. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína M. (catherine23) ID 27491
.
mimibazar.sk/catherine23
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.11.2007
Naposledy: 29.10.2016 16:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 132
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 35
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 35 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

MORAVSKÝ VRABEC ako z českej krčmy:-)))



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe... je tam recept na mäso, knedľu aj kapustu

POSTUP PRÍPRAVY

1) Mäsko: bravčové (pliecko, rebierka, krkovička, môže byť aj stehno ale radšej v kombinácii s prvými tromi uvedenými...) mäso nakrájame (plátky, kúsky, kto ako chce), osolíme a zľahka opražíme z oboch strán v horúcom oleji alebo bravčovej masti. Na dno pekáča si pokrájame veľkú cibuľu a 5-6 strúčikov cesnaku (nakrájať nie pretlačiť), na to naukladáme orestované mäso, zalejeme výpekom, v ktorom sme ho restovali, posypeme kmínom, podlejeme trochou vody a zakryté dáme piesť na cca 1 hod., potom odokryjeme a dopečieme.....
Keď je mäso upečené, vyberieme ho z výpeku, do výpeku prilejeme vodu (množstvo podľa toho, koľko chceme šťavy), pridáme slepačí bujón, prevaríme a zahustíme múkou.
2) Knedľa: 500 gr. hrubej múky, 2 žltka, pol lyžičky soli, 1/2 kocky droždia, 2 rohlíky..... klasicky: urobíme kvások z vody, trošky cukru a droždia, zmiešame s múkou, žltkami, soľou na cesto, podľa potreby pridáme ešte vlažnú vodu (cesto má byť také polotuhé ani nie riedke ani nie veľmi tuhé), riadne vymiesime a nakoniec zľahka vmiešame opražené na kocky pokrájané rohlíky. Necháme kysnúť cca 45 min., potom na pomúčenej doske rozdelíme na 2 časti, ešte raz premiesime, sformujeme knedle a necháme ešte cca 5-10 min. podkysnúť. Knedle vložíme do vriacej vody a zakryté varíme 20 min. na miernom ohni.
3.) Kapusta: (k morav. vrabcovi robievam prílohu z kyslej kapusty, viac sa mi to k tomu hodí, ale kľudne si urobte aj čerstvej, nič sa nestane)... Takže si speníme cibuľu na oleji, trochu opražíme a pridáme kyslú kvasenú kapustu (ja ju zvyknem trochu pokrájať), pooprá žame, podlejeme vodou a necháme udusiť domäkka (cca 30 minút). Kapustu dochutíme soľou a cukrom (treba dať viac cukru, aby bola kapusta sladkokyslá), nakoniec poprášime trochou múky na zahustenie.
4.) Usmažená cibuľa (je skvelá, keď si ňou posypete knedle..... no mňaaaam:-)))), a treba si dať aj veeeeela šťavy z mäska.

Dúfam, že niekto vyskúša... je to riadna bašta. My sme tento recept dlho vylepšovali, až kým sa nebola chuť taká ako, keď si dáte toto jedlo u našich "susedov" v Čechách.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 24.2.2016, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

pochúťka bez mena:-))))



POTREBNÉ PRÍSADY

tak na takýto "obedík" sme chodievali do reštaurácia v BA, pri Poluse (nechcem menovať.... ale je to reštaurácia jedného nášho ministra:-)))) zemiaky, bryndza, cibuľa, prerastená slaninka, kyslá smotana, 1 strúčik cesnaku, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Takže väčšie zemiaky si očistíme a pozdĺžne rozkrojíme na polovice. Buď ich dáme upiecť do trúby alebo iba osmažíme v oleji (kvôli úspore času ja ich smažím, ale dobré sú aj pečené). Medzitým ako pečieme (smažíme) si trochu rozmiešame bryndzu. Kyslú smotanu zriedime trošičkou mlieka a pridáme malý pretlačený strúčik cesnaku a štipku soli. Samostatne osmažíme na pásiky pokrájanú slaninu a samostatne na kolieska pokrájanú cibuľu do zlatista.
Keď sa nám zemiaky upečú, servírujeme na tanier: zemiak, na to kôpku bryndze, prelejeme smotanou a posypeme slaninkou a cibuľkou.
Straaaaašne dobrá mňamka!!!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 17.11.2009, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

rýchla, jednoduchá a výborná paradajková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme olej, prihodíme bobkový list, nové korenie, klinčeky, a kúsok cibule v celku (iba vyvariť, potom ju vyberieme) a chvíľu opražíme, pridáme hladkú múku a urobíme zápražku. Pridáme paradajkový pretlak (ja používam domáci a riedim ho cca na 1/4-inu s vodou). Polievku dochutíme soľou, cukrom (ak sú paradajky málo kyslé tak aj octom, ale ja ocot nepotrebujem dávať).
A nakoniec niečo, čo robievala moja babka - keď polievka začne bublať, vyklepneme do nej celé vajíčka a nemiešame a necháme v kľude variť cca 8 minút, kým sa vajíčka uvaria. Možno sa to bude zdať čudné, ale tie vajíčka sa tam fakt hodia:-)))). Takže vyskúšajte..... A servírujeme tradične so syrom..... my tentokrát s parmezánom..... Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 5.3.2013, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

manželova fantastikuš oškvarková pomazánka:-)))))



POTREBNÉ PRÍSADY

šikovný manžel a ostatné v postupe:-)))

POSTUP PRÍPRAVY

Oškvarky pomelieme mlynčekom na mäso.... pomelieme k nim aj cibuľu a cesnak. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou horčice a všetko riadne vyšľaháme do peny a šupneme do chladničky, aby trochu stuhla (čo sa však nepodarí a budete ju papať aj nevychladenú, presne ako my:-))))). Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 30.11.2009, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

sviečková na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

recept tu určite už niekde je, ale pridám aj svoj:-))))

POSTUP PRÍPRAVY

Hovädzie mäso trochu orestujeme na oleji, aby sa zatiahlo, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler, bobkový list, pár zrniek čierneho korenia, soľ a udusíme domäkka (ja tradične v tlakovom hrnci). Mäkké mäso vyberieme a odložíme (nejzeme:-))))..., vyberieme aj bobkový list a ostatné suroviny riadne pomixujeme, prilejeme smotanu na varenie a trochu mlieka a ak treba tak omáčku trochu zahusíme múkou (ale veľakrát ani nie je treba, lebo tá zeleninová zmes je dosť hustá, záleží na tom ako veľmi ju zriedite). Ochutíme citrónovou šťavou, prípadne ešte dosolíme.
Príloha je mäsko a kendľa. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 82 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 1.1.2019, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

polievočka s pečienkovými knedličkami



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

na oleji speníme trochu cibule, pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a petržlen, orestujeme, aby zelenina trochu pustila farbu, zalejeme vodou, pridáme bujóny (ja som dala jeden hovädzí a jeden kurací) a varíme až kým je zelenina mäkká.
medzitým si urobíme halušky: zmixujeme spolu kuraciu pečienku, trochu cibule, vajíčko, hrubú múku alebo krupicu, vegetu a nakoniec pridáme majoránku. Halušky zavárame do vriacej polievky (ja som ešte predtým dala do polievky uvariť aj drobnú cestovinu).
Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

syrové "chuťovky" na zahryznutie:-)))



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček trojuholníkového syra Lunex (ja som dala pol na pol obyč. + šunkový), 1 Hera, 2 žltka, 25 dkg hladkej múky, soľ, 1 prášok do pečiva, na posypanie: mak, kmín, sézam, strúhaný tvrdý syr, sekané orechy, môžu ísť aj sardelové očká a pod. .....

POSTUP PRÍPRAVY

všetky suroviny zmiešame na cesto, vyvaľkáme, vykrajujeme formičkami menšie tvary, dáme na trošku vymastený plech, potrieme rozšľahaným žltkom+trochu mlieka, posypeme čím chceme:-) a upečieme.
PS: moja osobná rada - robte aspoň dve dávky:-)))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 2.4.2010, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

kuracie pečienky na smotane + hrášková ryža



POTREBNÉ PRÍSADY

v texte

POSTUP PRÍPRAVY

Veeeľa cibule orestovať na oleji, pridať pečienku, zaprášiť sladkou paprikou, orestovať, podliať troškou vody a udusiť. Keď je pečienka hotová (je to chvíľočka, kuracia pečienka je rýchlo hotová), pridáme smotanu na varenie, soľ, čierne korenie mleté, trochu horčice, zaprášime hladkou múkou aby šťava trošku zhustla, necháme prebublať, odstavíme, pridáme majoránku a hotovo..... Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 20.7.2013, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

kuracie prsia s mandarinkami s opekanými zemiakmi s 3% tuku:-)))))



POTREBNÉ PRÍSADY

v texte

POSTUP PRÍPRAVY

takže..... skúšali sme nový "zázrak" do našej kuchyne - Tefal Actifry - musím uznať, že zemiaky boli ozaj opekané....
no a keď sa dopekali, manžel mi oznámil, že mám 17 minút na prípravu "niečoho k tomu"... tak som urobila soté, čo dom dal:-)))))).
Speniť cibuľu, spolu s oravskou (anglickou) slaninou, orestovať, pridať kur. prsia na kúsky, pásiky čerstvej papriky, pretlačený cesnak, zase orestovať, dochutiť soľou, mčk, pridať malú konzervu mandariniek (pár odložte na ozdobu) bez šťavy (tú odložte na neskôr), podliať trochou vody a chvíľu podusiť. Nakoniec zmiešať šťavu z mandariniek, sójovú omáčku + trochu majzeny a rozmiešať a šup do mäska. Necháme prebublať a papáme..... Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (16) posledné: 31.12.2009, 13:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

niektu ju miluje, niekto nenávidí:-))))))) ŠALÁTOVÁ OMÁČKA



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

Z oleja a hladkej múky urobíme stredne hnedú zápražku, zalejeme mliekom, pridáme kocku hovädzieho bujónu... necháme zovrieť, aby nám omáčka zhustla, ochutíme soľou, cukrom a octom na výraznejšiu sladkokyslú chuť (ja robievam viac kyslejšiu, aby vynikla). Ak chcete tak ju trochu pomixujte ponorným mixérom - bude potom taká hladučká..... Nakoniec pridáme na kúsočky natrhaný hlávkový šalát, trochu kôpru a necháme zapariť (ale už nevaríme!!!). Vhodnou prílohou sú varené zemiaky a volské oká. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.4.2020, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 35 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu