. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Beata B. (betussa) ID 28005
.
Oblasť: Rajecké Teplice
Telefon: 0904387802
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.11.2007
Naposledy: 14.1.2017 11:30
Aktualizácia: 12.11.2016 15:54
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 22
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

MÚČNIKY, POHÁRE

TVAROHOVO-JABLKOVÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

750g jabĺk...šťava z 1 citrónu...350g tvarohu...1PL mlieka...3 vajcia...4PL oleja...100g cukru...1van. cukor...štipka soli...200g hl.múky...1pr.do pečiva...100g brusníc (zavárané)...2-3PL marhuľového džemu...20g kokosovej múčky

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká olúpeme a vyberieme jadrovník. Nakrájame na kolieska a pokropíme citr. šťavou.
100g tvarohu, mlieko, 1 vajce, olej, 50g cukru, van. cukor a soľ zmiešame, pridáme múku a PDP. Vymiesime hladké cesto, kt. pomocou rúk pritlačíme do tortovej formy, ktorej dno je vyložené papierom na pečenie. Cesto vytiahneme asi do výšky 4cm.
Zvyšné vajíčka oddelíme (bielok od žĺtka). Zvyšok tvarohu, bielka a cukor vymiešame. Bielka vyšľaháme a postupne pridáme.Tvarohovú hmotu natrieme na cesto. Poukladáme jablká a do každej dierky dáme pol čaj. lyž. brusníc.
Pečieme v predhriatej trúbe pri 200˙C 25 až 30 min.
Džem zohrejeme, potrieme ním boky koláča a jablká. Boky posypeme kokosovou múčkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.11.2008, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapečená bravčová panenka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 bravčové panenky...plátky slaniny...šampiňóny (konzerva)...hrášok (môže byť aj s mrkvou) ...paprika...cukina...smotana na šľahanie...grilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

do misy na zapekanie vložíme nakrájanú panenku, okoreníme, na každú dáme plátok slaninky, nasypeme zeleninu, nalejeme smotanu, zapekáme asi 40min. pri teplote 170˙C

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.6.2013, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Strapatý jablčník



POTREBNÉ PRÍSADY

4 väčšie vajcia (menších 5), rovnaké množstvo zmesi prášk. a kryšt. cukru, to isté množstvo hl. múky, 1 vanilínový cukor, 1 pr. do pečiva, 6 p. lyžíc horúcej vody, 1000g jabĺk KRÉM: 300g pr. cukru, 50g kakaa, 1/2dl mlieka, 250g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme van. cukor, postupne múku s kypriacim práškom a horúcu vodu. Vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a pomúčený plech. Olúpané a na hrubo nastrúhané jablká naukladáme po celom ceste. Pečieme vo vyhriatej rúre (180 stupňov) asi 40 minút.
Krém: v mlieku vymiešame cukor aj kakao, za stáleho miešania privedieme do varu, odstavíme a postupne primiešame na kúsky nakrájané maslo. Teplým krémom polejeme upečený koláč a necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.11.2008, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kukurkine rebarborové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

200g polohr. múky....150g masla....150g pr.cukru....100g mletých orechov....2 žĺtka....1/2 bal. pr. do pečiva....2 bielka na sneh....140g cukru ....rebarbora + cukor na jej posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

rebarboru ošúpeme, nakrájame na kúsky, posypeme trochou cukru a necháme pustiť šťavu;
z múky, masla, cukru, orechov, žĺtok a pr. do pečiva vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade;
"odpočinuté" cesto vyvaľkáme na malý plech (alebo vyvaľkané pomocou valčeka prenesieme na plech), posypeme strúhankou a rebarborou; dáme zapiecť; pred koncom pečenia, natrieme snehom z bielkov a cukru (cukor prišľaháme až do vytvoreného snehu). Dopečieme do ružova.
REZY SÚ ŠŤAVNATÉ A OSVIEŽUJÚCE! Namiesto rebarbory môžme dať ríbezle!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.6.2008, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

TORTA - MASCARPONE



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia....7 veľ. lyž. oleja....6 veľ. lyž. cukru....7 veľ. lyž. hl. múky....1/2 pr. do pečiva....1 van.cukor....3 m. lyž. kávy....7 veľ.lyž. Amaretta ....
KRÉM: 1 smotana na šľahanie....250g tvarohu....100g pr. cukru....500g mascarpone....
kakao na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

vajcia, olej, cukor a van. cukor vyšľaháme. Pridáme múku zmiešanú s pr. do pečiva. Cesto vylejeme do pomúčenej alebo papierom vystlanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175°C cca 10-14 min. Vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť.
Vriacou vodou (100ml) zalejeme kávu, po vychladnutí pridáme 1/2 Amaretta. Korpus natrieme kávou (nemusíme použiť všetko).
KRÉM: Vyšľaháme šľahačku. Tvaroh, cukor, mascarpone a zvyšok Amaretta dobre vymiešame a jemne pridáme šľahačku. Krém navrstvíme na korpus do tvaru polgule. Natrieme aj bok korpusu. Odkryté necháme v chlade minimálne 6 hodín alebo cez noc.
Pred servírovaním posypeme kakaom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.6.2008, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

huby v žeruche



POTREBNÉ PRÍSADY

reďkvičky, miska so žeruchou

POSTUP PRÍPRAVY

domnievam sa, že postup je každému jasný. Fotka je z knihy. Zopárkrát som to robila, ale nestačila odfotiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Prírodné kuracie prsia so super rýchlou hubovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, koreniny; omáčka: hubová polievka v sáčku, 500 ml smotany na varenie, malá dóza sterilizovaných šampiónov (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

k. prsia osolíme, okoreníme, osmažíme na oleji z obidvoch strán, pridáme trochu vody a chvíľku podusíme
Omáčka: zmiešame polievku so smotanou, pridáme konzervu šampiónov, privedieme do varu a ......HOTOVO!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.2.2009, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Myšky v syre-super dekorácia



POTREBNÉ PRÍSADY

"dierovaný" syr, reďkovky , čierne celé korenie

POSTUP PRÍPRAVY

viď fotka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.4.2011, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Špargľa s holandskou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Omáčka: 3 žĺtka, 3 malé lyž. b. vína, 180g masla (izbová teplota), soľ, biele korenie, petržlen list,
Doba prípravy: 20 min.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka dáme do misky, pridáme b. víno a krátko nad parou vyšľaháme. Po troškách prišľahávame maslo. Dávame pozor na teplotu vodného kúpeľa, aby sa žĺtky nezrazili. Ak je para moc horúca, misku odstavíme a šľaháme ďalej. Vyšľahanú omáčku ochutíme soľou, bielym korením, petržlenom a prípadne okyslíme citr. šťavou.
U nás je to tak na jednu porciu, pretože manžel ju miluje.

Špargľu ošúpeme a uvaríme v osolenej a ocukrenej vode do zmäknutia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 28.6.2015, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapekané guľky Toscana-jednoduché



POTREBNÉ PRÍSADY

400g mletého mäsa (hov.+bravč), korenie na špagety, soľ, čierne korenie, malá cibuľka, strúčik cesnaku, lyžička horčice, 1 mozzarella. Na omáčku: paradajková polievka v sáčku, 300ml smotany na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

do mletého mäsa primiešame prísady, urobíme guľky a poukladáme na olivovým olejom pokvapkanú zapekaciu misu. Na každú guľku položíme plátok mozzarelly (nemusí byť). Nakoniec podlejeme omáčkou, ktorú sme urobili zmiešaním smotany s polievkou. Zapekáme v trúbe pri teplote 200°C (teplovzd. 175°C) 25 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 501 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (135) posledné: 20.10.2017, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu