končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
Krevetovo smotanová omáčka s cestovinamiPOTREBNÉ PRÍSADY krabie tyčinky + šľahačková smotana + citrón + mleté biele korenie + soľ + vegeta + biele víno + mrazené krevetky + cibuľa + olivy + tvrdý syr (najlepšie eidam) + bazalka + olivový olej + rybacie korenie + oregano + sušený cesnak POSTUP PRÍPRAVY -na olivovom oleji sprudka opražíme trochu cibuľky nakrájanej na kocky, olivy na plátky, krabie tyčinky (v kuse, nekrájame, počas varenia potom varechou rozoberieme na plátočky) a krevetky -podusíme 5 minút pod pokrievkou -pokvapkáme citrónovou šťavou -osolíme, okoreníme všetkými koreninami a podlejeme bielym vínom -prikryjeme a opäť 5 minút podusíme -rozoberieme krabie tyčinky na rezančeky -zalejeme smotanou a necháme zovrieť -pridáme na kocky nakrájaný syr, necháme rozpustiť a odstavíme Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.3.2014, 3:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Domáce hamburgeryPOTREBNÉ PRÍSADY žemličky alebo bagetky + mleté mäso + soľ + mleté čierne korenie korenie + grilovacie korenie + horčica + olej + vajcia + šalátové listy + plátkový syr + kečup + paradajka + tatarská omáčka alebo majonéza alebo dresing podľa chuti + cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Tieto hamburgery sú výborné ako nedeľné raňajky, keď máte viac času na prípravu alebo ako dobrá desiata na party či oslavu. Mäsko môžme pripraviť doma na panvici alebo na záhradnom grile - chutí ešte lepšie, lebo má v sebe tú krásnu ohňovú chuť. Postup: -mleté mäso rozbijeme vidličkou v miske -pridáme vajce, trochu horčice, osolíme, opepríme a pridáme grilovacie korenie -z mäska na dlani vytvarujeme placičky a opražíme na oleji v panvici alebo na grile z oboch stán (cca. 5 minút z každej strany) -žemľu rozkrojíme a natrieme horčicou, kečupom, tatárskou a na to položíme hrubý plátok sviežej cibule Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
BryndzováPOTREBNÉ PRÍSADY bryndza + kyslá smotana alebo biely jogurt + soľ + čierne korenie + vajcia + tavený syr (v črievku alebo trojuholník) + horčica + mletá červená sladká paprika + cibuľa + petržlenová vňať alebo pažítka + kečup POSTUP PRÍPRAVY Bryndzová pomazánka je najlepšia pekne odležaná, aspoň počas noci ju treba nechať pekne odpočinúť v chladničke. A my máme radi takú, v ktorej je veľa veľa vajíčok a cibuľky - na jednu bryndzu dávame aspoň 3 vajíčka a 1 celú cibuľu. Postup: -uvaríme si vajíčka na tvrdo -do misky nadrobno nakrájame cibuľku a zelené (buď petržlenovú vňať alebo pažítku) -rozdrobíme bryndzu -pridáme tavený syr, horčicu a kečup Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.4.2012, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Ľahká a zdravá mrkvová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY mrkva + bambino + kyslá smotana + soľ + mleté čierne korenie + sušený cesnak POSTUP PRÍPRAVY -mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle na slzičky -pridáme syr a smotanu\r\n-posolíme, pocesnakujeme a pokoreníme -môžeme pridať kukuričku sterilizovanú alebo jarnú cibuľku na kolieska ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tiramisu trochu inakPOTREBNÉ PRÍSADY mascarpone (kupujem to v Lidl v modro/bielej nádobke za 1,49 eur) + šľahačková smotana + ananásový kompót + vanilkový cukor + jablkové clever keksíky s hrozienkami v podlhovastom balené príp. hobbits keksy v oranžovom obale + kryštálový cukor + okrúhle piškóty + káva + rum (verzia pre deti bez rumu alebo s rumovou či punčovou esenciou) POSTUP PRÍPRAVY Na 4 poháre/kompótové misky -do pohára naukladáme okrúhle piškótky (1 pohár = 6 piškótiek) -uvaríme silnú čiernu kávu (stačí ani nie pol šálky) a do toho dáme za 1 štamperlík rumu -piškóty pooblievame kávou tak, aby boli úplne nasiaknuté -posypeme nakrájaným ananásom -vyšľaháme šľahačku, primiešame vanilku a cukor a vmiešame mascarpone -naložíme na piškóty Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.3.2012, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kung paoPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kuracie rezne + 200g bravčové rezne (alebo zvyknem používať bravčové mäso na guláš, ktoré predávajú v Bille medzi chladeným mäsom) + soľ + svieži zázvor (asi tak 2 cm) + biele víno + solamyl + pražené arašidy + hubová sójová omáčka (Pearl River značka, v Tesco medzi exotickými potravinami, má zlato - čierny obal) + rybacia omáčka (aj tú majú medzi tými exotickými potravinami, je vo väčšej fľaške, ako sójovka a má zeleno - tyrkysový obal, značka Mai Siam) + plátky mandlí (kupujem v Lidl) + olivový olej + červená svieža paprika + pór + svieže šampiňóny + kryštálový cukor + mleté čierne korenie + chilly (korenie alebo celé papričky sušené) + citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY -kuracie a bravčové mäsko nakrájame na tenké rezance -do misky vlejeme trochu 2PL olivového oleja, 2PL sójovej hubovej omáčky, 1PL rybacej omáčky, 1PL bieleho vína, 1ČL kryštálového cukru a vmiešame 1PL solamylu -do marinády vsypeme mäso a prstami poriadne premiešame a necháme asi 1 hodinu odležať v chlade -rozpálime na panvici olivový olej -vložíme zázvor nasekaný nadrobno, pretlačený cesnak, 2 PL mandľové a arašidy (celé balenie) a 10 minút popražíme -vložíme papriku nakrájanú na kocky, zelenú aj bielu časť póru nakrájaného na kolieska a šampiňóny nakrájané na plátky -posolíme, okoreníme, prikryjeme a dusíme 10 minút -vložíme mäso aj s marinádou Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2012, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Salámka v cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY jemná saláma (veľkosťou a chuťou sa na to hodí Kuriatko saláma, majú ju v Bille, ale môžete použiť akúkoľvek salámu alebo šunku, len ju musíte mať v kuse, lebo treba mať hrušie plátky) + vajíčko + soľ + mleté čierne korenie + petržlenová vňať + mlieko + múka + kypriaci prášok + olej POSTUP PRÍPRAVY Úplne mňamky raňajkové jedlo, hoďte na to trochu kečupu alebo kyslej smotany a aj detičky si oblížu prsty. Príprava zaberie tak 5 minút a výsledok stojí za to. POSTUP: -salámku nakrájame na hrubšie plátky -v miske rozšľaháme vidličkou celé vajíčko, osolíme, okoreníme, vsypeme vňaťku, prášok do pečiva a mlieko -vmiešame múku, aby vzniklo husté, ale ešte tečúce cestíčko -rozpálime olej Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 5.3.2012, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hustá paradajková s pestomPOTREBNÉ PRÍSADY väčší paradajkový pretlak (kupujem ten v Lidl v červenej plechovke) + soľ + kryštálový cukor + svieže paradajky + pasírované paradajky (kupujem tie v modrej krabice v Lidl) + pesto (po všetkých odskúšaných som verná tomu v malom poháriku v Lidl) + bobkový list + olivový olej + mleté čierne korenie + oregano + bazalka + múka + tvrdý syr + na ozdobu môže byť kyslá smotana a petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY - na olivovom oleji opražíme múku a urobíme svetlejšiu zápražku - keď je múka mierne ružová, prilejeme vodu - osolíme, okoreníme, ocukríme, vhodíme bobkový list a necháme zovrieť - povaríme 10 minút - paradajky obaríme horúcou vodou, ošúpeme a nakrájame na kocky - dáme variť do ochutenej vody a varíme aspoň hodinu - vlejeme pasírované paradajky a pretlak - posypeme oregánom a bazalkou a pridáme asi 2 ČL pesta Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Škoricovo-zázvorové lievance s mandarínkovým karamelomPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 mlieko + 1 vajce + štipka soli + olej na vysmážanie + 1/2 vanilkový cukor + 1/2 kypriaci prášok + 1ČL mletá škorica + 1/2 ČL sušený zázvor + 2PL voda + mandarínka + 1PL kryštálový cukor + polohrubá múka + rum + 1PL mandarínková alebo iná marmeláda POSTUP PRÍPRAVY POSTUP - rozbijeme si vajíčko a rozšľaháme metličkou - posolíme a pridáme trošku vanilkového cukru - prilejeme mlieko a vodu a rozšľaháme - vsypeme škoricu, zázvor a kypriaci prášok - pridávame múku, aby nám vzniklo mierne husté, ale ešte tečúce cesto - vypražíme lievance podľa toho, aký tvar chceme Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
StroganoffPOTREBNÉ PRÍSADY olej + 1PL maslo + kuracie prsia alebo stehná (alebo môžete dať bravčové mäsko) + malý paradajkový pretlak + mleté čierne kore) + 2x cibuľa + 3x cesnak (alebo 2ČL sušeného) + petržlenová vňať (v lete svieža, inak používam mrazenú alebo sušenú z Lidla) + mleté biele korenie + 1ČL plnotučná horčica + 4x väčšie svieže šampiňóny + kyslá smotana + mletá sladká paprika + vegeta POSTUP PRÍPRAVY Je to veľmi dobré mäsko, ktorého príprava trvá krátko a stojí naozaj za to. Je veľa rôznych verzií pre stroganoff, niekto robí na červeno, iný na hnedo, niekde sa dáva lečo, inde šampiňóny, ja som si po všetkých skúšaniach našla z každého čosi a robievam už len túto moju výslednú verziu. POSTUP: - na panvicu dáme rozpáliť olej s maslom - nakrájame si cibuľu na hrubšie krúžky a opražíme do sklovita na panvici, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút (ak treba, podlejeme vodou) - pridáme roztlačený cesnak - mäsko nakrájame na rezančeky a hodíme ku cibuli Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.4.2013, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |