. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ingrid B. (Incika) ID 161443
.
mimibazar.sk/incika
Oblasť: Nové Zámky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.8.2010
Naposledy: 28.9.2016 13:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 74
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Bazalkovo- smotanové kuracie prsia



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kuracích prsíčok (množstvo je na Vás, ja robím aj také väčšie balenie 1,3 kg), cca 1 dcl olivového oleja, 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, 3-4 PL kečupu, 1 PL sušenej bazalky (môže byť aj čerstvá), 2,5-3 dcl sladkej smotany, 100-150 g tvrdého syra (Eidam). Všetky ingrediencie som písala odhadom, lebo všetko robím od oka, takže množstvá si môžete prispôsobiť podľa seba :)

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 8.2.2013, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moja marcipánová prvotina :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ovečka :)

POSTUP PRÍPRAVY

4300 g a 43 cm :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (22) posledné: 9.6.2012, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 300 g polohrubej múky, 150 g prášk. cukru, 1/2 bal. PDP, 1 vajce, 150 g masla, KRÉM: 500 g tvarohu, 120 g prášk. cukru, 1 bal. van. cukru, 1 bal. Zlatý klas, 500 ml mlieka, 100 ml oleja, 1 vajce a 4 žltky, SNEH: 6 bielkov, 6 lyžíc kryšt. cukru, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Preosiatu múky, cukor a krypr. prášok zmiešame... pridáme vajce, stužený tuk a spolu vymiesime cesto, ktoré potom rovnomerne rozložíme na hlbší (vymastený a múkou vysypaný plech, príp. papier na pečenie)... ja cesto mierne rozvaľkám, ale kedže sa trhá, tak ho skôr rukami roztlačím na plechu.
KRÉM: V hlbšej nádobe zmiešame tvaroh, prášk. a van. cukor, Zlatý klas, mlieko, olej, celé vajce a žĺtky. Všetko spolu vymiešame a vylejeme na cesto v plechu.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C na 2 minút, potom teplotu stiahneme na 150°C a pečieme ešte 5-10 minút, kým nezačnú jemne hnednúť kraje. Upečený koláč vyberieme z rúry a vylejeme naň rozšľahaný tuhý sneh zo 6 bielkov a kryšt. cukru a dáme ešte piecť pri teplote 150°C na 10-15 minút, kým sneh nezačne na povrchu jemne hnednúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 21.7.2013, 17:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Úúúžasný krevetový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

šalát rukola, taliansky šalát, rajčiny, cibuľa, cesnak, maslo, krevety, soľ. Dresing: horčica, med, balzamikový ocot, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Ja ako prvé rozpustím na panvici maslo a na ňom opečiem na plátky nakrájaný cesnak (3-4 strúčiky), usmažím do zlatista, potom pridám umyté mrazené krevety (bez panciera a oberiem chvosty), takto posmažíme cca 15 minút, do chrumkava... pred koncom posolíme. Zatiaľ, kým sa varia dusia krevety, pripravujem šalát. Netreba ničím podlievať, lebo krevety pustia šťavu.
Na tenké plátky nakrájam cibuľku (polmesiačiky), dáme do veľkej sklenenej misy, pridáme pokrájané rajčiny, šalát rukolu a taliansky šalát (veľkosťou je ako rukola, len mäkkší - oba dostať kúpiť v Lidli). Nakoniec polejeme dressingom.
Príprava desingu: robím od oka... cca 1,5-2 ČL medu, 1,5-2 ČL horčice, 1,5-2 PL balzamikového octu a 3 PL olivového oleja... poriadne rozmiešame a polejeme šalát, ktorý potom dôkladne premiešame. Na tanier pridáme k šalátu hotové krevety.
Je to strááášne dobré jedlo, ktoré aj nasýti a pritom nemusíte mať pocit viny :))
Keď budem robiť najbudúce, pofotím a pridám foto.
Dobrú chuť! ,o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.2.2013, 12:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Skvelý, rýchly a jednoduchý jablkový koláčik... momentálne najčastejšie pečený v našej rodine :)



POTREBNÉ PRÍSADY

4 väčšie kysl.jablká, 2 hrnčeky hladkej múky, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 1 hrnček oleja (po viacerých dotazoch som zmenila nasledovne: 2/3 hrnčeka oleja a 1/3 mlieka), 4-5 vajec, 1 KL sóda bicarbóny, 1-2 KL škorice 0,5 hrnčeka orechov, 1 čokoláda na varenie,

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia zmiešame s kryštálovým cukrom, postupne pridávame olej+mlieko. Múku zmiešame so škoricou a sódou bic... postupne pridáme do vaječnej hmoty. Odstavíme mixér a pridáme nakrájané jablká (na také kúsky cca 2x2x2cm), orechy (na hrubšie nasekané), na väčšie kusy nasekaná horká čokoláda. Všetko poriadne premiešame varechou. Vylejeme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 35 minút na 180°C alebo v teplovzdušnej rúre na 160°C... dovtedy, kým sa nelepí na špáratko.
Koláčik sa dosť zdvihne, takže môžete dať na väčší plech.

Je veľmi chutný a rýchly!!! :) Kedysi bolo "pod moju úroveň" piecť hrnčekový koláč, ale pri dvoch malých deťoch už uprednostňujem rýchle koláčiky a žiadne extra špeciality ,o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 79 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (70) posledné: 25.9.2019, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g masla, 2 PL medu, 250 g cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky, 200 - 500 g masla, 1 Salko, 50 g na sucho opražených a na hrubo posekaných vlašských orechov, káva a koňak (nemusí byť).

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme maslo, med, cukor a dôkladne vyšľaháme. Pridáme ocot, do ktorého vopred zamiešame sódu, vajcia a na miernom ohni miešame, až kým sa na povrchu neobjaví pena a zmes nezačne hnednúť. Potom pridáme preosiatu hladkú múku, vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme hodinu odpočívať na teplom mieste. Odporúčam čím skôr vmiešať celé množstvo múky, lebo keď pridávate postupne, tak sa ťažšie spojí. Odpočinuté cesto rozdelíme na 8 - 12 guliek. Každú z nich vyvaľkáme na tenkú placku a dáme piecť, ale pozor, čím viac guliek máme, tým ťažšie sa vyvaľkajú... ideálne je max 10 ks, ale ak zvládnete 12, tak to je super! :) Každý plát pečieme také 2-3 minútky.
Salko najmenej 3 hodiny mierne varíme úplne ponorené vo vode (ja zvyknem deň vopred)... skúšala som aj karamelové salko, ale nie je tak dobré, ako keď to klasické uvaríte! Vychladnuté ho rozmixujeme s maslom, prípadne pridáme oriešky... množstvo masla je vyslovene na Vás, prvý-krát som dala 250 g masla, ale marlenka bola dosť sladká, takže odporúčam podľa chuti domiešavať maslo.
Ja každú placku natieram kávou zmiešanou s nejakým likérom, aby bola mäkučká a potom krémom... kladieme na seba. Poslednú placku nastrúhame na krém - na povrch torty a na boky.
Tortu odložíme na chladné miesto (nie do chladničky) na 7 až 8 hodín. Nakoniec ju pokrájame a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Smotanovo-ovocná torta



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kyslé smotany, 1 sladká smotana, 4 van. cukre, 1 želatína, 2 dcl vody, piškoty, ovocie (jahody, banány, kivi, mandarinkový alebo ananásový kompót)

POSTUP PRÍPRAVY

Do vyššej nádoby dáme 3 kyslé smotany, 1 sladkú smotanu, 4x van. cukor a želatínu rozmiešanú vo vode... všetko spolu rozmixujeme (ale pozor, lebo to frká, keďže zatiaľ je to veľmi tekutá masa, ktorá stuhne až neskôr!). Dno tortovej formy vyložíme pišótami na ne poukladáme 1 druh ovocia (napr. jahody) a polejeme časťou smotanovej masy... takto pokračujeme ďalej ešte 2x a zavŕšime smotanovou masou. Nakoniec môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím... keď stihnete skôr ako zjete! :))
Dobrú chuť! :)

P.S.: Množstvo surovín, ktoré som uviedla je na klasickú okrúhlu tortovú formu, na obrázku je veľká obdlžniková torta, kde som použila cca 10 smotán... bežne robím klasickú okrúhlu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jablková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ošúpaných jabĺk, 4 dcl vody, 4-5 PL cukru, 2 zlaté klasy, piškóty, čokoláda + Cera na polevu

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká ošúpeme a 1 kg čistej váhy postrúhame do hrnca na hrubšom strúhadle, pridáme 2 dcl vody a cca 4-5 PL cukru (môže byť aj menej, keď sú jablká sladké, prípadne viac, keď sú kyslejšie), takto varíme 35 minút na platni, kým sa nám voda nevyparí. Občas miešať! V šálke zmiešame 2 dcl vody a 2 Zlaté klasy a vlejeme do jablkovej masy, povaríme 2 minúty a odstavíme.
Do tortovej formy poukladáme na spodok piškóty, na ne vrstva jablkovej masy, a toto ešte 2x a ukončíme piškotami... dokopy máme 4 vrstvy piškót a 3 vrstvy jabĺk.
Necháme vychladnúť (ja zvyknem dať na noc do špajze) a na záver polejeme čokoládovou polevou.
Je skvelá a vhodná aj pre detičky, nakoľko v nej nie je veľa cukru (nemusí byť vôbec!) a piškótky nám zmäknú od jabĺčok! Je mäkučká a šťavnatá.
Dobrú chuť! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v chrumkavom župane :)



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, soľ, čierne korenie, horčica, plátky slaninky

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrájame na také hrubšie rezance (jedno prsíčko na 4 rovnaké kusy), každý kúsok osolíme, okoreníme, potrieme horčicou zabalíme do plátku slaninky. Ja si dávam v mäsiarstve nakrájať oravskú slaninku po dĺžke. Obalené prsíčka poukladáme jedno vedľa druhého na pekáčik a dáme piecť do trúby (netreba ničím podlievať, lebo slaninka pustí šťavu). Pečieme na 180-200°C zhruba 30 minút, keď je už slaninka chrumkavá.\r\nSkvelá príloha je ryža, ktorú polejeme výpekom.\r\nJe to veľmi rýchle jedlo a chutíííí skvele! :)\r\nDobrú chuť! :)
P.S.: Zabudla som odfotiť, toto je posledný kúsok a ten už nie je práve ukážkový, ale aby ste mali aspoň akú-takú predstavu, tak som pridala aspoň toto :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.3.2013, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu