. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Jednoduchý domáci chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky hladkej chlebovej múky T650 (objem hrnčeka 300 ml), 1 hrnček ovsenej múky (rozmixovala som ovsené vločky na múku), 1 a 1/2 hrnčeka teplej vody, 1/2 kocky čerstvé droždie, 2 lyžičky soli, 1 lyžička kryštálového cukru, za hrsť semiačok (rôzne druhy - sezam, slnečnica, ľan)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si urobíme kvások. Do pol hrnčeka teplej vody pridáme 1 lyžičku kryštálového cukru a droždie. Počkáme, kým sa nám urobí kvások.

Do nádoby si dáme múku (hladkú chlebovú a ovsenú), soľ, 1 hrnček teplej vody, ľanové, sezamové a slnečnicové semiačka a hotový kvások. Všetko spolu zhnetieme a necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu.

Medzitým si vyhrejeme rúru na 220°C a dáme do nej nádobu, v ktorej budeme chlebík piecť (aby sa nahriala). Ja som piekla v smaltovanom hrnci s priemerom 20 cm (chlebík nie je veľký).

Ak je hrniec horúci, opatrne ho vyberieme, vymastíme ho maslom a mokrými rukami vypracujeme z cesta bochník, ktorý preložíme do hrnca. Vrch posypeme semiačkami (slnečnicové, sezamové, ľanové). Hrniec prikryjeme a chlebík pečieme pol hodinu. Potom pokrievku dáme preč a odokrytý chlebík pečieme ešte 15 až 20 minút. Po vybratí z rúry bude chlebík trošku tvrdší, ale po krátkej chvíľke bude chrumkavučký a chutnučký.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu