končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zdrave bananove palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Suche: 1/2 hrnceka celoznej polohrubej muky, 1PL psenich otrub(nemusi byt), 1/2 čl sody bikarbody Mokre: 1/2 hrnceka mlieka, 1 banan, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY V jednej miske zmiesam suche suroviny a v druhej mokre okrem banana. Potom zmiesam mokre aj suche a pridam rozpuceny banan. Opekam na miernom ohni v dolkovej panvici:) Mne osobne najviac chutia s nutelou a slahackou ale to uz potom nie su moc zdrave ale tak isto su vyborne same alebo s mandlovym maslom... atd:) s cimkolvek:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.7.2012, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY moja prva vianocka :) Na kvasok: 1 PL hladkej muky, 1 PL krystaloveho cukru, 100ml tepleho mlieka, kocku drozdia Na cesto: 80g masla, 80g praskoveho cukru, 200g hladkej muky, 200g polohrubej muky, 3 lyzicky vanilinoveho cukru, 2 zltky, 75ml tepleho mlieka, 50g hrozienok, 1 PL rumu, 1 bielok na potretie, 1 vajce na potretie, pol lyzicky soli, mandlove lupienky POSTUP PRÍPRAVY 1. Pripravime kvasok: V teplom mlieku rozmiesame cukor a muky, rozdrobime drozdie a prikryte nechame kysnut. Pripravime cesto: Zmaknute maslo s cukrom vyslahame do penista, postupne zaslahame zltka a prilejeme mlieko. Pridame preosiatu zmes muky s vanilinovym cukrom a solou. Nakoniec prilejeme kvasok. Vypracujeme cesto. ( ja som ho robila v rukach mozte aj s vareskou mne sa lepsie v rukach, mozte skusit aj DP- ja som neskusala este). Nakoniec do cesta pridame hrozienka a prilejeme rum. Prikryjeme utierkou a nechame kvasit na teplom mieste. 2. Na pomucenej doske cesto uhnietime a rozdelime na 8 rovnakych bochnikov. Jeden bochnik este rozdelime na dve casti ktore odlozime nabok. Zvysnych 7 vytvarujeme na valceky rovnakej dlzky s priemerom asi 2,5 - 3 cm. Spodok vianocky pletieme zo 4 vrkocov. Neviem vysvetlit ako ale na internete najdete rozne postupy a videa treba skusit. Vyzera to zlozito ale ide to samo :). Spodny vrkoc prelozime na plech vylozeny papierom na pecenie a potrieme bielkom. Stredny vrkoc sa pletie klasicky z 3 vrkocov. Po upleteni polozime na spodny vrkoc a potrieme bielkom. Vrchy vrkoc upletieme z poslednych dvoch bochnikovktore tiez rozvalakate na valceky rovnako dlhe. Len ich tak zamotajte dookola a polozte na vrch vianocky. Vianocku prikryjeme a dame este na 30 minut nakysnut. Potom ju potrieme vajickom a posypeme mandlami. 3. Dame ju najpv do vyhriatej rury na 160 stupnov na 10 minut a potom na zvysnych 30 minut zvysime teplotu na 180 stupnov. Ku koncu pecenia ju mozete prikryt alobalom aby moc nestmavla. Na konci som pre isotu spajdlou skusala ci sa cesto nelepi a az potom som ju vybarala. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.12.2011, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lahucka zamatova roladaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 teglik slahackovej smotany(den vopred ju prevarime), 120g praskoveho cukru, 3 PL kakaa, 6 vajec, tuk na vymastenie papiera na pecenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Ruru predhrejeme na 200°C. Zltky a cukor dobre vymiesame, tak aby vznikla svetla pena. pridame kakao a poszpne metlickou vmiesame sneh z bielkov. 2. Cesto vylejeme na plech vylozeny papierom na pecenie, ktory este potrieme tukom. Pecieme len 12 minut. 3. Prevarenu a odstatu smotanu vyslahame na pevny sneh, natrieme na vychladnute cesto a pomocou alobalu zrolujeme. Zabalenu roladu nechame cez nov v chlade. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.11.2010, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Jemny kuraci salatPOTREBNÉ PRÍSADY 200g uvareneho alebo upeceneho kuracieho masa, 70g majonezy starej mamy, 50g kyslej smotany(ja nemam rada moc majonezove tazke davam viac smotany a menej majonezy), 1 mala cibulka, 100g jablk, 1 CL cukru, 1 PL citronovej stavy, mlete biele korenie, sol, jablko na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Uvarene alebo upecene maso pokrajame na male kocky, pridame nadrobno pokrajanu cibulku a postruhane jablka pokvapkane citronovou stavou. K zmesi pridame korenie, majonezu, smotanu, zlahka premiesame a dochutime solou a cukrom. Nechame v chlade odstat. Dobru chut! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Original tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balenia podlhovastych piskot(Manner), 500g mascarpone, 250ml presso kavy, 4 PL praskoveho cukru, 8 PL amaretta, 10 PL vajecneho konaku, 250ml slahacky, kakao na posypanie, podlhovastu misu 20x35 cm POSTUP PRÍPRAVY Uvarime silnejsiu kavu a nechame ju vychladnut. Po vychladnuti pridame amaretto. Mascarpone vymiesame s cukrom a postupne vmiesame vajecny konak a napokon vyslahanu slahacku(bez cukru a stuzovaca!) Do misy poukladame piskoty, ktore polievame kavou. Potrieme kremom, potom znova piskoty a znova krem. ( ak pouzijeme mensiu misku mame 3 vrstvy( idealne su len dve). Vrch posypeme kakaom(bez cukru). Zakusok dame minimalne na 5 hodin do ladnicky. (Mascarpone neodporucam nahradzat inymu surovinami typu natierkove maslo alebo syr lucina) Dobru chut! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.9.2011, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MafinyPOTREBNÉ PRÍSADY *1 hrncek=200ml Suche: 2 hrnceky hladkej muky, stipka soli, 1/2 hrnceka krystaloveho cukru, 100g horkej cokolady( kto ma rad cokoladovejsie moze viac kto nie moze si dat namiesto toho cokolvek co ma rad variant je mnoho), 1 kypriaci prasok Mokre: 2 zltka, 6 PL oleja, 1 hrncek mlieka, 1 vanilkovy cukor POSTUP PRÍPRAVY Vo vacsej miske zmiesame suche prisady. Do mensej misky dame zltka a trosku rozslahame s vanilkovym cukrom, potom pridame olej a nakoniec mlieko. Mokre nalejeme do surovych surovin a vareskou miesame kym sa suroviny nespoja. Pecieme na 200°C cca 20 minut. Dufam ze vam tento recept bude chutit. Skusila som vela receptov na mafiny ale ani jedny neboli take ako by mali byt a tieto sa na ne najviac podobaju:) Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 6.7.2016, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |