končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
POLIEVKY |
Kapustova polievka s klobaskou a kyslou smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY muka a olej na zaprazku 2 stredne velke zemiaky 1 stredne velka cibula polka mensej bielej kapusty (tak 400-500g) 1000ml vody 2 hovadzie bujony cierne korenie mlete klobaska (mnozstvo podla chuti) 1 kysla smotana POSTUP PRÍPRAVY Na pripravu polievky nam staci jeden hrniec, objem hotovej polievky je cca 2litre. Pred varenim si nachystame suroviny, na male kocky pokrajane zemiaky, nadrobno pokrajanu cibulu a kapustu na mensie rezance Z muky a oleja si spravime zaprazku, ktoru potom zalejeme cca vodou a rychlo miesame aby sa zaprazka rozpustila a neostali hrudky. Do zmesi rozdrvime bujony, a pomaly nasypeme zemiaky kapustu aj cibulku.. Moze sa stat ze suroviny budu "kopcom" ale to len kym kapusta trocha nezmekne. treba ju trocha vareskou popritlacat a pripadne doliat trocha vody aby bola ponorena. Pocas varenia dochutime ciernym korenim, a varime s obcasnym premiesanim kym zemiaky nezmeknu(cca 25-30 min). Podla chuti si nakrajame klobasku na kolieska, vysypeme do polievky a varime cca 10 minut. Klobaska pusti stavu a polievke to doda spravnu chut a aromu. Podavame na tanieri s kyslou smotanou, ktoru si moze kazdy nalozit podla chuti a zamiesat na tanieri ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kremova cesnakova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY hladka muka a olej na zaprazku 900 ml vody 500ml mlieka 1 vacsia hlavicka cesnaku 3 mensie zemiaky alebo 2 vacsie 1 zeleninovy alebo slepaci bujon vegeta kusok peciva na oprazenie Podla chuti: mleta paprika cierne korenie nastruhany tvrdy syr POSTUP PRÍPRAVY Na tuto polievku vam staci 1 hrniec, objem polievky je cca 2litre, lis na cesnak a panvica na oprazenie peciva Najskor si nachystame cesnak, 3 olupane struciky si dame bokom a ostatne pokrajame na tensie platky, zemiaky nakrajame na mensie kocky, a pecivo tiez. Z muky a oleja si spravime zaprazku.Tu potom zalejeme vodou a poriadne rozmiesame aby sa nespravili hrudky. Do zmesi vysypeme pokrajany cesnak a zemiaky, a rozdrvime bujon.. Obcas premiesame. Potom do polievky pretlacime cez lis zvysne struciky cesnaku a varime kym zemiaky nezmeknupodla chute prisypeme vegetu alebo ine koreniny. Ked je uz polievka uvarena, vylejeme do nej mlieko a za obcasneho miesania privedieme do varu a varime este tak 5 minut. Medzitym na panvici oprazime na kocky nakrajane pecivo na troske oleja alebo masla. Polievku podavame s nastruhanym syrom a oprazenym pecivom, ktore sa do nej nasype. pripadne sa uzobkava pomimo, kto to nema rad namocene. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jednoducha husta paradajkova polievka aj pre zaciatocnikov:)POTREBNÉ PRÍSADY hladka muka a olej na zaprazku 900ml vlazna voda 500ml paradajkovy pretlak 1 stredne velka cibula 2 stredne velke paradajky 3PL krystalovy cukor 1PL vegeta 2PL gulatozrnnej ryze(kto nema rad da si cestoviny alebo zemiaky) trocha mleteho korenia cele korenie Podla chuti: susena bazalka kecup nastruhany tvrdy syr POSTUP PRÍPRAVY Na uvarenie nam staci 1 hrniec - polievka ma objem cca 2 litre ale zalezi podla toho ako hustu ju chcete mat:) z tychto surovin vyjde husta a syta. Najskor si preplachneme ryzu a nachystame do misticky a na kocky nakrajame cibulu a paradajky. Z oleja a muky si spravime redsiu zaprazku, ktoru zalejeme vodou a poriadne zamiesame aby sa nespravili hrudky. Vysypeme tam cibulu a paradajky a obcas premiesame. Potom pridame pretlak, cukor, vegetu, mlete a cele korenie a varime cca 20 minut aby polievka zhustla a cibulka zmekla. Podla chuti mozme do polievky pridat este kecup a zamiesat bazalku, pipadne dosypat cukor alebo vegetu. Ak sa vam zda moc husta, zriedi sa vodou. Nakoniec tam vysypeme ryzu a varime este 10 minut, obcas premiesame aby sa nepripalila na spodku hrnca. Polievku podavame s nastruhanym syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Griotka a la Black catPOTREBNÉ PRÍSADY 1 4l zavaraninovy pohar od uhoriek alebo ina 4l sklenena nadoba 1kg zrelych cistych visni s kostkou 1kg kristaloveho cukru 1l cerveneho vina (staci z tych lacnejsich) 0,5l vodka (40%) 0,5l rum zopar platkov citrona zopar ulomkov celej skorice POSTUP PRÍPRAVY Do pohara sa nasypu visne a cukor, a zaleje sa alkoholom. nakoniec sa pridaju platky citrona a kusky skorice. Treba premiesat aby sa cukor pomaly rozpustal. Mne sa nerozpustil nekdy na prvy raz takze take 3 dni to treba denne prehrabnut varechou a cukor sa rozpusti. Pohar sa utesni sackom a gumickou okolo hrdla. Griotka sa v pohari luhuje mesiac na tmavom a chladnom mieste, pri com sa obcas premiesa. Po mesiaci sa ohniva voda zlieva do flias od vodky, rumu alebo ineho tvrdeho alkoholu:) a opite visne sa daju pouzit k priamej konzumacii, na kolac, alebo zavarit ako visne v rume a sezrat neskor:). Z jednej davky vyjde tak 2,5 - 3l tekutej vyzivy:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |