končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MLETÉ MÄSO |
Sheperd´s pie (Irsko)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1.35kg zemiakov, 1 šálka mlieka, 75g masla, 2 stredné cibule, troška oleja, 1kg mletého jahňaceho mäsa (hovädzieho mäsa), 400g krájaných paradajok v konzerve, mrkva, hrášok, 5 polievkových lyžíc kečupu, 8 polievkových lyžíc Worčestrovej omáčky, 2 čajové lyžičky fenyklových semiačok, soľ a čierné korenie POSTUP PRÍPRAVY Budeme potrebovať veľkú a hlbokú panvicu a zapekaciu misu. Ošúpané a nakrájané zemiaky dáme variť do hrnca s osolenou vodou. Privedieme do varu, znížime teplotu a necháme variť 20-25 minút alebo pokiaľ zemiaky nie sú uvarené. Keď sú uvarené zlejeme zvyšnú vodu, pridame mlieko, maslo, osolíme a vyšľaháme na jemné pyré. Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu na jemno a opražíme na troške oleja v hlbokej panvici. Keď je cibuľa sklovitá pridáme mäso a miešame pokiaľ mäso nie je opražené do hneda. Pridáme na maličké kocočky pokrájanú mrkvu, hrášok, poprípade aj dalsiu zeleninu podľa chuti (kukurica, zeler, petržlen). Potom pridáme paradajky z konzervy, kečup, Worčestrovú omáčku a fenyklové semiečka osolíme a okoreníme. Varíme 15 minút alebo pokiaľ šťava nezhustne. Pripravíme si zapekaciu misu do ktorej nalejeme mäsovú zmes z panvice uhladíme a navrch dáme zemiakové pyré ktoré môžme pekne uhladiť s vidličkou. Popicháme vidličkou a navrch poleje roztopeným maslom alebo postrúhaným syrom. Takto pripravenú zmes dáme zapiecť do vyhriatej rúry 200°C na cca. 30-40 minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo varenou zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2012, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Apple crumblePOTREBNÉ PRÍSADY 5-6 jablk, maslo 250g, mleta skorica, med, polohruba muka 200g, hnedy cukor 200g POSTUP PRÍPRAVY Jablcka osupeme a nakrajame na male kocky. podusime ich na masle (asi 50g) spolu so skoricou (1 velka lyzica) a medom (od oka a podla toho, ake sladke to chcete, stacia take 3 velke lyzice). Dusime az kym su jablcka maksie, ale nesmu sa rozvarit, cize tak cca. 10-15 minut. Ruru si predhrejeme na 200 C, a kym sa jablka dusia, pripravime si z masla, hnedeho cukru a muky posypku, najlepsie je to rozmrvit rukou (200g muky, 200g cukru a 200g maslo, aby to malo sypku konzistenciu). Do posypky mozeme zamiesat aj podrvene orechy alebo ovsene vlocky alebo ranajkove cerealie, podla fantazie. Do zapekacej misy vylejeme jablka, na to posypku a dame na 10-15 min do rury. Podavame v misticke (nabera sa zo zapekacej misy lyzicou), poliate jogurtom alebo ti narocnejsi to mozu podavat aj so slahackou alebo so zmrzlinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.9.2012, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie závitky plnené krabími tyčinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg vykostených horných kuracích stehien 1 balenie krabích tyčiniek 125 g plnotučnú horčicu na potretie 1 hlávku cesnaku zeleninový vývar na podlievanie 1 lyžicu posekanej petržlenovej vňate soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Vykostené kuracie stehná osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok mäsa poukladáme plátky z jedného strúčika cesnaku, položíme mrazenú krabiu tyčinku a zatočíme do závitku. 2. Závitky poukladáme do okrúhlej zapekacej misy, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme v rúre domäkka. Podávame ihneď s varenými zemiakmi zmiešanými s petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 19.2.2012, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hovädzia polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hovädzieho mäsa 150 g kostí 150 g koreňovej zeleniny 50 g karfiolu (kalerábu póru a pod.) 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku zelená petržlenová a zelerová vňať 4 zrnká čierneho korenia, soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso dáme spolu s kosťami variť do studenej osolenej vody. Pri varení sa tvorí pena, ktorú nezberáme. Po chvíli sa zrazí a usadí na dne hrnca. Po 2 hodinách varenia pridáme očistenú zeleninu, cibuľu, cesnak, korenie a zviazanú vňať. Keď je mäso mäkké, polievku precedíme a zavaríme do nej rezance. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.10.2013, 17:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírky s ľanovým semienkomPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého mäsa 2 staršie rožky 2 vajcia 1 dl mlieka 10 pol. lyžíc ľanového semienka soľ, korenie, majorán 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Rožky zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali žĺtky a zmiešame s mletým mäsom a ľanovým semienkom. Pridáme vychladnutú podusenú cibuľu, pretlačený cesnak, ochutíme korením, majoránkou a soľou. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov, tvarujeme malé guľky, ktoré obalíme v strúhanke, stlačíme a na oleji vyprážame fašírky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |