končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
ČLENSTVO | INZERENTI | HODNOTENIE | KOMENTÁRE | DISKUSIE | FOTKY | MAGAZÍN | BLOGY | NÁVODY | BÝVANIE | RECEPTY | VTIPY |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
TORTY |
BonbonieraPOTREBNÉ PRÍSADY Pre inšpiráciu POSTUP PRÍPRAVY .... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 26.10.2010, 9:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
motýľ pre SabinkuPOTREBNÉ PRÍSADY ... POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 25.3.2009, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Bábika pre VeronkuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Veronkine 2.narodeniny POSTUP PRÍPRAVY bábika ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 7.3.2009, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pre OliveraPOTREBNÉ PRÍSADY Vláčik potiahnutý marcipánom POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.2.2009, 7:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Punčové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY pečieme 3 cestá takže x3 na jedno cesto: 5 vajec, 150 g kr.cukor, 150 g polohrubá múka, 0,5 prášku do pečiva, 0,5 dcl voda do jedného cesta primiešame kakao a môžme aj ružové farbivo. sirup: 500 ml malinový alebo ríbezlový sirup, 250 ml rum. POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme bielka, pridáme cukor, žĺtka, vodu, a nakoniec múku zmiešanú s pr.do pečiva. a dáme piecť. Tmavé cesto rozkrájame na väčšie časti (aby sa nám potom lepšie skladalo), namáčame ich poriadne celé v sirupe. Jedno svetlé cesto natrieme ríbezľovým džemom, poukladáme naň šťavnaté kúsky hnedého cesta a prikryjeme druhým svetlým cestom zo spdu natretým džemom. Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme na noc múkou alebo džúsmi. Ráno polejeme polevou. Ja som si kúpila hotovú punčovú polevu Dr.Oetker ale 2 boli dosť málo. Alebo si priprávime: 250g pr.cukor, 2-3 lyžice olej, ružové farbivo, citr.šťava a horúca voda ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.3.2008, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Brnenská krútená tortaPOTREBNÉ PRÍSADY I.cesto: 6 vajec, 140 g pr.cukru, citronová kôra, 1 balíček vanilkový cukor, 30 g kakao, 80 g mletých orechov, 70 g hrubá múka. II.cesto: 6 vajec, 140 g pr.cukor, citronová kôra, 140 g hrubej múky plnka: 4 vajcia, 200 g pr.cukor, 250 g maslo, 30 g kakao, 50 g ml. orechov poleva: penové cukríky alebo čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Cesto I: Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh pridáme cukor, žĺtka,citrónovú kôru, a nakoniec zmiešanú múku s kakaom a orechami a všetko zľahka premiešame. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou a dáme do nej cesto a upečieme Plnka: Do kotlíka rozbijeme celé vajcia, pridáme cukor a nad parou šľaháme do zhustnutia. Potom odstavíme a miešame, až kým nevychladne. maslo a kakao vymiešame, postupne pridáme uvarenú plnku a nakoniec domiešame orechy. Cesto II: Vyšľaháme bielka pridáme cukor, žĺtka, citronovú kôru a nakoniec múku. Cesto nalejeme na veľký, vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme, aby sa dalo krútiť. upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme napoly a obidva tortové pláty natrieme plnkou. Cesto upečené na plechu pokrájame na pásy široké asi 3 cm a potrieme ich plnkou. Najlepšia je okrúhla forma ale ja som robila srdiečko len som sa trošku potrápila. Jeden natretý pás stočíme plnkou dovnútra, položíme ho do stredu spodného natretého plátu torty a okolo neho obkrúcame ďalšie natreté pásy, že kým sa neutvorí taký kruh ako je torta. Na takto stočené pýsy položíme druhý plát torty natretý plnkou. A už len vyzdobiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.3.2008, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pre VeronkuPOTREBNÉ PRÍSADY Orechovo-čokoládové cestá a čokoládová plnka s banánmi POSTUP PRÍPRAVY Pre inšpiráciu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.3.2008, 14:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové rezy so žĺtkovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 350 g hladkej múky, 200 g masla, 200 g pr.cukru, 1 vajce, 1 žĺtok, 2 lyžice kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva. plnka: 6 bielkov, 250g cukru, 250 g kokosu poleva: 6 žĺtkov, 250 g pr.cukru, 1 vanil.cukor POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme preosiatu múku s práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, vajce, žĺtok, kakao a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na polovice. Jednu rozváľkame a uložíme na vymastený plech. (Mne sa niekedy cesto zvykne pri vaľkaní trhať tak ho môžte aj nastrúhať na strúhadle). Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, prídáme doň kr.cukor a kokos. Plnku rozotrieme na cesto. Druhú časť cesta rozvaľkáme, uložíme na plnku a dáme do vyhriatej rúry piecť. Žĺtka dohladka vymiešame s pr.cukrom a vanilkovým cukrom a vylejeme na horúci koláč. Môžte ho dať ešte na chviľočku do rúry dosušiť ale ja nedávam a aj tak je dobrý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 30.12.2013, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Francúzske karamelové kockyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 4 vajcia, 200 g kr.cukor, 200 g polohrubá múka, 1 dcl olej, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, trocha vody, kakao krém: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 130 g cukru, 1 vanil.cukor, 2 lyžice kakaa, 7 bielkov šľahačkový krém: 4 lyžice kr.cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Z bielok si urobíme tuhý sneh, do toho pridávame cukor, žĺtka, olej, vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva a kakaom. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a šup do rúry. Krém: Väčšiu časť vody dáme zovrieť, prídáme 70 g kr.cukru a vanil.cukor a vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a varíme kým nezhustne. Urobíme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru a zapracujeme postupne do horúcej kaše zo zlatých klasov. Odoberieme polovicu a dáme do nej kakao. Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a nakoniec karamelovú šľahačku: Cukor upálime, zalejeme mliekom (treba dávať pomaly aby nevykypelo) rozvaríme a dáme poriadne vychladnúť. Potom pridáme šľahačky v prášku, ja dávam aj stužovač a vyšľaháme. Dáme na koláčik a na vrch nastrúhame čokoládu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 6.10.2013, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |