končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml smotany na šľahanie\r\n80 g práškového cukru\r\n80 g mletých vlašských orechov\r\n4 vajcia\r\n2 bal. vanilínového cukru\r\nsmetafix\r\nrum\r\nhrozienka\r\nčokoládová poleva na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. V miske vyšľaháme dopenista práškový a vanilínový cukor so žĺtkami. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme po častiach do žĺtkovej peny. Nakoniec pridáme mleté orechy. 2. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trochu potrieme tukom. Vylejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C 10 až 12 minút. 3. Smotanu vyšľaháme spolu so smetafixom a vanilínovým cukrom dotuha. Upečený plát za tepla zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne rozvinieme a pokropíme rumom. 4. Nanesieme vrstvu vyšľahanej smotany a do stredu nasypeme jeden rad hrozienok lúhovaných v rume. Opatrne zrolujeme a dozdobíme čokoládovou polevou a posypeme mletými orechmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.7.2014, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marína krémešPOTREBNÉ PRÍSADY 3 balíky Marina keksov 2 vanilkové pudingy 1 l mlieka cukor (podľa chuti) 1 väčšie tradičné maslo 1 kyslá smotana (250 ml) 1 smotana na šľahanie (250 ml) 1 smetafix 1 vanilínový cukor 1/2 čokolády na varenie trochu oleja POSTUP PRÍPRAVY 1. Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku si uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť. Zatiaľ si vymiešame maslo s cukrom. Keď je puding vychladnutý, primiešame k nemu maslovú plnku. Vznikne nám sladký krém, ktorý natrieme na prvú vrstvu Marina keksov. 2. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s vanilínovým cukrom a s 1 smetafixom. 3. Kyslú smotanu si vymiešame s 2-3 lyžicami (podľa chuti) práškového cukru. Primiešame k nej vyšľahanú šľahačku a jemne premiešame. Vznikne nám smotanová plnka, ktorú natrieme na pudingovú plnku. Na plnku navrstvíme ďalšie Marína keksíky. 4. Roztopíme si čokoládu na varenie s trochou oleja a vylejeme na vrch Marína keksíkov a dáme do chladničky stuhnúť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 6.6.2014, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |