. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva S. (kao) ID 1893
mimibazar.sk/kao
Oblasť: Banská Štiavnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.1.2006
Naposledy: 21.5.2020 13:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 106
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 6
RECEPTY 41
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečená koreňová zelenina s chrenovým dresingom



POTREBNÉ PRÍSADY

mrkva, zeler, petržlen, cvikla, olej, soľ, vegeta, na dresing kyslá smotana, chren, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.6.2014, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Recepty zo školskej jedálne


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Nedá mi nepodeliť sa s Vami o fantasticky spracované recepty zo školskej jedálne, ktoré som náhodou objavila na stránke Základnej školy v Trenčianskych Tepliciach.
Recepty spracovala pani Mgr. Jela Flaškárová, ktorej týmto ďakujem.
Vkladám link na polievky ale aj ostatné recepty:

http://www.ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/polievky/polievky.pdf
http://ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/bravcove/bravcove.pdf
http://www.ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/hovadzie/hovadzie.pdf
http://ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/hydina/hydina.pdf

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 263 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (66) posledné: 13.1.2022, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Vianočný punč



POTREBNÉ PRÍSADY

3 l vody, 5 vreciek čaju, 3 l vína, 0,7 l rumu, 1 vanil.cukor, 200 g cukru, 2 paličky škorice, 10 klinčekov, 0,5 l pomarančového džúsu, 2 pokrájané pomaranče

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme čaj, pridáme cukor a koreniny. Zvaríme s vínom a po odstavení pridáme rum. Nalievame do pohárov s trochou pomaranča. :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 1.12.2022, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoduché žemličky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky, 2PL oleja, 20 g droždia, mlieko, 1/2 ČL soli, 1 ČL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Z trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky dáme múku, soľ, olej, kvások a podľa potreby mlieko, aby cesto bolo stredne tuhé. Dobre vymiesime a chvíľu necháme odpočívať, potom presunieme na dosku a rozvaľkáme. Nakrájame na štvorce (jednoduchšie, než vykrajovať kolieska) a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pod utierkou necháme dokysnúť, zľahka potrieme vodou, posypeme čím chceme - sezam, ľanové semienka, hrubá soľ, rasca. Upečieme cca pri 170 - 180 st.C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.2.2010, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Mozzarellový šalát s cherry paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

paradajky, mozzarella, bazalka, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

drobné cherry paradajky (250g) a dve balenia minimozzarelliek (300 g), rozkrojiť na polovice, zmiešať, ideálne by boli čerstvé bazalkové lístky, ale stačí ochutiť sušenou bazalkou, na to dve PL olivového oleja

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 31.3.2010, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Stredozemský šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

ľadový šalát, paradajky, feta syr, krájané olivy, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

všetko nakrájame, zmiešame... dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.6.2010, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Tuniakový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

ľadový šalát, tuniak kúsky vo vlastnej šťave, biela alebo červená cibuľa, feta syr, olivy, kukurica, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

hlávku ľadového šalátu pokrájame na kúsky, pridáme konzervu tuniaka - kúsky vo vlastnej šťave, na jemné kolieska nakrájanú menšiu bielu alebo červenú cibuľu, na kocky nakrájaný feta syr 200 g, krájané olivy 100 g a menšiu konzervu sladkej sterilizovanej kukurice.. pridáme 4 lyžice extra panenského olivového oleja.. zľahka premiešame.. mňam, tento zbožňujem. :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.2.2010, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Syrové mafiny



POTREBNÉ PRÍSADY

strúhaný tvrdý syr, 1 vajíčko, olej, strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

recept je jednoduchšou obdobou "vysmážaný syr bez smaženia"

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny Aglio olio so slaninkou



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g akékoľvek cestoviny, 4 PL olivový olej, 200 g oravská slaninka, 1 červená paprika (zelenina, nie korenie), 2 strúčky cesnak, 2 KL mexické korenie alebo mleté čili, soľ, strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Nestihla som odfotiť, takže obrázok je len ilustračný.

Kým sa uvaria cestovinky v osolenej vode,
na panvicu nalejeme olivový olej, na to dáme na kúsky pokrájanú oravskú slaninku
a na kocky nakrájanú červenú papriku.
Smažíme, kým slaninka nie je chrumkavá.
Odstavíme z plameňa, pridáme pretlačený cesnak a mexické korenie,
dobre premiešame a šup s tým na scedené cestovinky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Višňovo - kokosová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KOKOSOVÝ KORPUS: 2 H polohrubej múky, 1 H kryštálového cukru, 1 b. kypriaceho prášku, 1/4 H kokosu, štipka soli, 2 vajcia, 1/2 H oleja, 1 H mlieka, navrch odkôstkované kompótové višne (3 dcl pohár), kokos, rum, RUŽOVÁ VIŠŇOVÁ PLNKA: šťava z višňového kompótu, voda, 20 g Gustin, 200 g masla, 3 PL práškového cukru, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Foto - posledný kúsok - aj keď len z mobilu

rumovo- kokosový korpus:
zmiešame suché suroviny a do toho zamiešame tekuté, cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme pri 170-180 st. cca 45 min., hotový korpus prerežeme na polovice, obe pokvapkáme rumom a na spodnú poukladáme polovice višní, posypeme kokosom a natrieme plnku (časť si odložíme), prikryjeme hornou polovicou korpusu, natrieme boky a vrch torty, boky ešte obsypeme kokosom a vrch polejeme čokoládovou polevou,
ružová višňová plnka:
štavu z kompótu doplníme vodou do 2 dcl, vsypeme a rozmiešame Gustin a uvaríme na hustú kašu, maslo vymiešame s cukrom a postupne doňho zašľahávame uvarenú kašu,

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.2.2010, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu