končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
náš obľúbenýPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:250g poloh.múka, 125 g maslo /nie masielko!!!/, 125g práš.cukor, 1dl mlieka, 1/2 PDP, 1/2 vanil.cukru, 2 vajcia Tvaroh.zmes: 400g tvaroh (môže byť aj hrudkovitý, ale ja dávam radšej jemný), 1 vajce, 1 vanil.cukor, 60g práš. cukor, citrónová kôra Ovocie - najvhodnejšie:jahody, čučoriedky, maliny POZOR - toto nie je rozpis na veľký plech, ale na menší, ja pečiem na 40*25 POSTUP PRÍPRAVY Maslo necháme zmäknúť, vymiešame ho s práškovým a vanil.cukrom do peny. Pridáme vajcia, riadne rozšľaháme a nakoniec pridáme zmes múky a PDP striedavo s mliekom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrstvíme rovnomerne tvaroh, poukladáme ovocie. Pečieme pri 180 C, asi 20-25minút. Ak ho servírujem pri nejakej slávnostnejšej príležitosti, tak každý kúsok zdobím parížskou šľahačkou. Tentoraz to bolo narýchlo bez zdobenia, na domáci odbyt :))))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Šišky od Veronika Nováková (nikazpd)POTREBNÉ PRÍSADY ... to bola dobrotka!!!! POSTUP PRÍPRAVY postup prípravy nájdete u Veroniky v receptoch ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.11.2008, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
OSIE HNIEZDA -škoricovéPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky 3 vajíčka 20 g droždia 60 g margarínu 3,5 dcl mlieka 50 g práškového cukru 100 g masla 50 g škoricového cukru 50 g kryštáľového cukru vanilkový cukor štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, cukru a teplého mlieka pripravíme kvások. Múku pred vymiešaním preosejeme. Nasypeme do rýchlokysky, urobíme v nej jamku, do ktorej nalejeme kvások, práš. cukor, vajíčka, soľ a 2 dcl vlažného mlieka. Cesto miešame, až kým nie je hladké, vtedy pridáme 60 g rozpusteného margarínu. Cesto by malo byť pružné a hustejšie. 100 g masla vymiešame do penista s 50 g škoricového cukru, 1,5 dcl mieka dáme zovrieť s 50 g kryštáľového a vanilkového cukru. Cesto rozvaľkáme na tenko, potrieme cukrovým maslom a skrútime. Krájame ho lopatkou na 3-4 cm kúsky, poukladáme na vymastený plech. Necháme nakysnúť a pečieme do žlta. Vyberieme z rúry, polejeme vanilkovým mliekom, vložíme naspäť do rúry a dopečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 1.4.2012, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |