. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

SLAVKA M. (kontesa188) ID 193662
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.3.2011
Naposledy: 23.12.2013 13:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

CUKROVINKY

Brusnicovo -orechové cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

115g roztopené maslo, 2/3 hrnčeka cukru, 1 vajíčko, 1 vanilkový cukor, 3/4 hrnčeka hladkej múky, 1 a pol hrnčeka ovsenných vločiek, 1 škoricový cukor,1/2 hrnčeka brusníc sušených, 1/2 hrnčeka sekaných orechov, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny,

POSTUP PRÍPRAVY

Roztopiť maslo, všetko ostatné pridať a vymiesiť rukou...\r\nvlhkými rukami robte gulôčky ako orechy, ukladajte na plech s papierom na pečenie. Budú to 2 plechy, kladiete ďalej od seba. Pečiete 13- 15 min. 180 stupňov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.4.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

zajačik


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mrkvové muffinky, tvarohový krém, uši sú z lineckého cesta, oči a nos cukr. ozdoby

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový s karamelovou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta" - 6 bielok, 6 lyžíc cukru, 6 žĺtkov, 6 lyžíc múky hladkej, 2 lyžice oleja. Kakao čučoriedkový džem Krém: 1 maslo, 150 g cukru práškový, šťava z pol citróna, kôra z celého citróna, 2 vanil. cukre a 2 termizované tvarohy. ŠĽahačka: 1 šľahačku , 1 konzerva karamelového salka

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta" - 6 bielok sneh , pridať a došľahať 6 lyžíc cukru, primiešať 6 žĺtkov, 6 lyžíc múky hladkej, 2 lyžice oleja. Polovicu môžeme zafarbiť kakaom . Upečieme
potrieme džemom- tu čučoriedkový
Krém: 1 maslo, 150 g cukru práškový, šťava z pol citróna, kôra z celého citróna vyšľaháme pridáme 2 vanil. cukre a 2 termizované tvarohy. Rozotrieme.
ŠĽahačka: 1 šľahačku vyšľahať do tuha, na koniec prišľaháme celé karamelové salko / ono stačí aj polovica... nie je tak sladké/ a rozotrieme. Najlepší je na druhý deň. Ja som piekla v sobotu na nedeľu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.3.2013, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

trasená torta trošku inak



POTREBNÉ PRÍSADY

Roláda : 5 bielok sneh a 5 lyžicami kryštálového cukru 5 žĺtok, 5 lyžíc hladkej múky krém :2 šlahačky, 2 olé vanilka, 2 mandarínka kompótky Poleva: 1 bal mrazená ovocná zmes, 1 želé červené na 500ml, cca 3 dl vody a 4 lyžice cukru...môže byť menej...

POSTUP PRÍPRAVY

Roláda : 5 bielok sneh a 5 lyžicami kryštálového cukru, primiešať 5 žĺtok, 5 lyžíc hladkej múky , dáme na papier na pečenie, po upečení horúce stiahneme a horúce potrieme džemom a zabalíme.Krájame na tenšie do 1 cm kolieska.\r\nDno aj boky vystelieme roládami. Dnu krém ten je klasika:\r\n2 šlahačky, 2 olé vanilka, 2 mandarínka kompótky\r\n\r\nPoleva: 1 bal mrazená ovocná zmes, 1 želé červené na 500ml,cca 3 dl vody a 4 lyžice cukru...može byť menej...
Na polevu dáme do hrnca ovocie zamrznuté, pridáme cukor a želé - varíme 1 minútu.mierne vychladené nalejeme. Dáme na hodinu do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.3.2013, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

venčeky s čokoládovou šľahačkou...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík na cesto mám podľa : Petronela T. (petronela282) ďakujem... krémik od oka na to čokoko šľahačku...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

kávičkové toriariky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 240 g hl. muky, 240 g masla, 120 g pr. cuku, 120 g. ml. orechov\r\nplnka: 160 g masla, 130g pr. cukru, 1 žltok- ale ja som pre istotu nedala a je ok, 2 lyžice tuhej uvarenej vychladenej kávy\r\n poleva: 250 g pr. cukru vymiešame šlahačom so 4 lyžicami horúcej kávy a 1 lyžičkou oleja kávu som uvarila nescafé

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko vymiesiť , vyvaľkáme a vykrajujeme štamperlíkom, kladieme na plech s papierom.\r\n
Pečieme na 150 asi 12 min. Spájame plnkou/ len všetko vyšľaháme/. a potierame štetcom polevu a necháme zaschnúť.
Vyšlo mi presne 100 kusov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 31.12.2012, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Jemné strojčekové pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gr. hl. múka špeciál, 250 g palmarín, 125g maslo, 250 cukor práškový, 200g gustin maizena, 3 celé vajcia, 1 PDP, 1 vanilínový cukor, šťava z pol citróna, \\r\\n- čok. poleva\\r\\n- papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zamiešame, dávame do mäsového mlynčeka s nadstavcami, kladieme na plech s papierom na pečenie.\\r\\nPečieme 15 min. cca- 150 stupňov.\\r\\nMáčame v poleve, môžeme po dve zliepať džemom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.12.2012, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

medovníčky ako pierko



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g masla, 600 g hl.múky T 650, lyžica rumu, 3 vajcia, 200 g prášk. cukru, 1 lyžička sódy bikarbóny, 7 lyžíc medu, 2 lyžičky prášku do perníka, 2 lyžičky medovníkového korenia, 2 lyžice preosiateho kakaa \\\\r\\\\n\\\\r\\\\npoleva 2 bielka, 260 g preosiaty pr. cukor, 1 lyžica citrón šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu vymiesime a stačí aj na hodinku do chladničky, rozvaľkáme, vykrojíme, pečieme 180 stupňov cca 6 minút. Potom zdobíme polevou, používala som kornútok z celofánu... \\\\r\\\\nNie je to profesionálne urobené... ale aj tak aspoň dúfam, že vydržia do vianoc... že mi ich všetky nespapkajú....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 30.11.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

jahodový svieži koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

piškóta: 4 vajcia, 20dkg prašk. cukru, 20dkg. polohrubej muky, 1 dl oleja ,1dl vody ,1 PDP, 1 vanilín. cukor\r\nplnka: 1 šľahačka , 2 mäkké tvarohy, 2 kyslé smotany, 9 plátkov želatíny, trochu mlieka, citron. šťavy a cukru podľa potreby, želatína: 2KS červenej / Ako je na návode/ a čerstvé jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Piškota: žĹtka šľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, múku s PDP spolu so snehom z bielok.upečieme.Dáme vychladnúť.
plnka: Dáme si do trošky mlieka/ alebo vody/ napučať 9 plátkov želatíny, potom vyšľaháme šľahačku, v mise si premiešame kys. smotany, tvarohy , citronovú šťavu, cukor koľko kto má rád. Vmiešame šľahačku s vanilk. cukrom. Keď je to tam všetko zahrejeme/ nevaríme!/ želatínu na sporáku, kým sa nerozpustí na vodičku, priešame ju k celej mase a vylejeme na piškótu
Dáme do chladničky aspoň na pol hodiny/ zatiaľ si otrháme, umyjeme a pokrájame čerstvé jahody, Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale/2 KS je pol litra/Vyberieme koláč, poukladáme jahody, zalejeme želatínou a zasa do chladničky. Musí to tam byť aspoň 5 hodín! Vtedy je super a najlepšie je do druhého dňa... Ja robím zväčša v sobotu večer... na nedeľu je hotový... :-D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.6.2011, 3:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

mini hamburgeriky



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohrubej múky, 30 g roztopeného masla,1/2 lyžičky soli, 1/2 kocky kvasníc, 3 dl mliečka, 1 lyžičku cukru,1/2 lyžičky mletej rasce, sézam na posypanie, vajce na potretie.\r\nďalej: plnka: 1 syr v črievku, 3 strúčiky cesnaku, 4 lyžice kyslej smotany, 2 lyžice strúhaného eidamu, soľ /môže byť i trošku tatarky, klobása, alebo salámka, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások: mlieko, kvasnice, cukor\r\nPridáme do múky, prilejeme roztopené maslo, soľ, rascu. Vypracujeme mierne redšie cesto. Necháme kysnúť v teple .Potom vyvaľkáme na cca 1,5 cm výšku, "štamprlíčkom" vykrajujeme, kladieme na vymastený a vysypaný plech.Necháme chvíľu podkysnúť, potrieme vajíčkom rozšľahaným, posypeme sézamom a upečieme. / cca30 min, 180 stupňov/

Vychladnuté ,nie úplne prekrojíme, potrieme plnkou, vložíme salámku, vňať a je to!
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 121 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 26.12.2022, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu