. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana Š. (SabiSpanikova) ID 21596
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.9.2007
Naposledy: 29.4.2023 10:57
Aktualizácia: 14.6.2010 13:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 32
RODINNÉ FOTOGRAFIE 84
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

TORTY

Bonboniera



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre inšpiráciu

POSTUP PRÍPRAVY

....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.10.2010, 9:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

motýľ pre Sabinku



POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.3.2009, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Bábika pre Veronku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Veronkine 2.narodeniny

POSTUP PRÍPRAVY

bábika

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.3.2009, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pre Olivera



POTREBNÉ PRÍSADY

Vláčik potiahnutý marcipánom

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.2.2009, 7:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Punčové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

pečieme 3 cestá takže x3

na jedno cesto: 5 vajec, 150 g kr.cukor, 150 g polohrubá múka, 0,5 prášku do pečiva, 0,5 dcl voda
do jedného cesta primiešame kakao a môžme aj ružové farbivo.

sirup: 500 ml malinový alebo ríbezlový sirup, 250 ml rum.

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme bielka, pridáme cukor, žĺtka, vodu, a nakoniec múku zmiešanú s pr.do pečiva. a dáme piecť.

Tmavé cesto rozkrájame na väčšie časti (aby sa nám potom lepšie skladalo), namáčame ich poriadne celé v sirupe. Jedno svetlé cesto natrieme ríbezľovým džemom, poukladáme naň šťavnaté kúsky hnedého cesta a prikryjeme druhým svetlým cestom zo spdu natretým džemom. Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme na noc múkou alebo džúsmi. Ráno polejeme polevou. Ja som si kúpila hotovú punčovú polevu Dr.Oetker ale 2 boli dosť málo. Alebo si priprávime: 250g pr.cukor, 2-3 lyžice olej, ružové farbivo, citr.šťava a horúca voda

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.3.2008, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Brnenská krútená torta



POTREBNÉ PRÍSADY

I.cesto: 6 vajec, 140 g pr.cukru, citronová kôra, 1 balíček vanilkový cukor, 30 g kakao, 80 g mletých orechov, 70 g hrubá múka.

II.cesto: 6 vajec, 140 g pr.cukor, citronová kôra, 140 g hrubej múky

plnka: 4 vajcia, 200 g pr.cukor, 250 g maslo, 30 g kakao, 50 g ml. orechov

poleva: penové cukríky alebo čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto I: Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh pridáme cukor, žĺtka,citrónovú kôru, a nakoniec zmiešanú múku s kakaom a orechami a všetko zľahka premiešame. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou a dáme do nej cesto a upečieme

Plnka: Do kotlíka rozbijeme celé vajcia, pridáme cukor a nad parou šľaháme do zhustnutia. Potom odstavíme a miešame, až kým nevychladne. maslo a kakao vymiešame, postupne pridáme uvarenú plnku a nakoniec domiešame orechy.

Cesto II: Vyšľaháme bielka pridáme cukor, žĺtka, citronovú kôru a nakoniec múku. Cesto nalejeme na veľký, vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme, aby sa dalo krútiť. upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme napoly a obidva tortové pláty natrieme plnkou. Cesto upečené na plechu pokrájame na pásy široké asi 3 cm a potrieme ich plnkou. Najlepšia je okrúhla forma ale ja som robila srdiečko len som sa trošku potrápila. Jeden natretý pás stočíme plnkou dovnútra, položíme ho do stredu spodného natretého plátu torty a okolo neho obkrúcame ďalšie natreté pásy, že kým sa neutvorí taký kruh ako je torta. Na takto stočené pýsy položíme druhý plát torty natretý plnkou. A už len vyzdobiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.3.2008, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pre Veronku



POTREBNÉ PRÍSADY

Orechovo-čokoládové cestá a čokoládová plnka s banánmi

POSTUP PRÍPRAVY

Pre inšpiráciu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.3.2008, 14:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosové rezy so žĺtkovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 350 g hladkej múky, 200 g masla, 200 g pr.cukru, 1 vajce, 1 žĺtok, 2 lyžice kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva.
plnka: 6 bielkov, 250g cukru, 250 g kokosu
poleva: 6 žĺtkov, 250 g pr.cukru, 1 vanil.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme preosiatu múku s práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, vajce, žĺtok, kakao a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na polovice. Jednu rozváľkame a uložíme na vymastený plech. (Mne sa niekedy cesto zvykne pri vaľkaní trhať tak ho môžte aj nastrúhať na strúhadle).
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, prídáme doň kr.cukor a kokos. Plnku rozotrieme na cesto. Druhú časť cesta rozvaľkáme, uložíme na plnku a dáme do vyhriatej rúry piecť. Žĺtka dohladka vymiešame s pr.cukrom a vanilkovým cukrom a vylejeme na horúci koláč. Môžte ho dať ešte na chviľočku do rúry dosušiť ale ja nedávam a aj tak je dobrý.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 30.12.2013, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Francúzske karamelové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 4 vajcia, 200 g kr.cukor, 200 g polohrubá múka, 1 dcl olej, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, trocha vody, kakao
krém: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 130 g cukru, 1 vanil.cukor, 2 lyžice kakaa, 7 bielkov
šľahačkový krém: 4 lyžice kr.cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Z bielok si urobíme tuhý sneh, do toho pridávame cukor, žĺtka, olej, vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva a kakaom. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a šup do rúry.
Krém: Väčšiu časť vody dáme zovrieť, prídáme 70 g kr.cukru a vanil.cukor a vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a varíme kým nezhustne. Urobíme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru a zapracujeme postupne do horúcej kaše zo zlatých klasov. Odoberieme polovicu a dáme do nej kakao.
Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a nakoniec karamelovú šľahačku:
Cukor upálime, zalejeme mliekom (treba dávať pomaly aby nevykypelo) rozvaríme a dáme poriadne vychladnúť. Potom pridáme šľahačky v prášku, ja dávam aj stužovač a vyšľaháme. Dáme na koláčik a na vrch nastrúhame čokoládu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 6.10.2013, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu