. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Nikol K. (Slabejka) ID 20063
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.8.2007
Naposledy: 20.5.2009 10:47
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Nedeľná štóla



POTREBNÉ PRÍSADY

200ml vlaž.mlieka,2 vajcia,6Og roztopeného masla(hera),60g kr.cukru,1 van.cukor,500g polohrubej múky,1 vanilkový puding,pol KLsoli,50g hrozienok namočených v 3PL rumu(nemusia byť,a ak áno,tak dať aj s rumom),1KL sušeného droždia(droždie na 1kg muky-s modrým vtákom-jednota aj carrefour).
Program základný1.,kôrka svetlá,váha 750g.

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr všetko tekuté,potom suché.Droždie vždy nakoniec,aby neprišlo do styku s tekutinou.Tento recept môžete dať aj s časovým oneskorením.Je nadýchaný a vysoký.
Hneď po upečení vybrať nádobu na dosku a po 10 min.vyklopiť.Ešte horúce potrite maslom a nahrubo posypte práškovým cukrom.Nám chutí s džemom,nutelou a kakaom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 15.11.2009, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

PERNÍK Z DP



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieka,1vajce,1PL džemu,10 PLoleja,200g cukru,1PL kakaa,1 van.cukor,400g polohrubej múky,1 kypriaci prášok do perníka(ja používam sereďské pekárne,dostať v kauflande)

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr tekuté:vlažné mlieko,vajce stačí vidličkou v miske premiešať a pridať k mlieku.Ďalej olej,cukor môže byť kryštálový,van.cukor,kakao,džem(slivkový alebo ríbezlový).
Program torta alebo cesto 10min. a potom 1hod.piecť.Pri programe torta-pre pečenie s PDP po 5min. pridať múku s PDP.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.3.2008, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

GRANATIERSKY POCHOD



POTREBNÉ PRÍSADY

Pomôžte,mamičky!

POSTUP PRÍPRAVY

Dúfam,že som napísala správne názov.Máte niekto osvedčený recept?
V šk.jedálni som ho neznášala-taká miešanica,ale na jar som jedla úžasný.Zemiačiky boli opečené a malo vynikajúcu chuť.Vopred ďakujem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (11) posledné: 5.10.2010, 17:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lenivá kuchárka



POTREBNÉ PRÍSADY

Upozorňujem že je to hrnčekový makový koláč.
3 vajcia,2 hrnčeky kryš.cukru,1 hrnček nemletého maku,2 hrnčeky polohr.múky,1 hrnček oleja,1 hrnček mlieka,1 prášok do pečiva.

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame vajcia s cukrom,pridáme ostatné a nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Pečieme 20 min na 220st.C.Upečený a vychladnutý koláč môžete natrieť jahodovým džemom a dať šľahačku a lebo kokos.
Tento koláč je dosť sladký,takže dávam menej cukru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Moje zaručene vydarené kysnuté cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej alebo polohrubej múky,3,5dcl oleja,1 van.cukor,1 kocka droždia,500ml mlieka,3 vajcia,1KLsoli,3 PL cukru,1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Postupujeme ako s klasickým kysnutým cestom:kvások zapracujeme do múky...Ak robíte nasladko,stačí menej cukru.Cesto nenechávať kysnúť!Hneď po zamiesení s ním pracovať.Z tejto dávky robím závin,buchty,osie hniezda...
Na osie hniezda si vy vaľkám cesto,ktoré natriem plnkou:maslo alebo HERA,škorica,kr. cukor,mleté orechy,trochu mlieka.Zavineme a krájame kolieska,ktoré na plechu necháme podkysnúť.Pred dopečením potrieť:mlieko,kr.cukor.Ešte chvíľku piecť.
Obmena:Bryndzovník
Z 2/3cesta urobím buchty plnené lekvárom alebo podusenou kyslou kapustou na slaninke s klobáskou(dobré je aj pridať zopár uvarených zemiakov)
.Z tretej časti cesta rob´m bryndzovník.Cesto rozdelím na dve časti.Jednu vyvaľkám na vymastený plech a naň dám plnku:4-5 uvarených zemiakov popučiť a zmiešať s 500g bryndze,korením čubrica(KOTANY-balkánske korenie).
POZOR!Cesto vymiesiť a hneď s ním pracovať.Kysnúť bude až na plechu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 5.9.2016, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchle domáce lístkové cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

1 CERA,30 dg hladkej múky,štipka soli a 11PL studenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Nastrúhame na strúhadle dobre vychladenú CERU a pridáme ostatné ingrediencie.Zmiesené cesto nechať v chladničke oddychovať,ale nemusíte,ak sa ponáhľate.Potom už len precavaťna dobrote

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.5.2008, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fantastický tvarohový krémovník



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:25dg polhr.múky,125g masla alebo HERY,1/2 prášku do pečiva,12dg pr.cukru,1 vajce,1 žĺtok
PLNKA:1/2 l mlieka,1 Zlatý klas,500g tvarohu-ja dávam hrudkový,15dg pr.cukru,1 vajce,3 žĺtky,1dcl oleja,1 van cukor.
Na zapečenie:4 bielky,4 PL pr.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime si v miske cesto.Je to vlastne linecké cesto.Vyvaľkáme ho na väčší obdĺžnik ako je hlboký plech.To preto,lebo cesto na plechu má byť trochu vytiahnuté na kraje.Potom si ponorným mixérom alebo v klasickom mixéri,vyšľaháme všetky prísady na plnku.Túto pudingovú hmotu si vylejeme na neupečené cesto.Nebojte sa ,je to naozaj riedke,ale pečením to stuhne.Tie kraje cesto budú po výšku plnky.Ak ich máte vyššie,tak ich prstom stlačte po plnku,aby sa zbytočne nepripekali.Dajte do teplej rúry asi 165stupňov C/20-30 min.Povrch začne tuhnúť,cesto zčervenie a vtedy celý plech vyberte von z rúry.Kým sa pieklo,vyšľahajte si bielky s cukrom na tuý sneh-najskôr bielky dotuha a potom pridať pr.cukor.Sneh natrieť na masu v plechu a dať ešte zapiecť 10-15min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.9.2007, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Fantastická griláž podľa mojej mamičky



POTREBNÉ PRÍSADY

30dg kryštálového cukru,12dg masla alebo HERY,1 kondezované sladené mlieko-SALKO,10dg orechov
tortové oblátky

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca (najlepšie širokého,nemusí byť vysoký) nasypať všetok kryštálový cukor a nechať na teplej platni rozpustiť-skaramelizovať.Ja ho nemiešam,len s hrncom potrasiem,aby sa mi karamel nenalepil na varešku.To potom máte o prácu naviac-očistiť.Takže,keď máte úplne roztopený cukor-je to tmavé,pridáte maslo.Pozor ,bubloce to .Pridáme salko a mleté alebo nasekané vlašské orechy.Miešame,až sa to spojí a chvíľu to necháme vychladnúť.Teplé vyteká z oblátok.Konečne,keď to začne tuhnúť,natierame tortové oblátky.Pozor ,nie tortový korpus.Ja dávam tri vrstvy plnky a poslednú vrchnú oblátku zaťažím doskou.To preto,aby vám nevykrútilo oblátky.Niekedy povrch pokvapkám čokol.polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.4.2008, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Jednoduché vanilkové rožky-aj keď sa neblížia Vianoce



POTREBNÉ PRÍSADY

25dg hladkej múky,20dg HERY,10dg mletých vlašských orechov,7dg práškového cukru,na obaľovanie van.cukor a pr. cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Zas všetko zmiešame a necháme cesto odpočívať asi 2 hod. v chladničke.Potom vytvoriť šulky-valce a krájať kúsky,z ktorých vytvarujeme rožteky.Dáme piecť do vyhriatej rúry a ešte teplé obaľujeme v miske,kde sme si zmiešali van. a prášk.cukor.Pečiem na papieri na pečenie,aspoň ho môžem viackrát použiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čalamáda



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg nakrájanej bielej kapusty,2kg paprík,1kg cibule,2 DEKA,40dkg kr.cukru,9dcl octu,2dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduchá:všetko zmiešame a necháme chvíľu odležať.Ja nechávam aj cez noc.Potom naplníme fľaše a sterilizujeme radšej 20min.Výjde vám 25 malých fliaš-370ml.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu