. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ivana P. (Ika) ID 2154
.
mimibazar.sk/ika
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2006
Naposledy: 17.4.2024 8:39
Aktualizácia: 12.2.2015 8:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 58
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnné rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček sušeného droždia 1 lyžička cukru 250g pšeničnej celozrnnej múky 100g hladkej pšeničnej múky 50g ražnej múky 2 lyžičky soli 1 lyžica octu (pužila som biely vínny) 80ml oleja 250ml vody 1 lyžička rasce 1 lyžička majoránky

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto sa dá vymiesiť aj ručne, ja používam DP. Do nej najprv nelejeme tekuté prísady, teda vodu, olej a ocot, pridáme soľ (aby neprišla do styku s droždím), na to vysypeme múky, pridáme lyžičku cukru a droždie, rascu a majoránku. Zapneme program cesto.
Po vykysnutí cesto vyvaľkáme a rozrežeme na trojuholníky (počet podľa veľkosti). Každý trojuholník zrolujeme smerom od jeho najkratšej strany k špici, aby vznikol rožok. Rožky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 30 min nakysnúť. Pečieme pri 200 °C cca 20 minút.
(Ja som cesto najprv rozdelila na 2 polovice, každú potom po vyvaľkaní na 8 trojuholníkov, takže máme 16 malých rožtekov. Klasických by malo vyjsť 8)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.11.2015, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cmarový chlieb s rascou



POTREBNÉ PRÍSADY

30g čerstvého droždia (alebo 1 sáčok sušeného) 1 lyžička cukru 200g hladkej múky (najlepšie chlebovej) 150g pšeničnej celozrnnej múky 150g ražnej múky 2 lyžičky soli 2 lyžičky rasce (dávam mletú, celá mi v chlebe vadí) 100 ml vlažného mlieka 275 ml cmaru (alebo acidka, už som dávala aj zriedený jogurt) osolená voda na potierania

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept bol pôvodne určený na ručné miesenie, ja som upravila množstvá surovín pre DP a časť múky nahradila celozrnnou. DP používam len na miesenie, viac nám chutí upečený klasicky v rúre. Ale môžete skúsiť nechať všetko na DP. Je to náš najobľúbenejší chlieb, a ostáva veľmi chutný a nedrobivý aj na druhý deň.

Do DP nalejeme mlieko a cmar, na to múky, droždie, cukor na droždie, soľ mimo, rascu, zapneme program cesto.
Po ukončení programu cesto premiesime a sformujeme do okrúhleho bochníka, kt. položíme na plech vysypaný hladkou múkou (ja ho zvyknem zvrchu narezať do kríža).
Necháme asi pol hodiny nakysnúť.
Medzitým vyhrejeme rúru na 250°C.
Vykysnutý bochník potrieme osolenou vodou a vložíme do vyhriatej rúry.
Chlieb pečieme pri 250°C cca 10 min., potom teplotu znížime na 190°C a pečieme ešte cca 40 min

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pikantné bravčové rezne (švédske)



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé alebo stehno, šampiňóny alebo huby (aj sušené), slanina, cibuľa, hl. múka, kečup, sladká smotana, mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ, olej, bujón. kocka (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Preložíme ich do pekáča, pridáme na plátky nakrájané huby (sušené vopred zalejeme horúcou vodou a necháme postáť).
V panvici s výpekom z mäsa zohrejeme cca 2dl vody, môžeme pridať kúsok bujónovej kocky.
V ďalšej panvici rozškvaríme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme cibuľu a osmažíme do sklovita. Zaprášime múkou a trochu osmažíme. Poprášime mletou paprikou, zalejeme smotanou a zriedeným výpekom. Povaríme cca 5 minút. Vmiešame kečup, čierne korenie, ak treba, aj soľ. Touto omáčkou zalejeme mäso a pečieme pri 180-200 °C (pečiem prikryté, príp. ku koncu odkryjem).
Podávame s opekanými zemiakmi, alebo podľa chuti.

PS: Množstvá som nepísala, pretože pôvodný recept je len na 4 rezne - tým odpovedá 200g čerstvých húb, 3 plátky slaniny, 2 cibule, 2 lyžice hl. múky, 2 lyžice kečupu, 1 DL smotany.
Ja dávam suroviny od oka, podľa chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.5.2011, 9:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Jahňacie s mätovou omáčkou a pečenými červenými cibuľami



POTREBNÉ PRÍSADY

Jahňacie mäso (napr. stehno), soľ, mleté čierne korenie, cesnak. Na mätovú omáčku: 175g masla, 4 žĺtky, 2 lyžice vody, soľ, Tesco mätová omáčka ALEBO čerstvá mäta, 1 lyžička cukru, 1 polievková lyžica horúcej vody, 3 polievkové lyžice vínneho octu, soľ. Na pečené cibule: červené cibule, maslo, soľ, čerstvý tymián

POSTUP PRÍPRAVY

Jahňacie s mätovou omáčkou pripravujem na rôzne spôsoby, väčšinou grilované kotlety, tentoraz to bolo jahňacie stehno prešpikované cesnakom, osolené a okorenené, pečené v sáčku na pečenie hydiny.
Piekla som ho podľa návodu Jamieho Olivera, pri teplote 225°C.

Čas pečenia:
doružova - 10 minút na každých 450g plus 20 minút
stredne - 13 minút na každých 450g plus 20 minút
vypečené - 20 minút na každých 450g plus 20 minút
Zhruba každú polhodinu som stehno opatrne obrátila aj so sáčkom tak, aby sa nepretrhol. Po upečení treba mäso nechať aspoň 10 minút postáť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.8.2011, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vejárikovité zemiaky.



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, soľ, maslo, strúhaný syr, majoránka, chilli

POSTUP PRÍPRAVY

Do ošúpaných zemiakov urobíme nahusto zárezy takmer cez celý zemiak (pomôžeme si doštičkou na krájanie, položenou za zemiakom, ktorá nôž včas zastaví). Takto upravené zemiaky nasolíme aj v zárezoch, rozložíme na plech a pokladieme plátkami masla.
Dáme piecť do rúry pri teplote 200-210°C, pokým nie sú takmer mäkké (skúšam ostrým nožom, kým nevojde ľahko do zemiaku).
Plech vyberieme z rúry, zemiaky posypeme strúhaným syrom, majoránkou a mletým chilli (môžete vynechať, príp. nahradiť sladkou paprikou alebo iným korením).Vrátime do rúry zapiecť do chrumkava.
Jedávame ich na večeru s bryndzovou nátierkou. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 13.3.2011, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Osviežujúci mrkvový šalát s petržlenovou vňaťou



POTREBNÉ PRÍSADY

mrkva, cibuľa, petržlenová vňať, panenský olivový olej, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu šrabkou nakráhame na tenké pásy, pridáme posekanú petržlenovú vňať (podľa chuti, ale netreba ňou šetriť :-)), cibuľu nakrájanú na tenké polkolieska. Osolíme, okoreníme, ochutíme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.8.2010, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové mištičky s mascarpone a malinami (jahodami)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250g horkej alebo várovej čokolády, 250g sušienok, 500g mascarpone, 1 kyslá smotana, vanilkový cukor, citrónová šťava, 500g malín, jahôd alebo iného ovocia, lístky mäty

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme kompótové misky, vyložíme ich potravinovou fóĺiou. Čokoládu nalámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke. Sušienky uzavrieme do väčšieho sáčku a rozdrvíme valčekom na cesto - netreba príliš na jemno. Vmiešame do čokolády, dôkladne premiešame a povtláčame lyžicou do misiek. Misky dáme do chladu (ja som chladila v chladničke, ale stačí aj chladnejšia špajza.
Kým mištičky chladnú, vymiešame mascarpone s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom (najlepšie s pravou vanilkou), ochutíme citrónovou šťavou. Môžete vmiešať aj časť malín.
Stuhnuté mištičkyky opatrne vytiahneme z misiek ťahaním fólie. Naplníme krémom, ozdobíme malinami a lístkami mäty. (Ja som mätu nemala, tak som len na fotenie použila tymián :-))
Recept je z kuchárky Zpátky domu Hanky Michopulu, ale s jahodami a jedna veľká miska. Ja som to rozdelila na "porcie". Inak skvelá kuchárka, odporúčam :-).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 17.9.2011, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Smažené kalmáre a plody mora podľa Nigelly



POTREBNÉ PRÍSADY

mrazené kalmáre a zmes morských plodov, olej, hrubá múka alebo krupica, kukuričný škrob (polovičné množstvo ako múky), soľ, mletá paprika (príp. iné korenie, podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Pre milovníkov morských plodov - skvelá chuťovka, so zeleninovým šalátom, s majonézou, dresingom, ako kto chce.
Ak morské plody nemusíte, obrázkový postup si radšej ani nepozerajte :-). Keďže som mala celé kalmáre, tedy "se vším všudy", nafotila som aj postup ich spracovania.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.3.2012, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládová Pavlova podľa Nigelly



POTREBNÉ PRÍSADY

6 bielkov, 300g práškového cukru, 3 polievkové lyžice preosiateho kakaa, 1 čajová lyžička balzamikového alebo červeného vínneho octu, 50g najemno nasekanej tmavej čokolády, 500ml šľahačkovej smotany, 500g malín, černíc

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je úžasná a jednoduchá torta, hoci na prvý pohľad to tak nemusí vyzerať :-).
A tu je postup:
Rúru si vyhrejte na 180°C.
Bielka vyšľahajte dotuha, potom po lyžiciach pridávajte cukor a zašľahávajte ho, až pokým hmota nebude tuhá a lesklá. Pokropte octom, posypte kakaom a čokoládou a potom zľahka premiešavajte, kým sa kakao nevmieša do snehu.
Vyklopte na pomastený papier na pečenie tak, aby vznikol kruh s priemerom cca 23cm - ja som papier vložila do väčšej tortovej formy a piekla v nej - na papieri sa mi to roztekalo. Vložte do rúry a hneď znížte teplotu na 150°C.
Pečte približne hodinu . Hotový korpus je na okrajoch krehký a v na povrchu suchý , ale ak ho v strede jemne stlačíte prstom, mal by byť jemne poddajný.
Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte korpus úplne vychladnúť.
Potom navrstvite vyšľahanú šľahačku a maliny alebo černice, prípadne oboje. Nakoniec môžete hotovú tortu posypať strúhanou čokoládou.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 18.12.2012, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výdatné víkendové raňajky.



POTREBNÉ PRÍSADY

chlieb, vajcia, cibuľa, horčica (kečup), olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto raňajky sú ozaj výdatné a nezdravé. Ale raz za čas sa hádam môže....
A keďže je v nich cibuľa, sú vhodnejšie na deň, keď sa nikam nechystáte a nikoho nemienite vpustiť do domu. Alebo skúste ako večeru, ak máte výkonné trávenie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu