. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Aďka B. (PnAdka1) ID 203399
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.5.2011
Naposledy: 19.12.2014 18:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

MÚČNIKY, POHÁRE

Originál recept na taliansku vianočnú bábovku Panettone



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g zmiešanej múky(250 g hladkej múky+ 250 gramov polohrubej múky zmiešame), 12 g droždia, 1 KL medu, 60 ml mlieka, 16 dkg kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 g soli, 7 ks vajec ( 4 celé a 3 žĺtka), 16 dkg obyčajného masla, kôra z jedného citróna, 12 dkg sušených hrozienok vopred namočených v rume, 40 g oranžátu a 40 g citronátu

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je zložitejšia, ale o to viac si potom človek vychutná ten výsledok. Takže príprava pozostáva z 4 fáz

1.Fáza : Hrozienka si namočíme do rumu, nech nabobtnajú a zmäknú. V 60 ml mlieka si rozpustíme 1 KL medu, pridáme 10 g droždia a 10 dkg zmiešanej múky (hladká s polohrubou). Cesto miešame, pokiaľ bude jemné, nelepivé. Dáme do nejakej misky, prikrijeme fóliu a necháme na teplom mieste(ja zvyknem na radiátore) podkysnúť 1 hodinu.

2.Fáza : Do cesta postupne vmiešame 2 celé vajcia, 2 gramy droždia, 60 g zmäknutého masla, 6 dkg cukru a asi 18 dkg zmiešanej múky. Dobre vymiesime a necháme 2 hodiny na teplom mieste kysnúť.

3.Fáza : Do vykysnutého cesta pridáme 2 celé vajcia, 3 žĺtky, 22 dkg zmiešanej múky, hnietime kým je cesto elastické, potom pridáme 10 dkg cukru a soľ. Keď je cesto spracované dáme ešte do ňho 10 dkg masla, oranžát, citronát, 1 vanilkový cukor, citrónovú kôru, hrozienka, zmiešame, znova dáme do nádoby, prikryjeme fóliou a na teplom mieste necháme kysnúť daľsie 2 hodiny.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 5.12.2011, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fantastické šišky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 dl mlieka, štipka soli, 3 lyžice rumu, 100 g masla, 8 žĺtkov, 3 kopcovité lyžice preosiateho prášk. cukru, 400 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 sáčok droždia (dr. Oetker),Na posypanie: vanilkový cukor, práškový cukor, olej na vyprážanie a lekvár na plnenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ja mám pekárničku, takže som to miesila v nej, ale kto nemá, može aj ručne. Zmiešame si suroviny na cesto, necháme vykysnúť, cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a vykrajujeme kolieska, ktoré ešte necháme na doske trošku podkysnúť, spravime do koliesok s prstom, alebo spodnou stranou malého štamprlíka jamku, ale pozor neprederaviť cesto a vysmážame v horúcom oleji, najprvou tou dieravou stranou. Po vysmažení posypeme cukrom a do jamky dáme lekvár a môžme sa do nich pustiť :-)

Týmto ďakujem Nikoletke H. za úžasný recept, sú naozaj famózne a lepšie šišky som v živote nejedla, len sa po nich tak zaprášilo. Síce tam ide až 8 žĺtkov, ale verte, že stojí to za to. Tak dobrú chuť. A takto vyšli mne-viď foto...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 20.2.2021, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vláčne majolkové houstičky podľa Klára B. (Laho)



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml mléka, 100 g majonézy ve vaničce nebo pytlíku, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička cukru a 1 1/2 lžičky suchého droždí.

POSTUP PRÍPRAVY

V uvedeném pořadí vložíme do pekárny program těsto.Po vykynutí upleteme houstičky potřeme bílkem či rozšlehaným vejcem,posypeme mákem, kmínem nebo sýrem. ..

Sú výborné, vrelo odporúčam a týmto sa chcem aj poďakovať pani Klárike za skvelý prírastok do mojej kuchárskej knihy :-) A takto vyšli mne, viď foto...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.7.2011, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Fantastický domáci kečup



POTREBNÉ PRÍSADY

8 kg rajčín, 2 kg červenej mäsitej papriky aj so zrniečkami, 2 kg červených jabĺk, aj so šupkou, 2kg červenej cibule, 80 dkg kryštálového cukru, 6 dcl octu, 8 feferóniek aj so zrniečkami(kto má rád menej pikantné môže dať aj menej),12 strúčikov cesnaku, 8 PL vegety, 8 kusov bobkového listu, 12 kusov klinčekov, 2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL nového korenia, 1 ČL mletej škorice, pol lyžičky muškátového orecha mletého( kto má rád menej výraznú chuť, stačí aj polovica z tohto množstva), 1 ČL kari korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Rajčiny, papriku, cibuľu, jablká, feferónky a cesnak si zomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku, dáme do veľkého hrnca, a pridáme všetky ostatné suroviny, čiže cukor, ocot, vegetu, bobkový list, klinčeky, čierne a nové korenie, škoricu, muškátový oriešok a kari korenie. Varíme na miernom ohni asi 2 hodiny, občas premiešame, aby sa nám neprichytil spodok. Potom odstavíme, celú zmes prepasíruje cez pasírovátko, dáme naspať do čistého hrnca a varíme ešte asi 4 hodiny, alebo pokiaľ sa nám voda neodparí a nedosiahneme potrebnú hustotu kečupu, niekedy to trvá aj dlhšie, ale verte, že stojí to za to. Zmes samozrejme zase občasne premiešame, aby neprihorela.Nakoniec keď už je kečup uvarený, hneď s horúcim plníme pripravené šrobovacie poháriky do plna, zavrieme víčkom a otočíme hore dnom, zabalíme do deky a necháme do druhého dňa tak. Potom pohárky naspať otočíme a hotovo, ukladáme na poličku a tešíme sa na degustáciu. Je naozaj výnimočný. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 20.8.2017, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Náš domáci vaječný koňak



POTREBNÉ PRÍSADY

5 žĺtkov, 2 kondenzované sladené mlieka(Salko), 1 vanilkový cukor, 3-4 dcl trenčianske hradné 36%

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka si najprv rozmixujeme s vanilkovým cukrom, do toho postupne pridáme obe salká a nakonie dolejeme do jedného litra s brandy.Preto hovorím, že dolejeme do litra, pretože ja to mixujem priamo v klasickej umelohmotnej odmerke a keď si všetky suroviny zmiešam, okrem alkoholu, tak je tej zmesi asi 7 dcl, takže do jedného litra vždy dolejem alkohol, zhruba teda tie tri deci....Vaječný koňak je lahodný, krémový a úúúžasné chutí, hlavne na Vianoce, aj s domácimi medovníkmi. Som si istá, že kto ho vyskúša, neobanuje a pridá si ho medzi svoje obľúbené recepty...Takže na zdravie ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šľahačková torta Viola



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 5 PL vody, 5 PL kryštálového cukru 5 PL polohrubej múky, pol prášku do pečiva,Na želatínu: 15 dkg kryštálového cukru a 1,25 dcl vody, 2-2,5 dkg želatíny a 1,25 dcl vody Šľahačková krémy : 3 šľahačkové smotany, 3 PL ríbezľového džemu, 2PL kakaa, 1 vanilkový cukor Na posypanie : Granko, alebo strúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Torta Viola sa volá preto, lebo je to recept od krstnej mamy môjho otca, ktorá sa volala Viola. Je to výborná torta a robím ju na každé sviatky, lebo ju máme veľmi radi.
Postup : 2,5 dkg želatíny zmiešame s 1,25 dcl vody a necháme napučať. Zatiaľ si v okrúhlej tortovej forme upečieme korpus z piškótového cesta( Postup prípravy nájdete v mojich receptoch Najlepšie piškótové cesto), len robíme z polovičnej dávky, množstvo som uviedla v surovinách. Keď je korpus upečený a vychladnutý, vyberieme si ho z formy, formu umyjeme, osušíme, vnútorné boky formy vyložíme alobalom a cesto uložíme naspať do formy. 15 dkg kryštálového cukru si uvaríme s 1,25 dcl vody, odstavíme a dáme do toho napučanú želatínu. Zmes si rozdelíme do troch najlepšie 1 dcl pohárikov, a udržujeme vlažné.
Vyšľaháme si prvú šľahačkovú smotanu, pridáme 3 PL ríbezľového džemu, a 1 pohárik želatínovej zmesi, natrieme na korpus a dáme na pol hodinku až hodinku stuhnúť do chladničky, Po stuhnutí si pripravíme druhú šľahačku, vyšľaháme, pridáme 2 PL kakaa a druhý pohárik želatíny, zase natrieme na prvú vrstvu a dáme stuhnúť do chladničky ale na hodinku,no a nakoniec si vyšlaháme poslednú tretiu šlahačku a pridáme 1 vanilkový cukor a posledný pohárik zo želatínou a opäť rozotrieme na druhú vrstu, keď už máme na korpuse aj tretiu vrstvu šlahačkového krému, posypeme ešte Grankom, alebo strúhanou čokoládou, dáme do chladničky stuhnúť, tentokrát už aspon na dve až tri hodinky a môžme podávať...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.6.2011, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Najlepšie piškótové cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 10 PL vlažnej vody, 10 PL kryštálového cukru, 10 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Už som skúšala rôzne druhy piškótových ciest, ale toto je naozaj najlepšie, vláčne, akurát vysoké, aj vydrží dlho jemné. Takže príprava je nasledovná : Oddelíme si žĺtka od bielkov. 6 žĺtkov si vymiešame s cukrom, pridáme vodu a nakoniec vareškou zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme vyšlahaný tuhý sneh z bielkov. Veľmi rýchle a jednoduché a cez leto ho používam skoro stále, dám si to na vymastený a múkou vysypaný plech a na to poukladám rôzne druhy ovocia a je to výborný osviežujúci koláč. Najlepší je s jahodami, alebo malinami. Mňam...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 90 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (43) posledné: 19.5.2020, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborný ríbezľový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1 kelímok zakysanky 16-18% (400 g), 1 kelímok od zakysanky polohrubej múky, pol kelímka hrubej múky, 1 kelímok práškového cukru, 1 vajce, 1prášok do pečiva, postrúhaná kôra z jedného citróna. Posýpka : 1/2 Hery, 5 PL hrubej múky, 6 PL kryštálového cukru Červené ríbezle, 1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto si pekne spracujeme, cesto dáme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, na to posypeme ríbezľami, ďalej ide posýpka( všetky suroviny na posýpku si rozdrobíme medzi prstami, čiže hrubú múku, Heru, aj kryštálový cukor-musí to byť drobivé.) No a nakoniec ešte celé posypeme jedným vanilkovým cukrom. Dáme piecť do rúry a pečieme zhruba 40 minút, ale závisí to od toho, kto ma akú rúru. Treba si to odsledovať a prípadne pichnúť špáratko, ak si nie sme istý. Dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.6.2011, 8:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Naša zálievka na hlávkový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

7 dcl studenej vody, 2 PL kryštálového cukru, 4 PL octu, 1 ML soli

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je celkom jednoznačný a síce, že zmiešame všetky uvedené suroviny,miešame kým sa cukor nerozpustí a môžeme zalievať šalát. U nás to robíme tak, že dáme jednu veľkú misu so zálievkou, do druhej obratý, umytý šalát a lístky šalátu si každý sám namáča do tejto zálievky. Vyskúšala som zálievku v rôznych pomeroch, ale táto naša mi chutí najlepšie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 6.7.2014, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Naša domáca majonéza



POTREBNÉ PRÍSADY

1 celé vajce, 1 žĺtok, 2 ML plnotučnej horčíce, na špic noža čierneho mletého korenia, 6 kvapiek citróna, medzi prsti soli, olej asi 3 dcl

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Do mixéra si najprv rozbijeme jedno celé vajce, potom pridáme žĺtok, horčicu, korenie, citrónovú šťavu, osolíme, zapneme mixér a pridávame do zhustnutia olej. Majonéza je naozaj výborná. Vhodná do akýchkoľvek šalátov...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu