priložíme na krém. Tortu potrieme zvyšným krémom a necháme ju v chladničke, najlepšie, niekoľko hodín stuhnúť. \r\nA potom.... v ozdobení tortičky sa medze nekladú.... ja som vytvorila toto :-). Povrch torty som ozdobila hmotou Smart Velvet, ktorú som zafarbila a penu som vytvorila z 2 bielok vyšľahanými nad parou s práškovým cukrom a citrónom \r\nPrajem Vám dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.1.2014, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu