. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Gabriela L. (gabika sc) ID 24970
.
mimibazar.sk/gabikasc
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.10.2007
Naposledy: 8.5.2023 11:28
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 472
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
PROSÍM píšte nám cez MMB. Maily vždy neprejdú. CENY Nezjednávajte...POŠTOVNÉ platíte pošte, nie nám...ĎAKUJEME:-)
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

HARLEKÝN



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 5 bielkov, 4 lyžice práškového cukru, 5 žĺtkov, 2 dcl oleja (necelé), 2 lyžice kakaa, 125 g mletých orechov (dala som lieskové oriešky, lebo som mala zbytok), 5 lyžíc polohrubej múky s 1 balíčkom prášku do pečiva. Lekvár na potretie cesta. TMAVÝ KRÉM: 2dcl plnotučného mlieka, 100g čokoláda na varenie a 150g masla. Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť. BIELY KRÉM: 4dcl plnotučného mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 9 dkg kryštálového cukru, 100g masla , 200g Cera. Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 5 bielkov vyšľahať so 4 lyžicami práškového cukru do hustej peny, primiešať žĺtky, 2 dcl oleja (necelé), 2 lyžice kakaa, 125 g mletých orechov (dala som lieskové oriešky, lebo som mala zbytok), 5 lyžíc polohrubej múky s 1 balíčkom prášku do pečiva. Lekvár na potretie cesta. \r\nTMAVÝ KRÉM: 2dcl plnotučného mlieka, 100g čokoláda na varenie a 150g masla. Všetko spolu povariť do rozpustenia, ale nie variť! Zmes naliať do mixéra a mixovať 3 minúty (nie šľahať). Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť.\r\nBIELY KRÉM: 4dcl plnotučného mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 9 dkg kryštálového cukru, 100g masla , 200g Cera. Všetko spolu povariť do rozpustenia, ale nie variť! Zmes naliať do mixéra a mixovať 3 minúty (nie šľahať). Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť.\r\nNa druhý deň upiecť cesto, ešte horúce potrieť lekvárom. Na vychladnuté cesto dáme tmavý krém, ktorý už na druhý deň vyšľaháme do zhustnutia (ja som dala trolinku stužovača) a na tmavý krém dáme biely krém, ktorý tiež na druhý deň vyšľaháme do zhustnutia (tiež som pridala stužovač). Nakoniec som na koláč nastrúhala čokoládu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 7.3.2014, 21:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Višňový koláčik s mascarpone



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajcia, 180 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, 5 PL horúcej vody, 5 PL oleja, 2 PL kakaa, 1 višňový kompót, 1 vanilkový ppuding, 1 balík detských piškót, vaječný likér (nemusí byť) KRÉM: 1 tvaroh, 1 mascarpone (môže byť aj nátierkové maslo), 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 PL umu, 1 smotanu na šľahanie, 4 plátky želatíny.

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme horúcu vodu, olej, kakao, múku s prdopečom a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech a pečieme 20 - 25 minút pri 180°C.

Višňová náplň: Z kompótu odlejeme 50 ml šťavy (budeme to potrebovať na polevu na vrch koláča).
Višne a ostatnú šťavu prelejeme do odmerky a dolejeme do 800ml. Uvaríme s vanilkovým pudingom a horúce nalejeme na vychladnuté cesto. Poukladáme detské piškóty a necháme vychladnúť. Piškóty môžeme poliať vaječným likérom.

KRÉM: tvaroh, mascarpone, práškový cukor, vanilínový cukor vyšľaháme spolu s umom. Vmiešame ušľahanú šľahačku a podľa návodu na obale pridáme 3 plátky želatíny. Hotový krém natrieme na piškóty a necháme stuhnúť.

POLEVA: Do 500 ml šťavy vmiešame 1 rozpustený plátok želatiny a polejeme koláč. Pomocou vidličky urobíme vlnky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (39) posledné: 31.3.2013, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Dvojfarebná bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 200g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa citrónová kôra, maslo + strúhanka na vymastenie a vysypanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme olej, vodu, sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Vylejeme do nej polovicu cesta. Do druhej polovice cesta primiešame 2 pol.lyžice kakaa a vylejeme do formy. Pečieme v dobre vyhrietej rúre na 180°C (cca 40minút).
Po vyklopení bábvku posypeme cukrom, jednotlivé kúsky môžeme ozdobiť šľahačkou:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.10.2011, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Guláš - na plech, bez miešania



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového mäsa – najlepšie z pliecka, 3 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 čajové lyžičky, gulášového korenia (môže byť aj karí), 2 čajové lyžičky sladkej mletej papriky, 3 polievkové lyžice Solamylusoľ, mleté korenie, 2 masoxy, feferonky (nemusia byť, nedávame), 0,75 – 1 liter vody.POZOR: nie veľa soli, lebo gulášik bude slaný

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso a cibuľu nakrájať, zmiešať ostatné suroviny, poriadne premiešať (masoxy rozpustiť v malom hrnčeku a doliať do 1 litra vodu, dať všetko do pekáča, resp. vyšší plech, prikryť alobalom a piecť na 250°C asi 1,5 hod. NEDOLIEVAŤ VODU, NEMIEŠAŤ, NEDÁVAŤ DOLU ALOBAL!!!!!!!!!!!!!!!
Výborný s chlebom, cestovinami, ryžou, knedľou.
Tento recept dostala moja sestra a je fakt supiš.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 26.2.2009, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Rafaelo - na plechu



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 bielkov, 25 dkg strúhaného kokosu, 10 dkg polohrubej múky, 1 sáčok prášku do pečiva. KRÉM: 1 vanilkový puding, 4 dl mlieka, 6 žĺtkov, 20 dkg margarínu (Hera), 20 dkg práškového cukru. Na posypanie 5 dkg strúhaného kokosu, alebo mandle ( tie môžete primiešať dať aj do krému).

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha, pridáme zmiešanú múku s prášom do pečiva a strúhaným kokosom. Zmiešame všetko spolu. Masu vylejeme na vymastený plech a rozotrieme (plech nesypať múkou). Pečeieme do slabožlta pri 180°C asi 15-20 min.
Z mlieka, žĺtkov a pudingu uvaríme hustú masu. Necháme vychladnúť. Margarím s cukrom vymiešame do penista a pridáme k tomu vychladnutú masu. Zmiešame. Krém natrieme na vychladnuté cesto a posypeme strúhaným kokosom (mandlami).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej múky, 200g práškového cukru, 150g masla, 3 vajíčka, 6 PL medu, 1 ČL sóda bikarbóny, 1ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 2 PL kakaa. Maslo na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov. Na zdobenie môžeme použiť orechy, mandle, alebo sneh z bielkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj "uši" lepiť, to bude OK:-) ). Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk).
Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom.
TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka. Pekné vianočné sviatky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 342 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (180) posledné: 20.12.2023, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu