končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TVAROHOVO-JABLKOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY 750g jabĺk...šťava z 1 citrónu...350g tvarohu...1PL mlieka...3 vajcia...4PL oleja...100g cukru...1van. cukor...štipka soli...200g hl.múky...1pr.do pečiva...100g brusníc (zavárané)...2-3PL marhuľového džemu...20g kokosovej múčky POSTUP PRÍPRAVY Jablká olúpeme a vyberieme jadrovník. Nakrájame na kolieska a pokropíme citr. šťavou. 100g tvarohu, mlieko, 1 vajce, olej, 50g cukru, van. cukor a soľ zmiešame, pridáme múku a PDP. Vymiesime hladké cesto, kt. pomocou rúk pritlačíme do tortovej formy, ktorej dno je vyložené papierom na pečenie. Cesto vytiahneme asi do výšky 4cm. Zvyšné vajíčka oddelíme (bielok od žĺtka). Zvyšok tvarohu, bielka a cukor vymiešame. Bielka vyšľaháme a postupne pridáme.Tvarohovú hmotu natrieme na cesto. Poukladáme jablká a do každej dierky dáme pol čaj. lyž. brusníc. Pečieme v predhriatej trúbe pri 200˙C 25 až 30 min. Džem zohrejeme, potrieme ním boky koláča a jablká. Boky posypeme kokosovou múčkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.11.2008, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapečená bravčová panenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 bravčové panenky...plátky slaniny...šampiňóny (konzerva)...hrášok (môže byť aj s mrkvou) ...paprika...cukina...smotana na šľahanie...grilovacie korenie POSTUP PRÍPRAVY do misy na zapekanie vložíme nakrájanú panenku, okoreníme, na každú dáme plátok slaninky, nasypeme zeleninu, nalejeme smotanu, zapekáme asi 40min. pri teplote 170˙C OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.6.2013, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Strapatý jablčníkPOTREBNÉ PRÍSADY 4 väčšie vajcia (menších 5), rovnaké množstvo zmesi prášk. a kryšt. cukru, to isté množstvo hl. múky, 1 vanilínový cukor, 1 pr. do pečiva, 6 p. lyžíc horúcej vody, 1000g jabĺk KRÉM: 300g pr. cukru, 50g kakaa, 1/2dl mlieka, 250g masla POSTUP PRÍPRAVY Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme van. cukor, postupne múku s kypriacim práškom a horúcu vodu. Vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a pomúčený plech. Olúpané a na hrubo nastrúhané jablká naukladáme po celom ceste. Pečieme vo vyhriatej rúre (180 stupňov) asi 40 minút. Krém: v mlieku vymiešame cukor aj kakao, za stáleho miešania privedieme do varu, odstavíme a postupne primiešame na kúsky nakrájané maslo. Teplým krémom polejeme upečený koláč a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.11.2008, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kukurkine rebarborové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g polohr. múky....150g masla....150g pr.cukru....100g mletých orechov....2 žĺtka....1/2 bal. pr. do pečiva....2 bielka na sneh....140g cukru ....rebarbora + cukor na jej posypanie POSTUP PRÍPRAVY rebarboru ošúpeme, nakrájame na kúsky, posypeme trochou cukru a necháme pustiť šťavu; z múky, masla, cukru, orechov, žĺtok a pr. do pečiva vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade; "odpočinuté" cesto vyvaľkáme na malý plech (alebo vyvaľkané pomocou valčeka prenesieme na plech), posypeme strúhankou a rebarborou; dáme zapiecť; pred koncom pečenia, natrieme snehom z bielkov a cukru (cukor prišľaháme až do vytvoreného snehu). Dopečieme do ružova. REZY SÚ ŠŤAVNATÉ A OSVIEŽUJÚCE! Namiesto rebarbory môžme dať ríbezle! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.6.2008, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
TORTA - MASCARPONEPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia....7 veľ. lyž. oleja....6 veľ. lyž. cukru....7 veľ. lyž. hl. múky....1/2 pr. do pečiva....1 van.cukor....3 m. lyž. kávy....7 veľ.lyž. Amaretta .... KRÉM: 1 smotana na šľahanie....250g tvarohu....100g pr. cukru....500g mascarpone.... kakao na posypanie POSTUP PRÍPRAVY vajcia, olej, cukor a van. cukor vyšľaháme. Pridáme múku zmiešanú s pr. do pečiva. Cesto vylejeme do pomúčenej alebo papierom vystlanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175°C cca 10-14 min. Vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť. Vriacou vodou (100ml) zalejeme kávu, po vychladnutí pridáme 1/2 Amaretta. Korpus natrieme kávou (nemusíme použiť všetko). KRÉM: Vyšľaháme šľahačku. Tvaroh, cukor, mascarpone a zvyšok Amaretta dobre vymiešame a jemne pridáme šľahačku. Krém navrstvíme na korpus do tvaru polgule. Natrieme aj bok korpusu. Odkryté necháme v chlade minimálne 6 hodín alebo cez noc. Pred servírovaním posypeme kakaom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.6.2008, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
huby v žeruchePOTREBNÉ PRÍSADY reďkvičky, miska so žeruchou POSTUP PRÍPRAVY domnievam sa, že postup je každému jasný. Fotka je z knihy. Zopárkrát som to robila, ale nestačila odfotiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Prírodné kuracie prsia so super rýchlou hubovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, koreniny; omáčka: hubová polievka v sáčku, 500 ml smotany na varenie, malá dóza sterilizovaných šampiónov (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY k. prsia osolíme, okoreníme, osmažíme na oleji z obidvoch strán, pridáme trochu vody a chvíľku podusíme Omáčka: zmiešame polievku so smotanou, pridáme konzervu šampiónov, privedieme do varu a ......HOTOVO! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 21.2.2009, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Myšky v syre-super dekoráciaPOTREBNÉ PRÍSADY "dierovaný" syr, reďkovky , čierne celé korenie POSTUP PRÍPRAVY viď fotka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 12.4.2011, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špargľa s holandskou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Omáčka: 3 žĺtka, 3 malé lyž. b. vína, 180g masla (izbová teplota), soľ, biele korenie, petržlen list, Doba prípravy: 20 min. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka dáme do misky, pridáme b. víno a krátko nad parou vyšľaháme. Po troškách prišľahávame maslo. Dávame pozor na teplotu vodného kúpeľa, aby sa žĺtky nezrazili. Ak je para moc horúca, misku odstavíme a šľaháme ďalej. Vyšľahanú omáčku ochutíme soľou, bielym korením, petržlenom a prípadne okyslíme citr. šťavou. U nás je to tak na jednu porciu, pretože manžel ju miluje. Špargľu ošúpeme a uvaríme v osolenej a ocukrenej vode do zmäknutia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 28.6.2015, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapekané guľky Toscana-jednoduchéPOTREBNÉ PRÍSADY 400g mletého mäsa (hov.+bravč), korenie na špagety, soľ, čierne korenie, malá cibuľka, strúčik cesnaku, lyžička horčice, 1 mozzarella. Na omáčku: paradajková polievka v sáčku, 300ml smotany na varenie POSTUP PRÍPRAVY do mletého mäsa primiešame prísady, urobíme guľky a poukladáme na olivovým olejom pokvapkanú zapekaciu misu. Na každú guľku položíme plátok mozzarelly (nemusí byť). Nakoniec podlejeme omáčkou, ktorú sme urobili zmiešaním smotany s polievkou. Zapekáme v trúbe pri teplote 200°C (teplovzd. 175°C) 25 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 501 návštěvníkov) KOMENTÁRE (135) posledné: 20.10.2017, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |