. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Marie K. (marie333) ID 16804
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.5.2007
Naposledy: 29.4.2011 13:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 24
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Karfiolový nákyp



POTREBNÉ PRÍSADY

Karfiol, 2 vajcia, staršie celozrnné žemle / rožky / ,soľ, petržlenová vnaťka, vegeta, mleté čierne korenie, mlieko, smotana na varenie, 150g nastrúhaného syra, malé cherry rajčinky na ozdobu, olej na vymastenie pekáčiku, 2 PL masla, 4 plátky morčacej údenej šunky pokrájanej na drobno

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka, po uvarení roztlačíme lisom na emiaky, staršie pečivo nakrájame a zvlhčíme mliekom, k zmesi pridáme žltky, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, vnaťku, smotanu, nastrúhaný syr, /trochu si necháme ešte na posypanie pred dopečením/ , šunku maslo, zamiešame a spojíme s krarfiolom, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, navrstvíme do vymazaného pekáčiku, na povrch dáme polovičky rajčín rezom dole a dáme piecť cca na 150°C asi 30 minút, pred dopečením povrch posypeme syrom a dáme dopiecť. Podávame s uvarenými zemiakmi / ja ich varíme vo vode po karfiole- majú lepšiu chuť / a šalátom z čerstvej zeleniny- u nás vyhráva uhorkový so smotanou. Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.6.2011, 23:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsko v postieľke



POTREBNÉ PRÍSADY

4 plátky mäsa / kuracie, bravčové /, kyslá kapusta 1/2 kg, 1kg hranolky olej, soľ, mleté čierne korenie, paprika mletá, 2 strúčiky cesnaku, kyslá smotana, 100g nastrúhaného syra, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Plátky mäsa naklepeme, osolíme, opaprikujeme, okoreníme a potrieme cesnakom nastrúhaným. Pekáč vytrieme olejom, pokryjeme krúžkami cibule, dáme pokrájanú kyslú kapustu, na túto vrstvu poukladáme mäsko, na to nasypeme hranolky, podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a pečieme cca na 180°C 40 minút, potom odkryjeme, vyskúšame, či je mäsko mäkké, rozmiešame kyslú smotanu s troškou vody a celé polejeme, posypeme syrom a dáme otvorené dopiecť do chrumkava. Ospravedlňujem sa, keď tu podobný receptík je, ale je to mňamka, stojí za to vyskúšať a hlavne rychlovka, nehovoriac o tom, že po byte sa šírila neskutočná vôňa. ....Prajem i vám dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2011, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizza z rožkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

rožky staršie asi 4-5ks, 1 vajce, trocha vody soľ, bylinky,cesnak, kečup, olej olivový, provensálske bylinky obloženie na pizzu, aké kto má rád

POSTUP PRÍPRAVY

Rožky / kto volí zdravšiu variantu, ako ja, použije celozrnné /pokrájame do misy, pridáme soľ, bylinky, vajíčko a vypracujeme masu, ktorú dáme do vymastenej guľatej pizzovej formy, potrieme zmesou kečupu, cesnaku a oleja, navrch ukladáme podľa chuti- my dnes salámku, rajčiny, kukuricu, olivy a šampiňóny a pred dopečením tvrdý syr. Tak sa mi zdá, že tento receptík na cesto z rožkov už tu je a tak sa vopred ospravedlňujem, ale výsledok bol super a týmto sa i chcem poďakovať, tomu od koho tu táto inspirácia bola a Vám všetkým prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.3.2011, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanové tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kocka gaštanového pyré, 2 PL cukru, 1 grécky jogurt s medom / dostať v TESCU /, 2 bal. SMETA fixu, šľahačka na šľahanie, van.cukor, kakaové i obyčajné piškoty, uvarená káva - cca 2dl, 2 PL rumu, 2 PL cukru , na posyp kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Do ľubovoľnej formy ukladáme piškoty namočené v káve s rumom a cukrom, v mise si rozmiešame šľahačom gaštanové pyré s gréckym jogurtom, cukrom a Smetou, hmotu navrstvíme na piškoty, opäť ukladáme vrstvu piškotov kakaových namočených v káve, povrch potrieme vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom a Smetou, posypeme čistým kakaovým práškom cez sítko a dáme vychladiť. Tento receptík som si zaimprovizovala z viacerých, ktoré som našla na nete a myslím, že sa podaril- chuť je fajnovučko jemná, tak si odskúšajte aj vy, prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.11.2010, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Štrúdle na slano



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto,vajce na potretie, sezam, mak a tak... Plnka bryndzová: bryndza, kyslá smotana, pokrájená červená cibuľka, 1 uvarený zemiak - zmiešať Olnka syrová: plátkový ementál napr., trvanlivá saláma alebo šunka + zmiešať: prekrojené olivy, 1 uvarený zemiak, 2 Pl kyslej smotany, soľ, pokrájená červená cibuľa, nastrúhaný encián či Bambino v črievku,nakladaná kápia pokrájená + podľa Vašej fantázie, čo dom dal....

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkať a dať plnku bryndzovú, u syrovej plnky- pokladieme cesto plátkovým syrom, salámov a lyžicou navrstvíme ostatné zmiešané suroviny, rolády zmotáme, potrieme vajíčkom, posypeme ľubovoľne a šup do rúry, najlepšie sú po upečení ale aj studené a prihriaté v mikrovlnke. No a každý si môže plnky vylepšiť podľa seba, takže - dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Acidko koláč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250ml acidka alebo zakysanky 250ml polohrubej múky 80ml oleja 1/3 sáčika kypriaceho prášku 1pl kakaa 200ml kryštálového cukru podľa chuti:hrozienka,orechy,ja som dala zvyšky mussli / rôzne ochutené s orechami, s ovocím asi 150ml olej a múka na plech

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduché-dáme suroviny do misy, pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom, pridáme podľa chuti mussli, orechy, hrozienka, dáme na vymastený a vysypaný plech a šup do rúry-piekla som na 150°C cca 30min., koláčik som po upečení potrela punčovou polevou z polotovaru, fajn kombinácia sladké a kyseľkavé, dá sa aj citronová, či čokoládová, či len pocukrovať a pojedať s lyžicou smotany, šľahačky či jogurtu, táto dávka mi vyšla do guľatej formy na pizzu. Nám na raňajky to stačilo, vy si upravte podľa seba, ale myslím, že aj u nás by padlo viac, keby bolo. Dobrú chúťku!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Domáci jogurt


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1l mlieka / stačí i polotučné/ v krabici ,1 smotanový jogurt alebo aj obyčajný ale musí byť s jogurtovou kulturou len nie nízkotučný-ten neobsahuje toľko prirodzených živín a je plný chemikálií

POSTUP PRÍPRAVY

Prevaríme v mliekovare mlieko, kým sa utvorí kožka, potom necháme v hrnci vychladnúť / dávala som polotučné mlieko/, keď skúsime mlieko prstom, musí byť len vlažné, pridáme jogurt / COOP som dávala 125g/, rozmiešame a dávame do pohárikov od detskej presnídavky- vyšlo mi 6 pohárikov, potom poháre zavrieme a zabalíme do deky na asi 6-10hodín, potom preložíme do chladničky na ďaľších 6-8hodín, jogurty sú husté, dobré a pripomínajú mi chuťou staré dobré časy,dáme si do nich, čo kto má rád / lekvár, oriešky, ovocie, musli, hlavne, viem, čo do nich dám. No a do ďaľšej várky mám už svoju živú jogurtovú kulturu,ktorá sa môže použiť zhruba na 6 várok alebo si vždy kúpim nový jogurtík. Prajem aj vám zdravé mlsanie- viem receptík to nie je nový, u rčite už sa tu objavil, ale je čerstvo odskúšaný, takže viem, že funguje.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 4.11.2011, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tajomstvo talianskeho rizota



POTREBNÉ PRÍSADY

ryža - cca 2 hrnčeky, 1/2 nakrájanej cibule, 2 PL olivového oleja, provensálske bylinky / korenie /, 150g špenátových listov, 150g syra Padano alebo ementálu, 2strúčiky cesnaku,1l uvareného hubového alebo zeleninového bujonu, soľ, 1/2 syra v črievku -Bambino ale môže byť, aký kto má rád , 1PL masla, dávka trpezlivosti

POSTUP PRÍPRAVY

Takže na olivovom oleji si speníme cibuľku, pridáme ryžu neopláchnutú len prebratú / aby sa z nej pri dusení uvoľnili škrobové látky/, a opražíme, po chvíľke podlievame bujonom a stále miešame, miešame, až je ryža al dente, pridáme črievkový syr, bylinky, soľ a opäť miešame, pridáme nastrúhaný syr - 2/3 dávky a maslo, miešame, až je ryža mäkká. Odstavíme, necháme pod pokrývkou, zatiaľ si na olivovom oleji osmahneme nakrájaný špenát, pridáme nakrájaný cesnak, pridáme štipku soli, zmiešame s ryžou a opäť necháme pod pokrývkou. Podávame posypané syrom. Recept varila v relácii Tajomstvo mojej kuchyne Kamila Magálová, veru dobre bolo. Len ona tam nedávala tuším ani cibuľku ani Bambino, ale receptu to neuškodilo. Ja som ku tomu robila cviklový šalátik a musím sa sama pochváliť chutilo i ostatným členom rodiny. Prajem dobrú chuť aj vám a nech vás neodradí nekonečné miešanie, výsledok je fajný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.5.2013, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Surimi end sojaneza šalátik


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. SURIMI tyčiniek, 2 vajcia natvrdo, 1 ks mladá cibuľka aj so zeleným, 1/2 konzervy červenej fazule v paradajkovej omáčke, 1 bal. olív zelených, 1/2 bal. mrazenej mexickej zeleniny obvarenej, 1 bal. tofu zeleninové, soľ, mleté čierne korenie, 1 sojaneza /majoneza zo soje /, 1 kyslá smotana, 1KL horčice, 2KL citronovej šťavy, 1 malé očistené jablčko, 3 ks reďkovky

POSTUP PRÍPRAVY

No takže - Surimi tyčinky nakrájame, pokvapkáme citr.šťavou a pridáme ostatné suroviny pokrájané okrem majonezy so smotanou, tú dáme na záver rozmiešané s horčicou, dáme vychladiť, odležať a konzumujeme s opečenou bagetkou alebo len tak. Moja včerajšia improvizácia, ale snáď bude chutiť, čaká v chladničke, teda dúfam, že mi deti nechajú aspoň ochutnať.

Dobrú chúťku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapečený karfiol so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

1 karfiol, cca 8 veľkých zemiakov, 1ks obyčajný párok alebo 25dkg slovenskej, 2 vajcia, 2dl mlieka, malá konzerva zaváraných šampiňónov, 2 paradajky, 10dkg syru Feta alebo balkán, soľ, mletá červená paprika, vegeta, mleté čierne korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si karfiol rozobratý na ružičky, misu na zapekanie si vymastíme olejom, na dno ukladáme plátky surových očistených zemiakov, posolíme, pokoreníme, dáme vrstvu karfiolu, trochu mletej slaámy a na kocky pokrájaný syr, šampiňóny, zasa vrstvu zemiakov, takto opakujeme a poslednú vrstvu zemiakov opäť okoreníme, pokvapkáme olejom, zalejeme mliekom s vajciami a uložíme plátky paradajok, pekáč zakryjeme a pečeieme, po asi 40 minutách pekáč odokryjeme a dopekáme do chrumkava.
K zapečenému karfiolu podávame hocijakú zeleninu- je to mňamka. Dobrú chuť!
Ja som robievala často karfiol zapačený s bešamelom, ale načo dávať múku. keď netreba zbytočne kalorijky, no nie?

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.11.2009, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu