končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
TORTY |
Bábika s mrkvičkamiPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 11.8.2013, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Macko UškoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kakaovo-orechový korpus a kávový krém ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 10.6.2013, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
MešcePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ... POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 12.11.2012, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Obrátený jablkový koláč - tentokrát s makomPOTREBNÉ PRÍSADY Na malý plech cca 20x30: Biele cesto: 3 vajcia, 4-5 PL kryštálového cukru, 0,5 dcl oleja, 0,5 dcl vody, 5 PL polohrubej múky + 1 ČL prdopeču. Na makové cesto: 1 vajce, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL vody, 1 PL oleja, 4 PL mletého maku. Na jablkovú plnku: zhruba 6 veľkých očistených na hrubo nastrúhaných jabĺk a 1 vanilkový cukor, citrónka do čaju asi 1 PL. POSTUP PRÍPRAVY Biele cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu a olej, znovu prešľaháme a pridáme múku s prdopečom. Makové cesto: vajce vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a olej, primiešame mak. Jablká nastrúhané na hrubo hneď po nastrúhaní zmiešame s citrónkou (množstvo podľa kyslosti jabĺk) a vanilkovým cukrom. Do hlbšieho plechu vložíme papier na pečenie a vytrieme ho olejom, aby sa jablká neprilepili. Navrstvíme jablká, rovnomerne rozvrstvíme makové cesto a veľkou lyžicou alebo naberačkou zalejeme bielym cestom. Treba to robiť opatrne, aby sa makové a biele cesto nezmiešali. Pečieme na 180 stupňoch cca pol hodiny. Po upečení ešte za horúca obrátime na podnos vystlaný papierom na pečenie, opatrne odstránime papier, na ktorom sa koláč piekol, aby sme nepoškodili vrstvu jabĺk. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.10.2012, 10:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta MEŠECPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY piškóta trojaká - žltá, oranžová, hnedá, plnka - vanilkový krém, marhuľový džem, káva na poliatie plátov ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 10.6.2012, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná cvikla ála KvetinkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 10 kg predvarenej nastrúhanej cvikly, 1 kg cukru, 0,80 - 1 l octu (podľa chuti, či chceme kyslejšiu), 1 celý balíček rasce, 1 PL anýzu, 1 PL feniklu, 10 gulôčiek celého čierneho korenia, 1 feferónka (tiež podľa chuti) 3-4 PL soli, cca 2 litre vody, 1 prípravok proti plesni POSTUP PRÍPRAVY Predvarenú cvilku postrúhame na pásiky, alebo na iné "útvary" podľa ľubovôle. Vychladnutú cviklu zasypeme 1 kg cukru, prípravkom proti plesni, zalejeme octom, posolíme a dobre premiešame. Dáme si uvariť do 2 litrov vody všetky koreniny (rasca, fenikel, anýz, č.korenie, feferónka). Nálev v hrnci necháme cca 5 minút povrieť. Potom ho necháme trošku vychladnúť a precedíme do cvikly. Tak nebudeme musieť pri jedení dávať pozor, či neprehryzneme korenie, ja osobne to neznášam. Cviklu s nálevom dobre premiešame, necháme "užrať", ja som to dala na noc do chladničky. Potom plníme do pohárov a sterilizujeme cca 1 hodinu. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |