končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie na fazuľke.POTREBNÉ PRÍSADY Potrebuje: kuracie prsia a kusok stehna,fazuľu v parad.omáčke,mrazený hrášok,šampióny,soľ,koreniny. POSTUP PRÍPRAVY Ostali mi kadejaké kuracie zvyšky a dlho prehliadaná konzerva fazule tak vzniklo toto. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makový koláč s kyslou smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 100g masla,1vajce,250g poloh.múky,80g práš.cukru a 2 lyžičky prášku do pečiva.\\r\\nMaková plnka: 200g maku,300ml mlieka,100g masla,100g práš.cukru,1PL oleja,100g hrub.múky,1kyslá smotana\\r\\nBiela vrstva: 2 kyslé smotany,3 vajcia,3PL práš.cukru POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravíme makovú náplň.Do hrnca dáme zohrievať mlieko,maslo,olej,cukor a múku.(Nie vrieť).Ked budú suroviny spojené a maslo roztopené pridáme mak a zvýšime teplotu.Stále miešame kým hmota nezhustne.Dáme bokom a primiešame ešte kyslú smotanu vareškou.\\r\\nPotom pripravíme cesto.Maslo,vajce,cukor si vymiešame(ja som mixérom :-) do zmesi pridáme nakoniec múku s práškom do pečiva.Cesto vypracujeme rukou.Snažila som sa rozvaľkať ,čo ako tak ide ale ukladať do formy bol problém takže si to navalkajte po častiach a vtlačte do formy rukou ako sa vám bude dať.Formu samozrejme vymastíme a vysypeme múkou.Ked máme cesto vo forme aj po stranách nalejeme naň makovú plnku a dáme do trúby piect na 180 stupňov na 20 minút.\\r\\nPo 20min formu vyberieme a dáme na makovú plnku bielu vrstvu, ktorú si pripravíme tak že vyšlaháme žĺtka,cukor a kyslé smotany a nakoniec vareškou primiešame este vyšlahané bielka.Dáme naspäť do trúby a pečieme ešte 40min na strednom rošte.Počas pečenia neotvárame.Koláč začne veľmi nafukovať ale nebojte mne ešte ani raz nepretiekol.Po 40min vyberieme a necháme vychladnúť,bublina splaskne a koláč ostane úplne rovný.Ozdobíme cukrom,čokoládou alebo šlahačkou.Želám dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 27.9.2016, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |