končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 114 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,12 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KOKOSOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY mlieko, kokosová múčka, kryštálový cukor, maslo, puding, kakao, múka, vajcia, olej, kypriaci prášok, čokoládová poleva, cukrárska posýpka POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme pol litra mlieka, 200 g kokosovej múčky, 2 lyžice kryštálového cukru a na miernom ohni varíme 20 minút. Po čiastočnom vychladnutí primiešame 200 g masla, 2 balíčky kokosového pudingu Dr.Oetker Créme Olé bez varenia, lyžičku kakaového prášku na prifarbenie a poriadne vymiešame. Do misky dáme 150 g polohrubej múky, 100 g kryštálového sukru, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, deci oleja, 1,5 deci mlieka a riadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení. Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch. Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom, zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou. Na pol dňa odložíme do chladničky. Dobrú chuť! Tip: Do cesta okrem horeuvedených surovín môžeme pridať 50 gramov mletého bieleho maku, piškóta získa zaujímavú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.5.2016, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
PEČENÝ ČAJPOTREBNÉ PRÍSADY 2 citróny, kilo jabĺk, kilo hrušiek, konzerva ananásu, balíček sušených sliviek, 2 ks celej škorice, 15 klinčekov, 3 ks celého anízu, 100 g cukru. POSTUP PRÍPRAVY Očistené a ošúpané ovocie nakrájame na malé kocky, vložíme do pekáča a pečieme 20-30 minút pri 150 stupňoch. Medzitým si uvaríme pol litra čaju, do ktorého pridáme škoricu, klinčeky, aníz a cukor. Uvarený čaj precedíme a vylejeme do hrnca spolu s upečeným ovocím a krátko povaríme. Ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme a otočíme na pol hodinku dnom hore. 3 lyžičky čaju zalejeme vriacou alebo studenou vodou. Po otvorení skladujeme v chladničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 11.11.2014, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZAPEKANÝ KARFIOLPOTREBNÉ PRÍSADY karfiol, zemiaky, kyslá smotana, vajcia, syr, maslo, paprika, pažítka, korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, 2 kyslé smotany, 4 vajcia, nakrájanú kocku masla alebo deci oleja, 20 deka strúhaného syra, nadrobno nakrájanú červenú papriku, nasekanú čerstvú pažítku, lyžicu soli a lyžičku mletého čierneho korenia. Všetko riadne premiešame, zakryjeme alobalom a pečieme hodinu pri 180 stupňoch. Podávame so sterilizovanými uhorkami. Energetická hodnota jednej porcie je 2363 kJ (564 kcal). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2018, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
VAJÍČKOVÁ TLAČENKAPOTREBNÉ PRÍSADY vajcia, uhorky, kápia, hrášok, mrkva, bujón, ocot, tatárska omáčka, želatína, korenie POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme 7 vajec, pohár kyslých uhoriek, pohárik kápie, plechovku hrášku s mrkvou, želatínu, tatársku omáčku, 2 zeleninové bujóny, šunku, ocot, korenie. Vajcia uvaríme natvrdo, po vychladnutí ich olúpeme. Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok, nadrobno nakrájané vajcia a zľahka premiešame. Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia. Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot. Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína. Necháme trochu vychladnúť, pridáme pohár tatárskej omáčky, metličkou riadne rozmiešame a zalejeme zeleninu. Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom. Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky. Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal). Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 9.1.2015, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
SARDINKOVÁ NÁTIERKAPOTREBNÉ PRÍSADY Sardinky, nátierkové maslo, pažítka, jarná cibuľka, reďkovka, soľ a korenie. POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme sardinky, nátierkové maslo, pažítku, cibuľku, reďkovku, soľ a korenie. Do misky dáme sardinky a nátierkové maslo. Všetko riadne premiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom, reďkovkou, pažítkou a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
JARNÁ NÁTIERKAPOTREBNÉ PRÍSADY Syrokrém, nátierkové maslo, pažítka, jarná cibuľka, reďkovka, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme syrokrém, nátierkové maslo, pažítku, cibuľku, reďkovku, soľ a korenie. Do misky dáme syrokrém, nátierkové maslo a nadrobno nasekanú čerstvú pažítku. Všetko riadne premiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom, reďkovkou a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
NEPEČENÁ ANANÁSOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY okrúhly piškótový korpus, kyslá smotana, puding bez varenia, želatína, ananásový kompót, džem, šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Okrúhly piškótový korpus vložíme do tortovej formy, potrieme džemom alebo pokvapkáme sirupom. Do misky dáme 4 tégliky kyslej smotany alebo jogurtu, pridáme vanilkový puding bez varenia. Metličkou riadne premiešame. Pridáme ananás nakrájaný na drobné kúsky a riadne premiešame. Krém rovnomerne rozotrieme na piškótový korpus. Zakryjeme piškótovým korpusom, ktorý sme z jednej strany natreli džemom alebo pokvapkali sirupom. Na korpus poukladáme ananásové kolieska. Ananásovú šťavu zohrejeme na 60 stupňov, pridáme plátkovú želatínu. Keď sa želatína v šťave rozpustí, odložíme ju na pol hodinku do chladničky. Čiastočne stuhnutou želatínou zalejeme tortu. Tuhnutie musíme odsledovať. Keď je stuhnutá veľmi, nedá sa vyliať na tortu (vtedy ju môžeme rozpustiť v mikrovlnke a dať znova stuhnúť). Naopak, keď je želatína stuhnutá málo, môže pretiecť a nasiaknuť do korpusu. Tortu odložíme na pol dňa do chladničky. Energetická hodnota celej torty je 7280 kJ (1739 kcal). Jedná porcia (osmina torty) má 910 kJ (217 kcal). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.3.2014, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
BRYNDZOVÉ HALUŠKYPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, múka, bryndza, slanina, soľ, smotana POSTUP PRÍPRAVY Budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila bryndze, téglik kyslej smotany a soľ. Očistené zemiaky nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré. Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody. Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze. Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili. Prerastenú slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici pekne do zlatista. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
FRANCÚZSKE ZEMIAKYPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, vajcia, klobása, smotana, paprika, olej, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme 1 kg uvarených zemiakov, 6 natvrdo uvarených vajec, 4 surové vajcia, 2 klobásy, červenú papriku, olej, soľ, mleté čierne korenie. Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme. Na vyšší plech alebo pekáč nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky, pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku a všetko zľahka premiešame. Do misky dáme 2 kyslé smotany, 4 surové vajcia, 2 lyžice oleja, soľ a korenie, všetko metličkou riadne vyšľaháme a rozlejeme na zemiaky rovnomerne po celej ploche. Pekáč zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom na únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov. Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2014, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
SÓJOVÁ TYČINKAPOTREBNÉ PRÍSADY okaru alebo hrubú sójovú múku, keksy Marína, Salko, rumová aróma POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme 200 g okary (sójová drť, ktorá vznikne pri výrobe sójového mlieka) alebo 200 g hrubej sójovej múky, 2 balíčky keksov Marína, 1 konzervu Salka, 100 g 100 % stuženého tuku a rumovú arómu. Neotvorenú plechovku Salka 1 hodinu povaríme v hrnci s vodou, aby pekne zhustlo. Čerstvú okaru vysušíme v rúre. Ak máme kupovanú okaru, nemusíme ju sušiť. Namiesto okary môžeme použiť hrubú sójovú múku. Nastrúhame alebo pomelieme keksy Marína a pridáme suchú okaru alebo sójovú múku. Pridáme uvarené Salko, 100 g rozpusteného tuku, lyžicu rumovej arómy alebo deci rumu. Všetko dobre premiešame až vznikne homogénna lepkavá masa, ktorú odložíme na hodinku-dve do chladničky. Zo stuhnutej masy vykrojíme a vytvarujeme valčeky dlhé 8 cm s priemerom 3 cm. Ja som si na to vyrobil formu prestrihnutím papierovej rolky z alobalu. Hotové tyčinky zabalíme do celofánu. Energetická hodnota jednej 50 g tyčinky je 877 kJ (210 kcal). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 23.2.2014, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 114 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,12 ďalšie >> |