. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva M. (Pohodovka) ID 30428
.
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.12.2007
Naposledy: 16.12.2022 19:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkové tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

5 dkg masla 10 dkg cukru 3 menšie jablká, ošúpané a pokrájané na 2x2 cm kocky šťava z 1/2 citróna 1 malá lyžička škorice cca hrsť orechov Na tiramisu krém potrebujeme: 3/4 dl 100% jablkového džúsu 2 PL medu 25 dkg mascarpone 1 šľahačka na šľahanie Posledná vrstva: detské piškóty 1 dcl jablková šťava 3 PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže je dnes deň otcov, nášho ocinka sme prekvapili chladnou pochúťkou do letného dňa!
Podrobný postup mám opísaný: http://efievka.blogspot.de/2013/06/jablkove-tiramisu.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Citronovo - rukolové cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg cestovín (Najlepšie fusilli alebo farfalle), citrónová šťava z polky citrónu, kôrka z jedného nastrúhaného citrónu, 5 ks jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl olivového oleja, 4 dkg čerstvých bazalkových listov, 2 dkg čerstvých mätových listov, 7 dkg rukoly, soľ, čerstvo mleté korenie, čerstvo nastrúhaný parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Toto rýchle, pikantné a zároveň svieže jedlo je ideálny do horúcich letných dní, alebo ako letná ľahká. Vďaka cesnaku a mnohým čerstvým bylinkám je to ku všetkému aj veľmi zdravé jedlo. Recept som opäť našla na stránke www.stahl.hu

1. Dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny. Kým voda vrie, resp, cestoviny sa varia, pripravíme si omáčku.
2. Do mixéru si pripravíme všetky zvyšné suroviny: cesnak, cibuľku, bazalkové listy, mätové listy, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z polky citróna, olivový olej, rukolu, dosolíme, okoreníme a všetko spolu zmixujeme. Následne pridáme naberačku z cestovinovej vody.
3. Keď sa cestoviny uvaria, scedíme, nalejeme na ne omáčku, dobre premiešame a pred podávaním posypeme syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie ragu s kalerábom



POTREBNÉ PRÍSADY

60 dkg morčacích pŕs, soľ, čerstvo mleté korenie, 2 PL hladkej múky, 10 dkg údenej slaniny, 1 zväzok petržlenovej vňatky, 3 dkg masla. Ku kalerábovej omáčke potrebujeme: 1 zväzok jarnej cibuľky, 60 dkg kalerábu, 1,5 dl smotany, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 2 KL kremžskej horčice, 1 PL maizeny, 2 bobkové listy (ja sa priznám, ja som bobkové listy vynechala)

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som znova odkukala z www.stahl.hu
Keďže jar je charakteristická mladými šťavnatými kalerábmi, tak sa mi to zdalo ako ideálne jedlo nateraz. Ide o veľmi rýchle jedlo, ktoré sa dá stihnúť do pol hodiny a je ideálne na tie dni, keď nemáme náladu za krásneho teplého počasia stáť za sporákom.
1. Ako prvé si pripravíme morčacie prsia, ktoré si dôkladne umyjeme a pokrájame na cca 2x2 cm kocky. Následne ich osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Následne si nakrájame na kocky aj slaninku, bielu časť jarnej cibuľky si nakrájame na tenké krúžky. Petržlenovú vňatku si nasekáme na drobno. Kaleráb si očistíme a nakrájame na polovičnú veľkosť ako máme mäso.
2. K omáčke: smotanu, šľahačku, horčicu a majzenu si vyšľaháme v miske s ručným mixérom poriadne do penista.
3. Vezmeme si panvicu asi o priemere 28 cm a popražíme si na nej slaninku, následne slaninku vyberieme a na slaninkovej masti opečieme do zlata morčacie kocky. Následne si vyberieme aj tieto.
4. Na masti, ktorá nám zostala na panvici si opečieme cibuľku, pridáme kaleráb a petržlenovú vňatku a ak myslíte, tak aj bobkové listy (ja som tie vynechala). Pridáme 2 dcl teplej vody a povaríme dobrých 10 minút.
5. Následne do panvice pridáme naspäť slaninku a mäsko a zalejeme pripravenou omáčkou. Povaríme ešte ďalšie 3 - 4 minúty, kým nám zmes zhustne.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Jarné penne



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg penne (ja som použila celozrnné), soľ, 1 menšia hrsť čerstvých bazalkových listov. K dusenej, restovanej zelenine potrebujeme: 25 dkg špargle, 1 malá hlávka brokolice, 20 dkg mrazeného hrášku, 3 PL slnečnicového oleja, soľ, čerstvo mleté korenie K syrovej omáčke potrebujeme: 2 strúčiky strúhaného cesnaku, 1/2 dl olivového oleja, 3 dl šľahačkovej smotany, 10 dkg tvrdého ovčieho syra alebo parmezán, soľ, čerstvo mleté korenie, 1 KL sušeného drveného rozmarínu, mletý muškátový orech - tak na špičku noža

POSTUP PRÍPRAVY

Receptom som sa znova inšpirovala zo stránky www.stahl.hu od skvelej kuchárky Stahl Judit.
1. Pripravíme si zeleninu: načistíme si špargľu a nakrájame cca na 2 cm kúsky, brokolicu si umyjeme a rozoberieme na malé, približne 1 cm kúsky, pripravíme si zelený hrášok, aby sme ho mali po ruke.
2. dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny
3. K omáčke si pripravíme cesnak, očistíme ho a nastrúhame na jemno a následne ho opečieme na oleji, následne ho odstavíme a prilejeme k nemu šľahačkovú smotanu a chvíľočku spolu povaríme na stiahnutom plameni. Následne omáčku stiahneme z ohňa a pridáme polovicu syra. Vrátime na oheň a miešame, kým sa nám nerozpustí syr. Omáčku osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín a muškátový orech. Všetko to spolu dobre premiešame a odstavíme bokom.
4. Kým sa nám varia cestoviny, pripravíme si zeleninu. Na veľkej panvici približne o priemere 30 cm a výške 6 cm si rozohrejeme olej, pridáme špargľu, brokolicu, zelený hrášok, okoreníme a osolíme. Následne stiahneme oheň úplne na najnižší a zeleninu dusíme 10 - 12 minút. Následne odokryjeme a na veľkom ohni opražíme za 2-3 minútky celú zmes.
5. A tu nám už zostáva len zmiešať cestoviny, zeleninu a syrovú omáčku, ešte asi tak minútu povariť spolu a ak sa nám hmota zdá hustá, pridáme 1 naberačku z cestovinovej vody. Následne už len pridáme čerstvú, posekanú bazalku a posypeme zvyšným nastrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Feta, slaninka a cibuľka zapečené v kukuričnom ceste



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polenty, 1 cibuľa, 3 jarné cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, feta syr, na kocky pokrájaná prerastenejšia slaninka, oregáno, olivový olej, soľ petržlenová vňať, pol litra mlieka, nastrúhaný syr (napr. Gouda)

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom zo stránky: http://delikatesy.etrend.sk/recepty-suroviny/ovci-syr-a-ine-dobroty-zapecene-v-kukuricnom-kolaci-5513 , ale som to upravila podľa svojich chuťových buniek, keďže ja moc papriku nemusím, tak som ju vynechala a miesto toho pridala slaninku.

Pol litra mlieka s približne 1 litrom vody som dala do hrnca a nechala som zovrieť. Potom som si očistila cesnak a cibuľky, nakrájala mladú cibuľku na krúžky a klasickú cibuľu na kocky, slaninku som si tiež nakrájala na kocky a dala upiecť. Fetu som pokrájala tiež na kocky, hoci ona sa sama tak trochu mrvila. Rúru som si dala predhriať na 200 stupňov. V masti od slaninky som opiekla aj cibuľku. Keď mi voda s mliekom zovrela, pridala som do nej polentu, osolila, stiahla som úplne dole a rýchlo som miešala na stíšenom ohni asi 5 minút, aby mi neprihorela. Masťou zo slaninky som si vymazala tortovú formu. Do polenty som zamiešala odkvapkanú slaninu, cibuľu a na kocky pokrájanú fetu. Všetko som dobre zamiešala a naliala do tortovej formy.

Následne som dala zmes zapekať do rúry. Po 30 minútach som vytiahla, pridala nastrúhaný syr na vrch, na kolieska pokrájané rajčiny, poliala som ich pár kvapkami olivového oleja a posypala oregánom a sušenou petržlenovou vňaťkou. Zapiekla som ešte na chvíľku, kým sa mi nerozpustil syr.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2013, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Orechový feta šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g šalátovej zmes (napr. Eisberg Family) 10 dkg orechov 20 dkg Feta syru Dressing: 2 PL majonézy 2 PL citrinovej šťavy 2 PL orechového oleja (ja som použila mandľový pražený olej) 2 PL kremskej horčice

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúci šalát ako letná večera, alebo ako príloha k ťažším mäsitým jedlám, resp. ku grilovanému, pečenému mäsu. Recept som našla na www.stahl.hu a je naozaj veľmi chutný.

1. Orechy posekáme a opečieme ich na teflonovej panvici.
2. Feta syr si nakrájame na kocky.
3. Pripravíme si dressing: zoberieme si misku na miešanie do ktorej pridáme majonézu, citronovú šťavu,, orechový olej, horčicu a mixérom pekne do penista vyšľaháme. Dressing môžeme hneď zamiešať do šalátu, alebo si ho necháme na neskôr a zalejeme ním šalát tesne pred podávaním.
4. Šalát naukladáme na taniere, posypeme orechami, feta syrom a zalejeme dressingom.

Ja som ho podávala s indickými kuracími stehnami. Viď recept tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=53955

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.6.2013, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Indické kuracie stehná



POTREBNÉ PRÍSADY

2 ks celých kuracích stehien, soľ, mleté čierne korenie Pác: 1/2 PL mletého kmínu, 1/2 pl mletého koriandru, 1 ks čerstvého zázvoru o veľkosti jedného prstu (alebo 1/2 KL mletého sušeného zázvoru), 1/4 KL mletej škorice, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 dl kvalitného krémového jogurtu, 2 PL lyžice olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúca svieža chuť stehien pre labužníkov alebo len na spestrenie nedeľného menu. Recept som odkukala zo stránky www.stahl.hu. Stehienka sú šťavnaté so sviežou chuťou, krásne do červena opečené a chutia skvelo so šalátovou prílohou. Ideálne jedlo na letné dni.

Postup:
1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
2. Pripravíme si kuracie stehná, umyjeme ich, zbavíme ich kože, trochu pozarezávame, osolíme a okoreníme a odložíme ich bokom, kým si pripravíme pác
3. Jogurt si nalejeme do misky, potom pridáme rascu, koriander. Očistíme si zázvor a nastrúhame ho úplne najemno na dierkovanom strúhadle. Pridáme ho do pácu.
4. Nakoniec primiešame škoricu, trochu olivového oleja, čerstvo mletého korenia, soľ a nakoniec nastrúhaný cesnak. Všetko spolu pekne premiešame.
5. Kuracie stehienka namočíme zo zarezanej strany do pácu a touto stranou ich položíme na pekáč. Potom stehná potrieme aj z druhej strany zmesou. Zvyšok pácu pomaly nakvapkáme na mäsko.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.6.2013, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Dukátové buchtičky s originálnym vanilkovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

Buchtičky som robila podľa receptu, ale len z tretinovej dávky, ktorá vystačila pre dvoch: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34500 Vanilkový krém - originálny: 3 žĺtky, 2 ks vanilkového cukru, 2 PL kukuričného škrobu, štipka soli, 2 šálky mlieka, 1 šálka šľahačky, 1 vanilkový lusk

POSTUP PRÍPRAVY

Dukátové buchtičky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34500 (sú naozaj skvelé, nadýchané)

Vanilkový krém:
Mlieko so šľahačkou a dreňou z vanilkového lusku si privedieme k varu a odstavíme a do teplého mlieka za stáleho miešania primiešame vajíčkovú zmes a varíme na miernom ohni.
Vajíčková zmes: Vajcia s vanilkovým cukrom,škrobom, soľou vymiešame na hladkú hmotu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.6.2013, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Americký mrkvový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

10 dkg sušeného ovocia (hrozienka, slivky, marhule), 30 dkg mrkvy, 12,5 dkg hladkej múky, 12,5 dkg celozrnnej múky, 1 KL mletej škorice, 1 KL mletého zázvoru, 1 KL prášku na pečenie, 1 KL sódy bikarbóny, 20 dkg ovocného cukru, 1 štipka soli, 4 vajcia, 2 dl slnečnicového oleja. Na polevu: 20 dkg jemného tvarohu, 8 PL Salca Ozdoba: Podľa vlastného zvolenia, napr. farebné cukríky

POSTUP PRÍPRAVY

Je to veľmi chutný, šťavnatý koláčik a ku všetkému aj celkom zdravý
1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov, resp. na plynovej rúre štvrtý stupeň. Pripravíme si buď malý plech o formáte 20x25 cm, alebo stredne veľkú tortovú formu. Vyolejujeme formu, resp. plech vyložíme papierom na pečenie.
2. Sušené ovocie a hrozienka zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľku postáť, napučať. Medzitým si očistíme mrkvu a nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak je veľmi vodnatá, vytlačíme nadbytočnú vodu.
3. Múky, korenia a prášok na pečečenie i sódu bikarbónu poriadne zmiešame. Pridáme cukor (ja som pridala cca 2 veľké lyžice agavé sirupu a 2 lyžice javorového sirupu namiesto cukru a nemala som cesto veľmi sladké, lebo u nás sa sladí pomenej). Pridáme vajíčka, olej a poriadne premiešame. Nakoniec pridáme mrkvu. Scedíme vodu z ovocia a pridáme to tiež do misky. Dobre premiešame.
4. Pečieme približne 40 až 45 minút. Necháme vychladnúť
5. Tvaroh zmiešame so salcom. Polku zmesy natrieme na vychladnutý koláč.
6. Po stuhnutí potrieme koláč druhou polkou polevy.
7. Ozdobíme podľa vlastnej nápaditosti. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Julinkovka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík Marína keksov, trochu čučoriedkového lekváru, 4 veľké jablká, 2 balíky Dr. Oetker Créme Olé, 400 ml mlieka, 1 tvaroh jemný, 1 šľahačková smotana - 35%, 2 vanilkové cukre, trochu medu, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchla studená torta. Názov dostala podľa môjho drahého, ktorému som ju vymyslela na meniny.
Na dno tortovej formy naukladáme Marína keksíky. Potrieme čučoriedkovým lekvárom. Naukladáme očistené jablká pokrájané na plátky, Posypeme trochou škorice a pokvapkáme medom. Elektrickým šlahačom si vyšľaháme mleko s Creme Olé, dala som menej mlieka ako sa píše, aby som mala tuhší puding. Zalejeme ním jablká. Vyšľaháme si tvaroh s vanilkovým cukrom, trochou medu a šľahaškou. Zalejeme to poslednou vrstvou. Zdobíme podľa nálady a toho, čo máme doma. Dáme na noc do chladničky stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2013, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu