končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchty s čokoládovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY Parené buchty a poleva : 5 lyžíc kryšt.cukru, 1 vanilk.cukor, 50g čokolády na varenie, 100g masla, 1 čokoládový puding,750ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Cukor upražíme na karamel, pridáme maslo, popražíme (aby voňalo), pridáme čokoládu a trochu vody. Potom prilejeme mlieko rozmiešné s pudingom. Necháme zavrieť a polejeme buchty. Dlho som hľadala, až som sa k nej dopracovala a musím povedať, presne taká akú som kedysi dávno za školských čias jedla.Je mňamková :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 3.11.2016, 8:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohovo-karamelový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 150g cukru, 2dcl vody na karamel 5 žltkov, 150g praš. cukru, 300g hladkej múky, 1 PDP, sneh z 5 bielkov Plnka: 1 hera, 150g prašk. cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica medu, citronová kôra, 500g tvarohu POSTUP PRÍPRAVY Cukor upáliť na karamel, zaliať vodou, nechať rozvariť a vychladnúť. Žltka s cukrom vymiešať, pridať karamel a po lyžiciach múku, prašok do pečiva a nakoniec vyšľahaný tuhý sneh. Ja si cesto vylejem na plech vyložený papierom a upečieme. Všetky suroviny na plnku okrem tvarohu si poriadne vymiešame a potom pridáme tvaroh. Upečené cesto necháme vychladnúť, prekrojíme vodorovne na dva pláty a naplnime tvarohovou plnkou, prikryjeme vrchným plátom a posypeme praškovým cukrom. Je výborný..... nadýchaný. Vyskúšajte! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Výborná čalamáda bez sterilizácie!!!POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 2 stredne velké kapusty, 1kg uhoriek, 1kg cibule, 1kg červenej papriky, 1kg zelenej papriky, 2 väčšie karfioly (treba ich trošku obvariť, aby neboli tvrdé), 5-6 väčších mrkiev Nálev: 5l vody, 0,7l octu, 7PL soli, 10-14PL cukru,1kávová lyžička "Borkénu" Tento nálev netreba variť! POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny porežeme (prípadne karfiol rozoberieme na ružičky), tak ako na nejaký šalát alebo čalamádu, zalejeme hotovým nálevom a necháme postáť 24 hodín.Potom ponakladať do pohárov alebo aj velkých skiel a uzavrieť. Nemusí sa sterilizovať!!! Ja robím aj do 3-litrových a keď potrebujem, otvorím, odoberiem koľko chcem a zatvorím, nič sa tomu nestane. Odporúčam! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 3.8.2011, 23:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |