. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika H. (Monique2008) ID 209826
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.7.2011
Naposledy: 24.4.2014 23:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie kusky pikantno/sladka marinada. SKUSTE NIECO NOVE a VYBORNE



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracich prs Na marinadu:3 lyzice oleja, 50 ml pomarancoveho dzusu, 1 lyzica hnedeho cukru, 1/4 pretlacenej strednej cible, 2 stredne-velke struciky cesnaku - pretlacene\r\n\r\n1 caj. lyz oregana\r\n\r\nkusok pretlacenej cili papricky\r\n\r\n1 cajova lyzicka palivej papriky\r\n\r\nkorenie a sol podla chuti\r\n\r\ntrocha vody a mala lyzicka gustinu ak chcete omacku z marinady kremovu, ak nemate gustin aj muka posluzi\r\n\r\n neskor primiesame med alebo marhulovy dzem a horcicu

POSTUP PRÍPRAVY

A ideme na to

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.2.2013, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z pecenej mrkvy



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mrkvy 1 veľkú cibuľu kúsok zázvoru 2 strúčiky cesnaku 1 lyžicu olivového oleja 600 ml zeleninového alebo mäsového vývaru soľ, čierne korenie, 3 lyžice majonezy

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky 2 × 2 cm. Cesnak a zázvor na malé kocky cca 2 × 2 mm. Všetko vložíme do pekáča, zmiešame s olejom a pečieme ca 30 min. pri 220 °C do zlatohnedej farby. Do pekáča prilejeme horúci vývar. Polievku prelejeme do nádoby, pridáme majonezu, prepasírujeme alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Jemne dochutíme soľou a čiernym korením. Ja som ju dnes vyskusala a nam teda chutila, tak dufam ze aj vam bude. DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Uruguajsky steak so zelenymi fazulkami



POTREBNÉ PRÍSADY

NA STEAKY POTREBUEME: steakove maso, chilli papricky, ruzove a zelene korenie, sol, oivovy olej NA FAZULKY POTREBUJEME: cerstve zelene fazulky, cesnak, olivovy olej, slaninu NA SMAZENE ZEMIAKY POTREBUJEME: zemiaky, struhanku, pikantnu zmes korenia na zemiaky, olej na smazenie NA AVOKADOVY DIP POTREBUJEME: 4 lyžice majonezy ,1 zrelé avokádo,1 lyžicu pálivej sladkej thajskej omáčky,1 malú cibuľu,1 strednú rajčinu,Šťavu z polky limetky,Štipku soli,Čerstvé mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

STEAKY: nasolime, polejeme olivovym olejom a polozime navrch prerezanu, jadierok zbavenu chilli papricku. Po cca pol hodinke mozeme dat smazit na panvicu. z kazdej strany cca minutu a potom do vopred vyhriatej rury 200stupnov vlozime na 6-8 min dopiect. zalezi od hrubky steakov a od toho ako ich mate radi, ci uz krvavsie alebo uplne prepecene (na tie budete potrebovat viac ako 8min) FAZULKY: vlozime do vriacej vody na par minut, dokym nemaju chut varenych nie vsak rozvarenych!!!! scedime a okamzite vlozime do LADOVEJ VODY. takto nam lusky zostanu ako cerstve a nebudu gumene a bez farby. scedime po par minutach a nechame odkvapkat. na panvicu si dame trochu olivoveho oleja a pridame cesnak, slaninku a osmazime. Na koniec pridame scedene lusky a spolu jemne osmazime. Staci len zo 3 minutky. .........................................................................................................................................................SMAZENE ZEMIAKY: zemiaky si osupeme, nakrajame na kocky a sparime. Struhanku si zmiesame so zmesou korenia a zemiaky v nej vyvalame. Nasledne dame smazit na oleji a odkvapkat v sitku alebo na servitke. Zemiaciky su krasne chrumkave:-) .....................................................................................................................AVOKADOVY DIP: avokado si osupeme, zbavime kostky a roztlacime vydlickou. Pridame na drobunko nakrajanu cibulku a na male kocky nakrajanu paradajku. Dalej pridame stavu z limety, thajsku omacku a majonezu. sol a korenie je lepsie na koniec a podla chuti. ................................................................................................................VERIM ZE VAM BUDE CHUTIT AKO AJ NAM VCERA CHUTILO, Mozno pre niekoho trosku slavnostnejsie, no ja som mala vsetko doma tak to nejako extra naklady neboli. Prajem dobru chut. a obrazky pridam len ich musim pozmensovat:-D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2012, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pav - Peacock



POTREBNÉ PRÍSADY

kakaovy korpus, vanilkovy korpus, vanilkovy krem, potahovka, farby na icing - praskove, trblietky, pevne nervy

POSTUP PRÍPRAVY

Jednu jedinu chybu som urobila, co som nikdy nerobila a teraz tym ze mam male babo som sa jej dopustila. a to bolo ze som si bielu potahovku kupila..... a stalo ma to topenie plnky.... inak ostatne bolo robene z marshmallow na figurku a pera a to bolo super:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (14) posledné: 13.8.2012, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vanilkovy krem do torty s rumovou aromou (moj oblubeny)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 l mlieka, 3 zlate klasy, 8 lyzic kr. cukru, 2 vanilkove cukre, 750g masla, rum. aroma

POSTUP PRÍPRAVY

Kremu je dost takze ak robite malu torticku netreba ho tolko. Kedze mame drobceka, ktoreho dojcim, nedavam rum....ale aromu a tu podla chuti.

Z mlieka, vanilkoveho cukru a zlatych klasov si uvarime puding. Varime ho za staleho miesania a co sa tyka chladnutia, aby sme sa vyhli hrudkam.......chladimeho tak, ze kazde 2 minutky premiesame. aby sme nemali na vrchu kozu a aby zostal pekne kremovy. A netreba ho nechat uplne do studena vychladit. Maslo si vymiesame s krystalovym cukrom do peny a postupne pridavame vychladnuty puding. a aromu az na koniec. Kto nechce, nemusi:-)

Mozno tu uz nieco take je, lebo receptov tu je hrrrrrrrrrba. Tak ak je, prosim nehnevajte sa.

Ja len pripajam moj krem, ktory nam chuti a rada ho pouzivam, ak sa pecie torta. obzvlast ak robim hebucky kakaovy korpus.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 29.3.2014, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Ratatouille s mletym masom {vyborne s ryzou}



POTREBNÉ PRÍSADY

0.6kg mleteho masa, 2 male cukiny, 1 baklazan, 1 cibula, 2 paradajky, 1 paprika -mozte aj dve ak mate mensie, 150ml paradajkoveho pretlaku, susena bazalka, oregano a tymian, olej, sol, syr-akykolvek mate radi, na posypanie...plesnive neviem ci su dobry napad:-/.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu si nakrajame na vacsie kocky, osolime a udusime na troche oleja, pridame mlete maso a udusime. Ked nam masko zhnedne, pridame nakrajanu cukinu, baklazan, papriku a premiesame. Prikryte dusime 5 min. Medzitym si pripravime zalievku z paradajkoveho pretlaku do ktoreho dame este cca 60ml vody, susenu bazalku na stipku lyzicky a v takom istom mnozstve aj oregano a tymian. Mnozstvo soli si treba zvolit podla chuti. Ja solim len cibulku na zaciatku, samozrejme trosku viac ale to je vsetko. Pretrepeme zalievku a spolu s na kocky nakrajanymi paradajkami pridame k masku. premiesame a vsetko vylejeme do janskej misy. Zakryjeme foliou a pecieme 25min pri 180stupnoch. Po uplynuti 25min vyberieme. poukladame syr a dopecieme...je lepsie syr nedopekat do zlata, len ho nechat stiect. Podavame s ryzou. Mnaaaaaaaaaaam. \\r\\nTento recept robievam velmi rada, lebo obcas mi uz maso na stave alebo sote ani nejde krkom a toto je velmi chutne spestrenie:-) Moja polovicka najprv ani dobnut nechcela a nakoniec to dopadlo ze som si musela odlozit do krabicky, aby som mala na druhy den obed:-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.3.2013, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Palacinkove BURITA - ani chlapi neohrnu nosom



POTREBNÉ PRÍSADY

Palacinky na slano: ja som robila z pol litra mlieka, jedneho vajicka, dvoch lyzic oleja, pol lyzicky soli a uprimne od oka muky. Mala panvica na palacinky.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nPlnka do burit: 400g mleteho masa {ja som mala cisto len hovadzie}, 250 gramov cerstvych sampionov, jedna cibula, 1 kapia - z pohara - marinovana/olejova/ aku mate, sol, mlete cierne korenie, chilli mlete, cervena paprika sladka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Ja robim palacinky v mixeri {obycajny mixer s nozmi}, vsetko na palacinky tam vylejem/vysypem a rozmixujem. Nemam hrudky a je to jednoduche. \\r\\nPlnka> na oleji si osmazime cibulku do makka s trochou soli, pridame na nakrajane sampiony/ako mate radi ci vacsie alebo uplne na drobno. Prikryjeme a podusime. \\r\\nKed nam sampiony zmaknu trosku zhnednu pridame mlete masko, osolime, okorenime podla chuti / ja trosku stiplavejsie a podusime, nakoniec pridame na kocky nakrajanu kapiu a odstavime. \\r\\nPo vychladnuti palacinky plnime a to tak ze do stredu dame zhruba dve lyzice zmesi, bokmi palacinky z lava a prava zmes prikryjeme a z vrchu zavinieme. Aby sa nam burito nerozbalilo, mozme pouzit sparadlo na uchytenie\\r\\nMne takto vyslo 12 ks, obalime v klasickom trojobale alebo ak niekto radsej zdravsie je tu varianta posypat syrom vlozit do truby na 220 stupnov zapiect. \\r\\nMoja varianta bola ta nezdrava takze klasicky trojobal a sup vysmazit{. Smazi sa to rychlo tak neodbiehajte:-D Ako prilohu som urobila zemiakove pyre a zeleninovu oblohu.\\r\\nPre mojho draheho je obcas tazke varit , lebo nie vsetko slovenske mu chuti a ja jedlo z Karibiku neovladam, no toto mu velmi chutilo, takze dufam ze bude aj vam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2011, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu