. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lívia K. (moggy) ID 29850
.
mimibazar.sk/moggy
Oblasť: Hlohovec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.12.2007
Naposledy: 27.7.2023 20:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 95
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

POLIEVKY

Kapustova polievka s klobaskou a kyslou smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

muka a olej na zaprazku 2 stredne velke zemiaky 1 stredne velka cibula polka mensej bielej kapusty (tak 400-500g) 1000ml vody 2 hovadzie bujony cierne korenie mlete klobaska (mnozstvo podla chuti) 1 kysla smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Na pripravu polievky nam staci jeden hrniec, objem hotovej polievky je cca 2litre. Pred varenim si nachystame suroviny, na male kocky pokrajane zemiaky, nadrobno pokrajanu cibulu a kapustu na mensie rezance

Z muky a oleja si spravime zaprazku, ktoru potom zalejeme cca vodou a rychlo miesame aby sa zaprazka rozpustila a neostali hrudky. Do zmesi rozdrvime bujony, a pomaly nasypeme zemiaky kapustu aj cibulku.. Moze sa stat ze suroviny budu "kopcom" ale to len kym kapusta trocha nezmekne. treba ju trocha vareskou popritlacat a pripadne doliat trocha vody aby bola ponorena. Pocas varenia dochutime ciernym korenim, a varime s obcasnym premiesanim kym zemiaky nezmeknu(cca 25-30 min). Podla chuti si nakrajame klobasku na kolieska, vysypeme do polievky a varime cca 10 minut. Klobaska pusti stavu a polievke to doda spravnu chut a aromu.
Podavame na tanieri s kyslou smotanou, ktoru si moze kazdy nalozit podla chuti a zamiesat na tanieri

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kremova cesnakova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

hladka muka a olej na zaprazku 900 ml vody 500ml mlieka 1 vacsia hlavicka cesnaku 3 mensie zemiaky alebo 2 vacsie 1 zeleninovy alebo slepaci bujon vegeta kusok peciva na oprazenie Podla chuti: mleta paprika cierne korenie nastruhany tvrdy syr

POSTUP PRÍPRAVY

Na tuto polievku vam staci 1 hrniec, objem polievky je cca 2litre, lis na cesnak a panvica na oprazenie peciva

Najskor si nachystame cesnak, 3 olupane struciky si dame bokom a ostatne pokrajame na tensie platky, zemiaky nakrajame na mensie kocky, a pecivo tiez.
Z muky a oleja si spravime zaprazku.Tu potom zalejeme vodou a poriadne rozmiesame aby sa nespravili hrudky. Do zmesi vysypeme pokrajany cesnak a zemiaky, a rozdrvime bujon.. Obcas premiesame. Potom do polievky pretlacime cez lis zvysne struciky cesnaku a varime kym zemiaky nezmeknupodla chute prisypeme vegetu alebo ine koreniny. Ked je uz polievka uvarena, vylejeme do nej mlieko a za obcasneho miesania privedieme do varu a varime este tak 5 minut. Medzitym na panvici oprazime na kocky nakrajane pecivo na troske oleja alebo masla.
Polievku podavame s nastruhanym syrom a oprazenym pecivom, ktore sa do nej nasype. pripadne sa uzobkava pomimo, kto to nema rad namocene.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jednoducha husta paradajkova polievka aj pre zaciatocnikov:)



POTREBNÉ PRÍSADY

hladka muka a olej na zaprazku 900ml vlazna voda 500ml paradajkovy pretlak 1 stredne velka cibula 2 stredne velke paradajky 3PL krystalovy cukor 1PL vegeta 2PL gulatozrnnej ryze(kto nema rad da si cestoviny alebo zemiaky) trocha mleteho korenia cele korenie Podla chuti: susena bazalka kecup nastruhany tvrdy syr

POSTUP PRÍPRAVY

Na uvarenie nam staci 1 hrniec - polievka ma objem cca 2 litre ale zalezi podla toho ako hustu ju chcete mat:) z tychto surovin vyjde husta a syta.

Najskor si preplachneme ryzu a nachystame do misticky a na kocky nakrajame cibulu a paradajky.
Z oleja a muky si spravime redsiu zaprazku, ktoru zalejeme vodou a poriadne zamiesame aby sa nespravili hrudky. Vysypeme tam cibulu a paradajky a obcas premiesame. Potom pridame pretlak, cukor, vegetu, mlete a cele korenie a varime cca 20 minut aby polievka zhustla a cibulka zmekla. Podla chuti mozme do polievky pridat este kecup a zamiesat bazalku, pipadne dosypat cukor alebo vegetu. Ak sa vam zda moc husta, zriedi sa vodou. Nakoniec tam vysypeme ryzu a varime este 10 minut, obcas premiesame aby sa nepripalila na spodku hrnca.
Polievku podavame s nastruhanym syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Griotka a la Black cat



POTREBNÉ PRÍSADY

1 4l zavaraninovy pohar od uhoriek alebo ina 4l sklenena nadoba 1kg zrelych cistych visni s kostkou 1kg kristaloveho cukru 1l cerveneho vina (staci z tych lacnejsich) 0,5l vodka (40%) 0,5l rum zopar platkov citrona zopar ulomkov celej skorice

POSTUP PRÍPRAVY

Do pohara sa nasypu visne a cukor, a zaleje sa alkoholom. nakoniec sa pridaju platky citrona a kusky skorice. Treba premiesat aby sa cukor pomaly rozpustal. Mne sa nerozpustil nekdy na prvy raz takze take 3 dni to treba denne prehrabnut varechou a cukor sa rozpusti. Pohar sa utesni sackom a gumickou okolo hrdla. Griotka sa v pohari luhuje mesiac na tmavom a chladnom mieste, pri com sa obcas premiesa. Po mesiaci sa ohniva voda zlieva do flias od vodky, rumu alebo ineho tvrdeho alkoholu:) a opite visne sa daju pouzit k priamej konzumacii, na kolac, alebo zavarit ako visne v rume a sezrat neskor:). Z jednej davky vyjde tak 2,5 - 3l tekutej vyzivy:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu