končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
HARLEKÝNPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 bielkov, 4 lyžice práškového cukru, 5 žĺtkov, 2 dcl oleja (necelé), 2 lyžice kakaa, 125 g mletých orechov (dala som lieskové oriešky, lebo som mala zbytok), 5 lyžíc polohrubej múky s 1 balíčkom prášku do pečiva. Lekvár na potretie cesta. TMAVÝ KRÉM: 2dcl plnotučného mlieka, 100g čokoláda na varenie a 150g masla. Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť. BIELY KRÉM: 4dcl plnotučného mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 9 dkg kryštálového cukru, 100g masla , 200g Cera. Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: 5 bielkov vyšľahať so 4 lyžicami práškového cukru do hustej peny, primiešať žĺtky, 2 dcl oleja (necelé), 2 lyžice kakaa, 125 g mletých orechov (dala som lieskové oriešky, lebo som mala zbytok), 5 lyžíc polohrubej múky s 1 balíčkom prášku do pečiva. Lekvár na potretie cesta. \r\nTMAVÝ KRÉM: 2dcl plnotučného mlieka, 100g čokoláda na varenie a 150g masla. Všetko spolu povariť do rozpustenia, ale nie variť! Zmes naliať do mixéra a mixovať 3 minúty (nie šľahať). Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť.\r\nBIELY KRÉM: 4dcl plnotučného mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 9 dkg kryštálového cukru, 100g masla , 200g Cera. Všetko spolu povariť do rozpustenia, ale nie variť! Zmes naliať do mixéra a mixovať 3 minúty (nie šľahať). Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť.\r\nNa druhý deň upiecť cesto, ešte horúce potrieť lekvárom. Na vychladnuté cesto dáme tmavý krém, ktorý už na druhý deň vyšľaháme do zhustnutia (ja som dala trolinku stužovača) a na tmavý krém dáme biely krém, ktorý tiež na druhý deň vyšľaháme do zhustnutia (tiež som pridala stužovač). Nakoniec som na koláč nastrúhala čokoládu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 7.3.2014, 21:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Višňový koláčik s mascarponePOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 vajcia, 180 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, 5 PL horúcej vody, 5 PL oleja, 2 PL kakaa, 1 višňový kompót, 1 vanilkový ppuding, 1 balík detských piškót, vaječný likér (nemusí byť) KRÉM: 1 tvaroh, 1 mascarpone (môže byť aj nátierkové maslo), 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 PL umu, 1 smotanu na šľahanie, 4 plátky želatíny. POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme horúcu vodu, olej, kakao, múku s prdopečom a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech a pečieme 20 - 25 minút pri 180°C. Višňová náplň: Z kompótu odlejeme 50 ml šťavy (budeme to potrebovať na polevu na vrch koláča). Višne a ostatnú šťavu prelejeme do odmerky a dolejeme do 800ml. Uvaríme s vanilkovým pudingom a horúce nalejeme na vychladnuté cesto. Poukladáme detské piškóty a necháme vychladnúť. Piškóty môžeme poliať vaječným likérom. KRÉM: tvaroh, mascarpone, práškový cukor, vanilínový cukor vyšľaháme spolu s umom. Vmiešame ušľahanú šľahačku a podľa návodu na obale pridáme 3 plátky želatíny. Hotový krém natrieme na piškóty a necháme stuhnúť. POLEVA: Do 500 ml šťavy vmiešame 1 rozpustený plátok želatiny a polejeme koláč. Pomocou vidličky urobíme vlnky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov) KOMENTÁRE (39) posledné: 31.3.2013, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dvojfarebná bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 200g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa citrónová kôra, maslo + strúhanka na vymastenie a vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme olej, vodu, sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Vylejeme do nej polovicu cesta. Do druhej polovice cesta primiešame 2 pol.lyžice kakaa a vylejeme do formy. Pečieme v dobre vyhrietej rúre na 180°C (cca 40minút). Po vyklopení bábvku posypeme cukrom, jednotlivé kúsky môžeme ozdobiť šľahačkou:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 6.10.2011, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Guláš - na plech, bez miešaniaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg bravčového mäsa – najlepšie z pliecka, 3 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 čajové lyžičky, gulášového korenia (môže byť aj karí), 2 čajové lyžičky sladkej mletej papriky, 3 polievkové lyžice Solamylusoľ, mleté korenie, 2 masoxy, feferonky (nemusia byť, nedávame), 0,75 – 1 liter vody.POZOR: nie veľa soli, lebo gulášik bude slaný POSTUP PRÍPRAVY Mäso a cibuľu nakrájať, zmiešať ostatné suroviny, poriadne premiešať (masoxy rozpustiť v malom hrnčeku a doliať do 1 litra vodu, dať všetko do pekáča, resp. vyšší plech, prikryť alobalom a piecť na 250°C asi 1,5 hod. NEDOLIEVAŤ VODU, NEMIEŠAŤ, NEDÁVAŤ DOLU ALOBAL!!!!!!!!!!!!!!! Výborný s chlebom, cestovinami, ryžou, knedľou. Tento recept dostala moja sestra a je fakt supiš. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 26.2.2009, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Rafaelo - na plechuPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 bielkov, 25 dkg strúhaného kokosu, 10 dkg polohrubej múky, 1 sáčok prášku do pečiva. KRÉM: 1 vanilkový puding, 4 dl mlieka, 6 žĺtkov, 20 dkg margarínu (Hera), 20 dkg práškového cukru. Na posypanie 5 dkg strúhaného kokosu, alebo mandle ( tie môžete primiešať dať aj do krému). POSTUP PRÍPRAVY Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha, pridáme zmiešanú múku s prášom do pečiva a strúhaným kokosom. Zmiešame všetko spolu. Masu vylejeme na vymastený plech a rozotrieme (plech nesypať múkou). Pečeieme do slabožlta pri 180°C asi 15-20 min. Z mlieka, žĺtkov a pudingu uvaríme hustú masu. Necháme vychladnúť. Margarím s cukrom vymiešame do penista a pridáme k tomu vychladnutú masu. Zmiešame. Krém natrieme na vychladnuté cesto a posypeme strúhaným kokosom (mandlami). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkkéPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hladkej múky, 200g práškového cukru, 150g masla, 3 vajíčka, 6 PL medu, 1 ČL sóda bikarbóny, 1ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 2 PL kakaa. Maslo na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov. Na zdobenie môžeme použiť orechy, mandle, alebo sneh z bielkov. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj "uši" lepiť, to bude OK:-) ). Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk). Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom. TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka. Pekné vianočné sviatky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 342 návštěvníkov) KOMENTÁRE (180) posledné: 20.12.2023, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |