končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský guláš so zemiakovou knedľou po mojom :)POTREBNÉ PRÍSADY - hovädzie mäso (ja ho robievam aj z diviny, najlepšie krk,lopatka prípadne aj stehno) - cibuľa, cesnak - paprika, paradajka - soľ, korenie, ml.paprika - lyžica pretlaku - masť na zemiakovú knedľu - zemiaky - 1 vajce - hrubá múka - soľ POSTUP PRÍPRAVY Pokrájanú cibuľu usmažíme na masti. pridáme na kocky pokrájané mäso. opekáme, keď pustí šťavu znova ju vydusíme na tuk (to nám urobí kvalitný základ gulášu). pridáme soľ, korenie, ml. papriku a podlejeme vodou (iba aby zakryla mäso) , pretlačíme strúčik cesnaku.nakrájame si na malé kúsky papriky a paradajky a pridáme k mäsu ( množstvo každý podľa seba ako má rád, ja ak dám cca 1kg mäsa pridám 2 väčšie paradajky a 1-2 papriky.) Mäsko dusíme tak cca 1,5 - 2 hodiny. na záver dochutíme, ja pridávam ešte jeden strúčik cesnaku na vôňu, a ak je málo kyselkavý tak cca za lyžicu paradajkového pretlaku. ak sa vám zdá riedky, môžte zahustiť hladkou múkou rozmiešanou v troche vody. na záver môžme trošku oštiplaviť. zemiakové knedle Vopred si uvaríme zemiaky v šupke, keď vychladnú postrúhame na strúhadle najemno. Pridáme 1 vajce hrubú múku a posolíme.Nepíšem množstvá lebo knedľu robím vždy tak "od oka", to uvidíte koľko si zemiaky múky zoberú, ja keď robím pre 3 ľudí, použijem cca 7 stredne veľkých zemiakov, trochu múky nasypem na dosku, nastrúham zemiaky, do toho rozbijem vajíčko, posolím, znova zasypem múkou a miesim koľko múky zoberú, nemieste dlho lebo cesto potom mäkne, stačí keď sa všetko pekne spolu spojí. vytvarujem knedľu (ja robím takú menšiu ako normálnu tak cca 5 cm priemer) a dáme variť do vriacej osolenej vody. knedľu varíme 18 minút, vyberiem a nitkou prerežem napoly, ak má stred mäkký ( je inej farby,to ľahko uvidíte) tak ju ešte na 1-2 minutky vrátim do vody.ale ten čas je vypočítaný mala by byť uvarená :)nitkou ju nakrájam na kolieska, naložím guláš a posypem ho čerstvou nakrájanou cibuľou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Silný bažantí vývar s pečeňovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY - 1 celý bažant - cibuľa - cesnak - koreňová zelenina (mrkva,petržlen,zeler) - kaleráb, pór - soľ, korenie pečeňové knedličky - pečienka (napr. kuracia) - soľ,korenie - cesnak, petržlenová vňaťka - vajíčko - strúhanka (podľa seba, tak na zahustenie) POSTUP PRÍPRAVY Bažanta umyjeme (žltý tuk ktorý je na ňom nedávam dole ten tam robí tu pravú bažantiu chuť keď sa vyvarí) dáme variť do vriacej vody (viem že sa odporúča do studenej, ale mne sa lepšie osvedčilo do vriacej), pridáme soľ, celé korenie (podľa chuti môžete pridať aj 1-2 guličky nového korenia), cesnak, cibuľu, pór,\r\nnecháme variť min 1,5 hodiny. Potom pridáme zvyšnú zeleninu a necháme znova variť min 1- 1,5 hodiny.\r\n\r\nMedzitým si pripravíme pečeňové knedličky. všetky potrebné ingrediencie zmiešame, a zavaríme rovno do polievky.ja si odoberiem do menšieho hrnca toľko koľko zjeme a do toho ich zavarím. do polievky ich zaváram cez takú klasickú "haluškáreň" s nie moc veľkými dierkami, alebo tvarujeme guličky. ja ich mám rada také maličké ale kto má ako rád podľa chutí. pred servírovaním môžme polievku posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. DOBRÚ CHUŤ :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |