. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.4.2012
Naposledy: 6.3.2020 12:17
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 24
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrnčeková bábovka z banánov



POTREBNÉ PRÍSADY

3 zrelé banány, 2vajíčka, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kokosu, 1 hrnček cukru, 1 hrnček mlieka, ´1/2 hrnčeka oleja, 1/2 prášku do pečiva (dala som menej, lebo nebol po ruke).

POSTUP PRÍPRAVY

Mala som doma banány, tak som experimentovala. \r\nBanány popučíme vidličkou. Pridáme všetky suroviny a zľahka premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme asi 1 hodinu pri 170C. Bábovka je iná ako klasické bábovky. Nie je veľmi sladká a ani suchá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.1.2016, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kávová torta/ zákusok s kávovou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3-4 vajíčka (podľa veľkosti, 200 g práškového cukru, 220 g hladkej múky, 120 ml oleja, 120 ml teplej kávy s usadeninou, 1 prášok do pečiva, 1 lyžice kakaa, 1 lyžička kávy. Plnka: 2 šlahačkové smotany, 4 lyžičky kávy, 3 lyžice cukru (podľa chuti), 1 stužovač.

POSTUP PRÍPRAVY

Ukladám si recept hlavne pre seba, ak niekoho inšpirujem bude rada. Kto ma rad kávu - plnku odporúčam.

Cesto: Žĺtka dôkladne vymiešame s cukrom. Pridáme kávu, olej. Prášok do pečiva pridáme k múke a postupne zapracovávame do cesta. Pridáme kakao a kávu. Nakoniec tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech. Pečieme cca 45 minút pri teplote 175C. (cesto som piekla v 26cm forme, výška 5 cm)

Plnka: Kávu zmiešame s cukrom apridáme k šlahačkovej smotane. Privedieme do varu. Necháme vychladnuť. Najlepšie na ďalší deň pridáme stužovač a vyšľaháme. Pri rastlinnej šľahačke stužovač netreba.
Korpus mierne pokvapkáme uvarenou kávou. Natrieme šľahačkou. K plnke som pridala aj banány. Chutila.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.4.2014, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocná torta s pribinačkovským krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 2 vajíčka, 1,5 pohára polohrubej múky, 0,5 pohára kokosu, 1 pohár cukru, 1 pohár mlieka, 0,5 pohára oleja, 1 PDP, kakao Plnka: 2 mekke tvarohy (500g), 1 šľahačková smotana, 1 želatínový stužovať za studena, 100 ml vody, cukor, ovocie (ja som dávala marhule)

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: Všetky suroviny na korpus premiešame šľahačom. Vylejeme na plech (tortová forma) a dáme piecť do rúry cca 30 minút, pri 175°C
Plnka: Šľahačkovú smotanu, zmiešame s tvarohom. Pridáme cukor. Želatínový stužovať rozpustíme vo vode, alebo šťave z kompótu ohriatej na 60°C (podľa návodu). Krátko premiešame a vlejeme ku šľahačke a tvarohu.

Vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z kompótu, alebo cukrovým roztokom. Vložíme spať do formy. Poukladáme na neho ovocie a zalejeme pribináčkovskou plnkou. Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky. Vyberieme z formy a ozdobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.6.2013, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Roztieratelný domáci syr



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký jogurt (použila som 10% z Lidla), 1/3 kyslej smotany (200g), resp. 2-3 lyžice, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Pôvodný recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52545
Sme len dvaja, tak som spravila menšiu dávku. Z daného množstva som získala 300g chuťovo perfektného syra.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč s jogurtovo-šľahačkovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškotové cesto alebo ja som použila kokosové cesto z 1 vajíčka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50185. Upečene cesto som tiež poliala teplym mliekom. Po vsiaknute mliečka do cesta som ho natrela džemom a jogurtovo-šlahačkovou plnkou.

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka: 1 rastlinná šľahačka Hole (500ml), 3 ovocne smotanové jogurty (dala som jeden 200g), cukor.
Šľahačku mierne vyšľaháme. Potom pridáme jogurt a cukor podľa potreby. Došľaháme. Príprava plnky zaberie 5 minút.
Iná varianta - neskúšala som ešte. Klasickú živočíšnu šlahačku (250ml) vymiešame so želatinovým stužovačom Dr. Oetker, pridáme 3 smotanové jogurty, cukor.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.4.2015, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečená krupicová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200 g krupice, 250 g práškového cukru, 60 g masla, 3-4 lyžice mlieka, 1 lyžičku mandľovej esencie alebo rum (kvôli chuti). Plnka 1: 200 g masla, 150 g práškového cukru, 2 lyžičky kakaa (alebo druhá varianta Plnka 2: 100 g cukru, 1 dcl mlieka, 2 dkg masla, 2 lyžičky kakaa )

POSTUP PRÍPRAVY

Aj keď vám možno pripadá čudné jesť nevarenú krupicu, táto roláda je prekvapujúco chuťovo úžasná a vďaka mandľovej esencii jej príprava aj voňavučká.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2013, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Nepečené kokosové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Obľubujem kokosové koláčiky. Toto sú naše nepečené varianty a s nadšením príjmem ďalšie inšpirácie.

POSTUP PRÍPRAVY

Oplátky s kokosom:
Recept 1: 1 maslo /palmarin/), 1 salko, 1 kokos (200g), želé cukríky, hrozienka, 4 oplátky, džem.
Maslo rozpustime nad parou, pridáme salko, kokosovú múčku a nakoniec želé cukríky a hrozienka. Oplátky natrieme džemom, na to dáme kokosovú zmes a znovu oplátky. Zaťažíme.


Recept 2: 1 palmarin, 1 kokos (200g), 15 dkg cukru, 2 dcl mlieka, 1 balík tmavých piškót, 4 oplátky, slivkový lekvár, rum.
Mlieko s cukrom prevaríme a zaparíme ním kokosovú múčku. Do vychladnutého zamiešame palmarín, resp. maslo.
2 oplátky natrieme džemom, dáme 1/2 kokosovej plnky, na to piškóty namočené v rume. Na piškóty natrieme druhu polovicou plnky. Prikryjeme 2 oplátkami spojenými s džemom (lekvárom).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Biela kačacia pečeň (Foie gras) s lokšami



POTREBNÉ PRÍSADY

pečen,masť Lokše: 14 zemiakov, hladká múka soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ukladám si recept hlavne pre seba, aby som nemusela znovu hľadať ako som to robila, keďže lokše ani pečeň, nerobím každý deň. Ak niekoho inšpirujem budem len rada.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.11.2012, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč /torta/ s úžasným a rýchlym krémom z gaštanového pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: klasická piškóta alebo ja pečiem túto - 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 puding bez varenia crem olé, 250 g makkého tvarohu, 1 vanilka, cukor podľa potreby a chuti, 0,5 -1 kocka gaštanové pyré

POSTUP PRÍPRAVY

Upečené cesto natrieme džemom. Potom natrieme šľahačkovú gaštanovú plnku a dozdobíme. Príprava plnky vo fotopostupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 6.3.2017, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vanilkovo ananásová (alebo trasená) torta z 2 vajec



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja som robila tortu, ale daný recept je možne použiť na bežný nedeľný koláčik. Cesto: 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana, 1 puding ole bez varenia, 0,5 plechovky ananásového kompótu, 1 vanilkový cukor. Poťahová hmota: 8 g želatíny v prášku (pol balíčka), 0,4 dcl vody, 2 lyžice med alebo pšeničný sirup, asi 500 g práškový cukor, potravinárska farba, 1 malá lyžička citrónovej arómy, cera na potretie rúk.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je vo fotopostupe.
Poťahová hmota: Želatínu zalejeme vodou, pridáme potravinárske farbivo a dáme na krátko do mikrovlnky zohriať, aby sa roztopila. Ak použijeme med, tak ho roztopíme nad parou. Ja som dala pšeničný sirup, priamo do teplej želatíny a vložila ešte na pár sekúnd do mikrovlnky. Vznikla tekutá hmota. Preosiala som práškoví cukor. Asi 300g som pridala do misy, naliala želé zmes a miesením vytvorila poťahovú hmotu. Cukor som pridávala, kým hmota nebola ako plastelína. Nechala som chvíľku postáť. Hmotu som následne vyvaľkala a potiahla ňou tortu. Chutí ako želé masmalow cukríky. Je tvárnejšia ako MMF hmota.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 13.11.2012, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu