. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Paťa C. (Pata333) ID 278922
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.6.2013
Naposledy: 23.1.2021 21:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

POLIEVKY

Paradajková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 4 l: • 4000 l vody • 3 kocky mäsového bujónu • 8 PL oleja • 8 PL (zarovnané) hladkej múky • 500 g paradajkového pretlaku alebo pyré v krabičke • 5 PL kečupu • 2 lyžičky mletej červenej papriky • 4 PL cukru • 4 väčšie bobkové listy • 100 g ryže • 4 PL vegety • petržlenová vňať • tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme múku a na miernom ohni pražíme, miešame, kým zápražka prestane peniť.
Ku koncu pridáme papriku, premiešame, zalejeme postupne studenou vodou a rozmiešame. Necháme prevariť 15 min. aby z polievky zmizla múčna chuť.
Pridáme kocky mäsového vývaru, paradajkový pretlak, kečup, cukor, bobkový list a polievku varíme pol hodiny. Občas premiešame.
V polovici varenia prisypeme prepláchnutú a sparenú ryžu.
Pred podávaním vyberieme bobkový list.
Polievku ochutíme vegetou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Polievku si na tanieri ozdobíme postrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.1.2021, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lyžica masla, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 1/2 balíčka mrazenej zeleniny, 1/2 až 1 l vody, 1/2 l mlieka, 1 vajce, kocka masového vývaru, petržlenová vňať, 1 lyžička zeleninovej vegety

POSTUP PRÍPRAVY

Lyžicu masla rozohrejeme v kastróle, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju dozlatista. Vsypeme múku a urobíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vodou, vhodíme do nej kocku masového vývaru a za občasného premiešania privedieme do varu. Medzitým zamrazenú zeleninu prepláchneme na cedidle vodou a vložíme ju do polievky. Varíme asi 15 minút, potom prilejeme mlieko a ešte krátko povaríme. Hotovú polievku zoberieme z ohňa, vlejeme do nej rozšľahané vajce, dochutíme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a lyžicou zeleninovej vegety. Polievku možeme posypat aj na kocky nakrájanou žemľou, kt. sme do zlatista opražili na masle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrvancová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 1 lyžica oleja, 2-3 stredne veľké zemiaky, 1 kocka zeleninového bujónu, 1 l vody, 80 g hrubej múky, 1 vajce, m. č. korenie, majorán, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na leji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou a vložíme zemiaky nakrájané na kocky. Mierne osolíme, pridáme bujón a varíme. Medzitým si pripravíme tuhé cesto z múky, vajca a zo soli. Ak je redšie, po troškách pridáme múku. Cesto nastrúhame na veľkom strúhadle. Keď sú zemiaky takmer hotové, zavaríme do polievky mrvence. Varíme asi 2 minúty kým nevyplávajú na povrch. Nakoniec polievku ochutíme korením a majoránom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 31.10.2013, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fazuľová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 l vody, 200 g fazule, 2 zemiaky, 1 klobása, 1 vačšia cibuľa, 2 lyžice tuku, 370 g mrazenej zeleninovej zmesi, soľ, m. č. korenie, m. č. sladká paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Prepláchnutú fazuľu cez noc namočíme do vody. Zemiaky nakrájame na kúsky a klobásu na kolieska. Cibuľu nakrájame na drobno a speníme ju v hrnci na časti tuku. Pridáme zemiaky a mrazenú zeleninu. Zeleninu zalejeme horúcou vodou, doplníme fazuľkami a klobásou, osolíme, okoreníme a uvaríme domakka. Na zvyšnom tuku krátko opražíme papriku a vmiešame ju do polievky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cesnaková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Strednú cibuľu, olej, 2-3 stredné zemiaky, 3-4 veľké strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, 1 ČL m. č. papriky, 1 kocka zeleninového bujónu a na dochutenie m. č. korenie, soľ (alebo vegetu)

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si opražíme do zlata nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku, urobíme si svetlú zápražku, do kt. dáme m. č. papriku. Zamiešame a zalejeme studenou vodou. Necháme zovrieť, hodíme kocku bujónu a na malé kocky nakrájame zemiaky. Keď sú zemiaky makké, takmer rozvarené, ale nie celkom, pridáme pretlačený cesnak, soľ alebo vegetu a trochu m.č. korenia. Nakoniec možeme ešte zemiaky mierne popučiť tlačítkom na zemiaky. Necháme ešte raz spolu všetko prevrieť. Polievku podávame horúcu s nastrúhaným syrom ( možeme vynechať) a opečenými kockami chleba (musí byť).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Cesnaková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hlávka cesnaku, olej, 200 ml zeleninového bujónu, 2 PL hladkej múky, m. č. korenie, soľ, vegeta, mlieko, 5 uvarených vajec, smotana na varenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bujón si roztopíme vo vriacej vode. Cesnak si nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Posypeme múkou, premiešame a na to nalejeme roztopený bujón a varíme, vlejeme mlieko až kým sa nám hmota neroztopí. Pomixujeme mixérom. Ak je hustá omáčka zriedime ju s vodou. Vajíčka uvaríme natvrdo a to tak že ich dáme do hrnca s vodou a pridáme lyžicu octu. Vajíčka ošúpeme, nakrájame a dáme do cesnakovej omáčky. Omáčku dochutíme korením, soľou a vegetou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Maso v paradajkovej omáčke s knedlami



POTREBNÉ PRÍSADY

Olej, strúhanku, mleté maso, paradajkový pretlak, lyžička hladkej múky, 200 ml studenej vody, mlieko, soľ, cibuľa, 2 vajcia, m.č. korenie, knedle

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté maso zmiešame s vajciami, nakrájanou nadrobno cibuľou a obalíme do strúhanky. Na oleji opražíme maso, na malom plyne. Na oleji vypražíme lyžičku hladkej múky, zalejeme 2 ml studenou vodou a zalejeme paradajkovým pretlakom. Ak je omáčka hustá pridáme mlieko, ak je riedka pridáme mlieko s hladkou múkou. Keď máme maso a omáčku urobenú, na tanierik k masu kt. je zaliate paradajkou omáčkou pridáme knedle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapečené údené kuracie stehná so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, 8 stredne veľkých zemiakov, soľ, m.č. korenie, olej, 3 strúčiky cesnaku, trochu horúcej vody, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky široké asi 0,5 cm. V pekáči rozpustíme tuk, pridáme plátky zemiakov, posypeme ich rozdrveným cesnakom, korením, soľou a opatrne premiešame. Na zmes položíme kuracie stehná, trochu podlejeme vodou, dochutíme vegetou, prikryjeme alobalom, vložíme do vopred vyhriatej rúry a na miernom ohni opečieme do zmaknutia zemiakov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Labužnícke kuracie stehná zo zemiakmi v červenej paprike



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 3 strúčiky cesnaku, bazalka, drvená rasca, soľ, č.m. paprika, strúhanka, olej...ZEMIAKY V ČERVENEJ PAPRIKE-olej, 1 cibuľa, č.m. paprika, zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná si osolíme, potrieme celé pretlačením cesnakom, posypeme bazalkou, drvenou rascou a č.m. paprikou, pokvapkáme olejom. V takomto stave ich necháme asi 1 1/2 hodinu odpočívať v chladničke. Potom posypeme po vrchu letmo strúhankou. Podlejeme asi 3/4 pohárom vody, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180°C. Keď sú už na kus makké, alobal odkryjeme, teplotu zvýšime na 200°C a za občasného polievania upečieme do chrumkava. Krásne upečené do chrumkava, voňavé...podávame s ryžou opekanými zemiakmi a samozrejme i šalátom alebo zo zemiakmi v červenej paprike ktoré si spravíme takto:Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, usmažíme, nakoniec pridáme č.m. papriku. Premiešame kým všetko nedostane červenú farbu. Po dokončení nalejeme na varené zemiaky a dobre premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.6.2013, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia alebo noha v jogurte



POTREBNÉ PRÍSADY

-príprava 15 minút, 4 porcie, čas pečenia 10-15 minút, elektrická rúra 200°C.......POTREBUJEME- 500 g kuracích pŕs, 2 tégliky bieleho jogurtu, 100 g strúhaného syra, 150 g strúhanky, 2 lyžice vňate, č.m. korenie, olej na vymastenie pekáča, soľ, olej na pokvapkanie masa

POSTUP PRÍPRAVY

V 1 miske zmiešame postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať, strúhanku. Do 2 misky nalejeme jogurty. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na podlhovasté kúsky. Kúsky masa osolíme, okoreníme. Najprv namočíme do jogurtu, potom do syrovo- strúhankovej zmesi a poukladáme na vymastený pekáč. Takto pripravené maso pokropíme olejom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Podávame zo zemiakovou kašou a zelenínovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu