. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927
Radovan Krass
.
mimibazar.sk/nadiatko
Oblasť: Liptovský Mikuláš
Telefon: 0903857579
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.11.2007
Naposledy: 22.11.2015 17:33
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
43838405
HODNOTENIE 18
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

DIA RECEPTY

Tvarohovo - špaldová bublanina



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g špaldovej hrubej alebo polohrubej múky 100 g kukuričnej polenty /kukuričná krupica/ 4 ČL kypriaceho prášku 1 ČL vanilkového extraktu alebo treste 500 g tvarohu 140 g masla 2 vajcia 150 ml /asi 12 PL/ agávového sirupu 4 PL citrónovej šťavy ovocie podľa chuti asi 500 g / odporúčam čučoriedky pre priaznivý plvyv na glykémiu/ napr. čučoriedky, maliny,jahody,..

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 180 C. Tvaroh s maslom vyšľaháme ručným šľahačom vo veľkej mise dohladka. Všetky ostatné suroviny okrem ovocia pridáme do misy k tvarohovej zmesi a vyšľaháme na hladké cesto.\r\nMenšiu formu alebo plech na pečenie vymažeme a vysypeme polentou alebo špaldovou múkou. Vlejeme do nej cesto a poukladáme naň ovocie.\r\nPečieme asi 30 minút.\r\nV koláčiku sú suroviny s nízkym glykemickým indexom a 80-100 g zodpovedá asi 3 SJ. Záleží však od toho koľko a aké tam dáte ovocie.\r\nNajlepšie je čerstvé alebo mrazené ovocie.\r\nVýborne chutí a Váš malý aj veľký diabetik bude mať radosť, že si môže dať aj väčší kus koláča ako obvykle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

POMAZÁNKA ZO SURIMI /krabie tyčinky/



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 1/2 konzervy broskyňového kompótu bez šťavy, 1 bal. /asi 250 g/ surimi tyčinky - známe aj ako krabie tyčinky, 1 biely jogurt, 3PL tatarskej omáčky, 200 g syr eidam, soľ a korenie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu, broskyne a surimi nasekáme na jemnučko. Vmiešame biely jogurt, tatarku a najemno nastrúhaný syr. Všetko spolu zmiešať a ochutiť soľou a korením.
Táto pomazánka je veľmi rýchla, lahodná a málokto uhádne z akých surovín je vyrobená. Je krásne pestrofarebná a hlavne zdravá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Rýchly tvarohový nepečený zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kocky jemne hrudkového tvarohu, 1,5 mascarpone, 1 malý biely jogurt, asi 1,5 balíka piškót, cukor podľa chuti, zmrazené jahody podľa chuti/ môže byť akékoľvek čerstvé alebo mrazené ovocie/, horká čokoláda, káva, rum

POSTUP PRÍPRAVY

Na spodok plechu, nádoby alebo misy dáme piškóty. Uvaríme si šálku kávy, osladíme ju, dáme do nej trochu rumu. Každý piškót polejem pomocou kávovej lyžičky kávou.
Pripravíme si plnku.
Zmiešame spolu tvaroh, mascarpone, jogurt a cukor podľa chuti.
Mrazené jahody si nakrájame na plátky.
Na namočené piškóty natrieme plnku. Na ňu poukladáme jahody, piškóty, ktoré opäť polejeme kávou.
Natrieme zvyšok plnky a vrch posypeme strúhanou čokoládou.
Koláčik je veľmi šťavnatý, rýchly.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Smotanovo-jogurtová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 600 – 800 ml kyslej smotany 400 ml bieleho jogurtu 200 g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru asi 500 – 750 g čerstvého ovocia (vhodné je mäkšie ovocie, napríklad jahody, maliny alebo na kolieska nakrájané banány, kivi) alebo jeden veľký pohár kompótového ovocia 3 balíčky okrúhlych piškót

POSTUP PRÍPRAVY

Ospravedlňujem sa, že to nie je môj originál recept, ale ukladám si ho sem, aby som ho nabudúce našla :D


1. Kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, cukrom a vanilínovým cukrom. Vymiešame na hladký krém. Ovocie umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Ak použijeme ovocie z kompótu, necháme ho odkvapkať na sitku a ak je to potrebné, nakrájame na menšie kúsky.

2. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou, aby sa hotová torta ľahšie vyberala. Dno aj okraje tortovej formy vyložíme piškótami tak, aby bolo celé dno zakryté. Na piškóty poukladáme polovicu ovocia a vylejeme naň polovicu smotanového krému. Celý postup znova zopakujeme: poukladáme druhú vrstvu piškót a na ne uložíme zvyšné ovocie. Nezabudnime piškótami vyložiť aj bočné steny tortovej formy. Zalejeme zvyškom smotanového krému, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme, najlepšie cez noc, stuhnúť do chladničky.

3. Na druhý deň tortovú formu opatrne otvoríme, stuhnutú tortu vyberieme z formy a preložíme na tortovú misu. Podávame ozdobenú kúskami ovocia, šľahačkou alebo iným zdobením podľa vlastnej fantázie.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.3.2014, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Tvarohovo - slivkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 veľký plech: 5 ks vajec, 100 g masla, 180 g prášok.cukor / 18 SJ/, kryštál.cukor 2 PL / asi 2 SJ/, hladká múka 100 g + 100 g polohr.múka = 200 g múka / 13,5 SJ/, prášok do pečiva, 500 g hrudkového tvarohu / 2 SJ/, 2 ks vanil.cukor alebo 16 g / 3,2 SJ/, vykôstkované polené slivky 400 g / 6,3 SJ/, štipka soli , spolu cca. 44 SJ

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky, maslo a polovicu prášk. cukru vyšľaháme. Pridáme zmiešanú a preosiatu múku s prášok do pečiva a štipkou soli. Postupne pridávame do vzniknutej masy na striedačku so snehom z bielkov / sneh vyšľaháme s druhou polkou práškového cukru./
Plech pomastíme, vysypeme polohr. múkou, rozotrieme cesto a rovnomerne navrstvíme tvaroh zmiešaný s vanil. cukrom. Odporúčam dať hrudkový tvaroh. Umyté, vykôstkované a polené slivky ponárame z vnútornej strany do kryšt.cukru a rovnomerne ukladáme na povrch koláča. Pečieme v predhriatej rúre na 150 C asi hodinu. Možno sa Vám upečie skôr, treba ho sledovať a vytiahnuť skôr.
Pre diabetikov:
koláč počítajte ako sladké pečivo t.j. 20 g = 1 SJ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2014, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Výborná nakladaná zelenina



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky asi 3 kg, 2 veľké karfioly, paprika,kaleráb,mrkva, nálev:2 l vody, 0,5 l ocot, 1,8 dl cukru, deko

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu a uhorky nakrájame na hrubšie kolieska, papriku a kaleráb na pásiky. Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružičky. Na striedačku natlačíme do pohárov zeleninu a zalejeme nálevom.
Otreme okraj pohára, zaviečkujeme a sterilizujeme 5 minút. Pohár necháme trochu vychladnúť, otočíme hore dnom, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť do rána.
Nálev :
Cukor+ vodu prevariť. Pridať deko a spolu variť ešte 5 minút. 1 minútu pred koncom pridáme ocot. Trochu schladiť a naliať do pohárov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.9.2019, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Fantastické tvarohové gule od Žideka



POTREBNÉ PRÍSADY

pre asi 3 osoby: maslo 50 g, 3 lyžice kryštálový cukor /asi 40 g = 4 SJ/, 1 ks žĺtok, 250 g plnotučný tvaroh / ja som použila hrudkový ale môže byť aj krémový = 1SJ/ , za hrsť namočených hrozienok / 1 SJ - nemusia byť/, čerstvá vanilka / tiež nemusí byť/, 1 ks vajce, asi 150 g hrubej múky / 10 SJ/, striedka z 1/2 alebo 3/4 bieleho rožka / 1 SJ/ spolu 17 SJ 7 SJ

POSTUP PRÍPRAVY

Týmto receptom som sa inšpirovala od p. Žideka z relácie nebíčko v papuľke. Prerobila som ho pre diabetikov, aby si aj oni mohli pochutit. Je trošku prispôsobený, ale suroviny sú tie isté.
Na prípravu jednoduchý a naozaj rýchly recept. Nemusíte sa zabávať s plnením gulí a máte rýchly a chutný obed. Len tých gulí bude málo :D Odporúčam urobiť z 2 dávok.

V miske rozmiešame maslo spolu s cukrom, pridáme 1 žĺtok,tvaroh,hrozienka, nožom vyškrabaný stred vanilky / nemusí byť/, zakaždým zmiešame.
Pridáme celé vajce, postupne prisypávame múku. Vznikne hladké, ale nie príliš tuhé cesto. Napokon pridáme striedku z rožka a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinúť.
Vytvarujeme menšie guličky a hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď guličky vyplávajú ulovíme ich a môžeme podávať.
Na vrch na gule môžete dať ako posýpku tvaroh, strúhanku, roztlačené čerstvé broskyne alebo jahody...jednoducho na čo budete mať chuť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Výborný guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

na 5 porcií: hov.mäso na guláš asi 700 g, 2-3 stredné cibuľe,5 stredne veľkých zemiakov, 5-6 strúčikov cesnaku/podľa chuti aj viac/, 2 paradajky +1 paprika / môžeme nahradiť lečom/,1 pretlak, soľ, čierne korenie, majoránka, ml.razca, petržl.vňať , masť

POSTUP PRÍPRAVY

Skúšala som množstvo receptov na guláše a ani jeden nebol "ten pravý" . Ochutnala som guláš mojej svokry a už iný ani nechcem jesť. Je proste dokonalý...

Na masti spolu opražíme cibuľu + mäso + 1 nastrúhaný zemiak na hrubo.Pridáme celý pretlak,soľ, červ.papriku a asi 3 strúčiky prelisovaného cesnaku.Spolu ešte krátko posmažíme a zalejeme vodou.Osolíme, okoreníme.
Vodu dávame len niečo viac ako je mäso. Ak treba mierne dolievame vodu. Dusíme až je mäso na 3/4 uvarené.
Dolejeme vodu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky + na jemné kocočky nakrájanú paradajku / bez kože/ a papriku.Varíme. Pred koncom dáme majoránku, petržl. vňať, mletú razcu, prelisovaný cesnak a podľa chuti dosolíme.
Ešte trochu povaríme.
Podávame s knedľou alebo chlebom.
Tí čo majú radi si môžu do gulášu ešte pridať halušky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.6.2014, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Tvarohová bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g práškového cukru / 25 SJ/, 250 g tuku( hera, palmarin), 4 žĺtka, 250 g hl.múka / 16,5 SJ/, 1 prášok do pečiva, 4 bielka - zostanú nám po oddelení žĺtkov, 250 hrudkového tvarohu /1 SJ/

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor+ tuk+ žĺtka vymiešame do peny. Pridávame postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva, tvaroh a nakoniec sneh.
Ak chcete mať dvojfarebnú bábovku, do 1/2 cesta pridáme kakao.
Bábovku pečieme v rúre najprv na 150 C a potom pridáme teplotu. Máte tak zaručené, že nebude surová vo vnútri a ani nebude pripečená na vrchu.
Je dosť sýta a 2-3 kúsky a máte dosť :D
Pre diabetikov: 1 kúsok t.j asi 60 g má 3 SJ.
Nakoľko je tam tvaroh nezvyšuje moc glykémiu.Teda aspoň u nás...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.8.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cuketová polievka s opekaným rožkom a slaninkou



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 mladé cukety alebo 1/2 veľkej cukety, 3 stredne veľké mrkvy,2-3 zemiaky,1 kocka zeleninový bujón, oliv.olej,2 ks bambino syr, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu a mrkvu si nastrúhame nahrubo, zemiaky nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji poopekáme spolu cuketu, mrkvu a zemiaky. Pripravíme si bujón zmiešaný asi v 1,5 l vriacej vody a zalejeme.Keď sú zemiaky mäkké rozrmixujeme polievku a vytlačíme do nej 2 ks taveného syru bambíno.Dochutíme podľa chuti soľou a korením.
Podávame s na kocky opraženým rožkom s na kocky opraženou slaninou.Rožok a slaninu pražíme spolu pre lepšiu chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu