. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alena D. (AlaNR) ID 166636
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.9.2010
Naposledy: 9.6.2016 12:30
Aktualizácia: 29.4.2012 16:17
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 13
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 6
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

TORTY

Bábika s mrkvičkami


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.8.2013, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Macko Uško


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kakaovo-orechový korpus a kávový krém

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.6.2013, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mešce


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.11.2012, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Obrátený jablkový koláč - tentokrát s makom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na malý plech cca 20x30: Biele cesto: 3 vajcia, 4-5 PL kryštálového cukru, 0,5 dcl oleja, 0,5 dcl vody, 5 PL polohrubej múky + 1 ČL prdopeču. Na makové cesto: 1 vajce, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL vody, 1 PL oleja, 4 PL mletého maku. Na jablkovú plnku: zhruba 6 veľkých očistených na hrubo nastrúhaných jabĺk a 1 vanilkový cukor, citrónka do čaju asi 1 PL.

POSTUP PRÍPRAVY

Biele cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu a olej, znovu prešľaháme a pridáme múku s prdopečom.
Makové cesto: vajce vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a olej, primiešame mak.
Jablká nastrúhané na hrubo hneď po nastrúhaní zmiešame s citrónkou (množstvo podľa kyslosti jabĺk) a vanilkovým cukrom.

Do hlbšieho plechu vložíme papier na pečenie a vytrieme ho olejom, aby sa jablká neprilepili.
Navrstvíme jablká, rovnomerne rozvrstvíme makové cesto a veľkou lyžicou alebo naberačkou zalejeme bielym cestom. Treba to robiť opatrne, aby sa makové a biele cesto nezmiešali.
Pečieme na 180 stupňoch cca pol hodiny.
Po upečení ešte za horúca obrátime na podnos vystlaný papierom na pečenie, opatrne odstránime papier, na ktorom sa koláč piekol, aby sme nepoškodili vrstvu jabĺk.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.10.2012, 10:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta MEŠEC


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piškóta trojaká - žltá, oranžová, hnedá, plnka - vanilkový krém, marhuľový džem, káva na poliatie plátov

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.6.2012, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraná cvikla ála Kvetinka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

10 kg predvarenej nastrúhanej cvikly, 1 kg cukru, 0,80 - 1 l octu (podľa chuti, či chceme kyslejšiu), 1 celý balíček rasce, 1 PL anýzu, 1 PL feniklu, 10 gulôčiek celého čierneho korenia, 1 feferónka (tiež podľa chuti) 3-4 PL soli, cca 2 litre vody, 1 prípravok proti plesni

POSTUP PRÍPRAVY

Predvarenú cvilku postrúhame na pásiky, alebo na iné "útvary" podľa ľubovôle.
Vychladnutú cviklu zasypeme 1 kg cukru, prípravkom proti plesni, zalejeme octom, posolíme a dobre premiešame.
Dáme si uvariť do 2 litrov vody všetky koreniny (rasca, fenikel, anýz, č.korenie, feferónka).
Nálev v hrnci necháme cca 5 minút povrieť. Potom ho necháme trošku vychladnúť a precedíme do cvikly. Tak nebudeme musieť pri jedení dávať pozor, či neprehryzneme korenie, ja osobne to neznášam.
Cviklu s nálevom dobre premiešame, necháme "užrať", ja som to dala na noc do chladničky.
Potom plníme do pohárov a sterilizujeme cca 1 hodinu.
Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu