. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

katarina k. (misskate) ID 170780
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.10.2010
Naposledy: 16.2.2021 13:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Miešaný zeleninový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY: 3 ks paradajka 1 ks žltá paprika 1 ks zelená paprika 200 g biela kapusta 1 ks uhorka šalátová 200 g slaný syr 1 ks cibuľa 5 ks uvarené vajce natvrdo pažitka ZÁLIEVKA: 1 PL francúzska horčica 3 PL ocot 3 PL olivový olej mleté čierne korenie soľ cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú šalátovú uhorku, kapustu, papriky umyjeme a nakrájame na rezance. Paradajky nakrájame na osminy a odstránime jadierka. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, dáme do veľkej misy spolu s ostatnou zeleninou. Potom pridáme syr a vajcia nakrájame na kocky. Zalejeme zálievkou a zľahka premiešame. Na záver posypeme posekanou pažítkou.

Zálievka: Do misky dáme ocot, olej, horčicu, korenie, cukor, soľ a rozšľaháme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Salamova natierka



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g masla, 200 g diét. salámy, 1 syr v crievku, korenie, soľ, horčica, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky pripravené suroviny dáme do nádoby a ručným mixérom rozmixujeme do hladkej zmesi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.5.2014, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcove medailonky s cibulovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

600g kareho alebo panenky, sol, mlete cierne korenie, olej, 2 cibule , 25O ml smotany na slahanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Maso nakrájame na plátky, osolíme, posypeme korenim a opečieme na panvici z obidvoch stran. Vyberieme z panvice a do výpeku pridáme nakrájenu cibulu na plátky, orestujeme tak, aby byla lahko do zlatista a zalejeme smetanou, provaríme, podla chuti dosolíme a možeme podávat.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurací steak s gratinovanou zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie mäso, farebné, papriky, paradajky, cesnak, cibuľa, baklažán, cukina, šampiňóny, soľ, koreniny

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie rezne prekrojíme na polovicu, zľahka naklepeme. Naložíme do marinády z rôznych druhov korenia, cesnaku a oleja. Necháme odležať v chladničke minimálne hodinu. Na oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak na plátky. Pridáme šampiňóny a hríbové korenie. Po chvíli pridáme ostatnú zeleninu, trocha grilovacieho korenia a len zľahka osmažíme. Odstavíme a kuracie mäso opečieme. Následne dopečieme asi 2 minúty v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové karé s jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg karé s kosťou, 5 ks vacsich jablk, 1 CL rasce, 1 CL soli, 3-4 struciky cesnaku, 1 dl oleja 2-4 dl na podliatie voda

POSTUP PRÍPRAVY

Umyte a osusene kare narezeme na rezne,ale len do 3/4,aby ostalo v celku. Jablka zbavime jadier, pokrajame na platky. V miske zmiesame olej,rascu,sol a cesnak.S touto zmesou vynatierame kare. Kolieska jablk vkladame medzi rezne. Vlozime do hlbsieho pekaca,oblozime zvyskom jablk a podlejeme vodou. Dame piect. Pocas pecenia sem -tam polievame vypekom. Podavame s opekanymi zemiakmi alebo ryzou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2016, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Penne so špenátom a kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, špenát listový, smotana na varenie, olej olivový, soľ, korenie čierne mleté, cesnak, strúhaný syr , cestovina Penne

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpálime olivový olej a na ňom orestujeme na menšie kocky pokrájané kuracie mäso. Osolíme a okoreníme.Pridáme nahrubo nakrájaný špenát a keď sa nám scvrkne a pustí vodu tak podľa chuti prelisovaného cesnaku.Potom všetko zalejeme smotanou a necháme zredukovať. Ak je omáčka ešte veľmi riedka, tak zahustíme trochou nastrúhaného syra.Nakoniec do omáčky pridáme penne, premiešame, cca 1-2 minúty spolu povaríme a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.3.2013, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Vajickova natierka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibula, 4 vajcia na tvrdo, 100 g taveného syra, 1 PL plnotučna hořčica, sol, mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu nakrajame na jemno. Pridáme olupane na tvrdo uvarene vajicka a rozmrvime. Pridáme tavený syr, horcicu, korenie a vslahame natierku do hladka.
Dobru chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.2.2013, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cesnakove zemiakove pyre bez mlieka



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg zemiakov, 2PL olivového oleja, 4 strúžiky cesnaku, čerstvo pomleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ošúpeme zemiaky, pokrájame ich na štvrtky a necháme variť v slanej vode. Keď už vyzerá, že budú hotové, roztlačíme si cesnak a necháme si zohriať olej na panvici. Z uvarených zemiakov nezlejeme všetku vodu, ale necháme na spodku hrnca asi tak 1 cm vody. Pridáme do horúceho oleja cesnak a osmahneme ho do zlatista. Keď má správnu farbu, celý obsah panvice vylejeme na zemiaky a okamžite ich začneme roztláčať. Na koniec pridáme čerstvo pomleté korenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zivanska



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujete: 4 plátky bravcovej krkovicky, 2 klobásky, 3 cibule, 8 stredne velkých zemiakov, 8 plátkov anglické slaniny, sol, sladka paprika, mlete cierne korenie, rasca a trochu oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky oškrábte a nakrájajte na plátky, klobásu a cibulu na kolieska. Z alobalu pripravte 4 stvorce o velkosti asi 30 x 30 centimetrov. Pripravený alobal potrete kvapkou oleja.
Všetky suroviny rozdelte na stvrtiny. Dostredu alobalu dajte zemiaky, ktoré osolte a orascujte, a na ne položte osolené a okorenene maso. Potom dame cibulu, klobásku a navrch 2 plátky slaniny. Nakoniec balíček zaprašte stipkou mletej papriky a zabalte tak, aby behom pečenia nemohla šťava vytiect. Podle potreby vrstvu alobalu zdvojnásobte.
Pripravené balíčky dajte na plech, vložte do truby vyhriatej na 200 stupňov a pečte asi 50 minut. Podávajte s čerstvou zeleninou nebo salátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2013, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Paradajkové cestoviny s mozzarellou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček korenia na cestoviny, 1/2 lyžičky oregana, 1 - 2 lyžíce sušenej bazalky, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky majoranky, 1 balíček cestovin penne, 400 ml paradajkoveho pretlaku,3 lyžice smotany na slahanie, 1 balíček mozzarelly, 1 lyžička olivoveho oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si cestoviny, ktoré uvaríme v osolenej vode doplnené trochou oleja, aby sa nám príliš nelepili. Varíme asi 10 - 12 minút, scedíme a necháme odkvapkať. Cestoviny penne uchovávame v teple. Už počas varenia si pripravíme paradajkovú omáčku. V menšom hrnci zmiešame paradajkový pretlak, ktorý zriedime vodou, vmiešame koreniena cestoviny. Trochu prehrejeme, primiešame majoránku, oregano a nakoniec bazalku, korením nešetríme, prebije nám sladkastú chuť pretlaku. Nevaríme. Necháme ju mierne vychladnúť a po lyžiciach vmiešame smotanu, ktorá nám omáčku krásne zjemní. Mozzarellu necháme odkvapkať, nálev zlejeme a syr nakrájame na väčšie kúsky. Na tanier rozdelíme porcie cestovín, polejeme omáčkou a ozdobíme mozzarellou, ktorú ozdobíme štipkou sušené bazalky. Podávame teplé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu