. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

silvia v. (sivika11) ID 15302
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.4.2007
Naposledy: 6.3.2013 15:07
Aktualizácia: 16.1.2013 13:57
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 17
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

TVAROHOVO-COKOLADOVY MEDOVNIK



POTREBNÉ PRÍSADY

1 tvaroh /taky co nema hrudky/, 1 biely jogurt, 2 polievkove lyzice medu, nastruhana cokolada na varenie /alebo horka cokolada/, medove platy /2 kusy/, ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

zmiesame tvaroh s jogurtom a medom. nadobu /najlepsie v tvare kvadra alebo kocky/ pokryjeme potravinovou foliou a pripravujeme kolacik. ako spodnu vrstvu dame nalamane medove platy - 1/2 jedneho platu nalamana na 1-2cm kusky. pokryjeme tvarohovou zmesou a posypeme nastruhanou cokoladou. nalameme dalsiu polovicu medoveho platu. a zasa pokryjeme tvarohovou zmesou. na to znova dame kusky 1/2 medoveho platu, pokryjeme tvarohovou zmesou a posypeme cokoladou. poslednu vrstvu medoveho platu uz nelameme, ale ulozime vcelku - aby to po prevrateni tvorilo pevny zaklad.
dame do chladnicky odlezat a na druhy den vyklopime na tacku, ozdobime ovocim a posypeme cokoladou.
kolacik je veeelmi chutny a osviezujuci....
ps: cely postup je zjednodusene takyto - medove platy - tvaroh - cokolada - medove platy - tvaroh - medove platy - tvaroh - coklada - medove platy :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

OPEKANE PRSIA NA MEDE



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie alebo morcacie prsia, olivovy olej, med, korenie na hydinu, sol

POSTUP PRÍPRAVY

v miske zmiesame olivovy olej s medom - pomer 1dcl oleja a 2polievkove lyzice medu /malo by to vystacit na 1kg maska/ a do tejto zmesi nalozime jemne vyklepane, osolene a hydinovym korenim ochutene prsia. nechame aspon 12 hodin odstat v chladnicke a potom iba opekame - grilovacia panvica alebo obycajna teflonova a olivovy olej. to je vsetko :-) papame s opekanymi zemiakmi... je to velmi jednoduche, rychle a hlavne je to mnam-mnam :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

BROKOLICOVO-SYROVE FASIRKY



POTREBNÉ PRÍSADY

500g brokolica, 20-30dkg akykolvek tvrdy syr, 2vajicka, struhanka

POSTUP PRÍPRAVY

brokolicu uvarime alebo uparime do makka. prelozime do vacsej misky a rozpucime vidlickou. pridame nastruhany tvrdy syr - struhame na tych malych slzickach, cele vajicka a vsetko spolu dobre premiesame. osolime a okorenime ciernym korenim. tvarujeme male gulky, ktore obalujeme v struhanke. takto pripravene gulky polozime na pekac /kde sme predtym dali papier na pecenie/ a rukou ich stlacime tak, aby vznikol tvar fasirky. pecieme v stredne vyhriatej rure 20minut, potom fasirky pretocime a este pecieme dalsich 20minut.
podavame s varenymi zemiakmi a omackou.

omacka - zmiesame majonezu s kecupom, polievkovym korenim a pridame troskou feferonovej pasty a oregana. pomer majonezy a kecupu je asi tak 2 ku 1. omacku neodporucam detom ;-)
inak je to fajnacka papanicka ;-)))

dobru chut!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 9.2.2014, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

FAZULOVY SALAT



POTREBNÉ PRÍSADY

1male leco /moze byt aj velke, zalezi od chuti/, 1-2dcl kecupu, 1paradajkovy pretlak, 1hrasok v konzerve, 2stredne cibule, 20dkg dietnej salamy, 4-5feferoniek, 4-5paprik kapia v oleji, 1/4l oleja, 1liter uvarenej fazule, 4 na tvrdo uvarene vajicka, vegeta, worcestrova omacka, sol

POSTUP PRÍPRAVY

postup je veeeelmi jednoduchy - vsetko nakrajame na kocky priblizne rovnakej velkosti, dobre spolu premiesame a dame na 24 hodin do chladnicky - chute musia prejst do seba, inak to no nie je az take dobre :-))) papame az na druhy den - ako priloha je chlieb alebo pripadne nejake masko

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2009, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

LAHKY ZEMIAKOVY SALAT



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg zemiakov, 800g jablk, 150g hrasku bez nalevu, 1kysla smotana, 1biely jogurt, 1cibula, sol, cierne mlete korenie, petrzlenova vnat /pripadne zeler - podla chuti/

POSTUP PRÍPRAVY

zemianky uvarime v supke, ocistime a pokrajame na kocky, cibulu na tenke rezance a ocistene jablka postruhame /na struhadle tie vacsie slzicky/. pridame hrasok a zalejeme smotanou, v ktorej dobre premiesame jogurt so solou, trochou cukru a mlete korenie. podla chuti mozno do salatu pridaj aj uvaren a na male kocky nakrajany zeler - je to velmi dobre a salat to ozvlastni :-)
ps: kto neznesie surovu cibulu, treba ju nakrajat a prevarit v octovej vode

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.3.2009, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

TVAROHOVE GULKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 tvaroh /najlepsi ten s hrudkami/, detska krupica, 2 mensie zltka, sol, cukor, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

tvaroh zmiesame so zltkami, pridame stipku soli /naozaj iba minimum soli/ a zahustime detskou krupicou - mnozstvo krupice zvolime tak, aby hmota nadobudla konzistenciu, ktora sa da rukami tvarovat -najlepsie su male gulky /priemer cca 2-3cm/. vo vyskom hrnci privedieme do varu vodu a do nej nahadzeme tvarohove gulky. hotove su,ked vyplavaju na povrch. gulky vyberieme a ulozime do misy - vzdy posypeme krystalovym cukrom a maslom - vznikne tak sladka omacka.

vyborna papanica pre deticky /aj pre ich maminky...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

RYBIE FILE S JABLKAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

rybie file /je uplne jedno aky druh a tvar/, maslo, jablka
nizkotucny jogurt, mlieko, kari korenie, krystalovy cukor, sol, tekute korenie, citronovy koncetnrat, horcica

POSTUP PRÍPRAVY

v ohnovzdornej mise udusime file: misu vymastime maslom, rozlozime file,na ktore poukladame kusky masla a podlejeme vodou. dusime do polomakka. potom odstranime prikryvku z misy a na file poukladame ocistene a na tenke platky nakrajane jablka /najlepsie zlte jalbka alebo take, ktore nie su kysle/. pecieme vrure uz bez vrchnej casti misy - odokryte. ked su jablka makke, vsetko zalejeme omackou a este chvilu dopekame.
omacka: nizkotucny jogurt, mlieko, kari korenie, krystalovy cukor, sol, tekute korenie, citronovy koncetnrat, horcica - vsetko spolu poriadne premiesame a nevarime, pridame na file a v rure sa vsetko spolu prevari.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

PECIENKY S POROM A SAMPIONMI V SMOTANOVEJ OMACKE



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie pecienky, maslo, olej, cerstve sampiony, por, sladka smotana, mlieko, hladka muka, sol, mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

na hlbokej panvici roztopime maslo s olejom /50:50/, pridame na kolieska nakrajany por, o chvilu pokrajane sampiony a vsetko spolu podusime. potom pridame ocistene a nakrajane kuracie pecienky, osolime, okorenime a znova podusime az kym pecienka nie je makka. nakoniec pridame sladku smotanu zmiesanu s hladkou mukou /ak mame malo smotany, dolejem mlieko/ a chvilu povarime aby cela omacka zhustla. podavame s ryzou alebo cestovinami.
mnozstvo surovin volime podla svojej chuti - nic sa tym nepokazi, ak sa da viac poru alebo pecienok, alebo sa urobi vacsie mnozstvo omacky :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

HYDINOVE SOTE S ANANASOM



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie alebo morcacie prsia, sladka smotana, cibula, olej, konzerva sladkeho ananasu krajaneho na kocky, sol, mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

najskor maso nakrajame na kocky; na oleji spenime cibulku do sklovita, pridame nakrajane masko, osolime, okorenimie a dusime, kym maso nie je makke. pridame ananas z koznervy aj so stavou a este chvilu podusime. nakoniec prilejeme sladku smotanu a nechame prejst varom /v pripade potreby zahustime gustinom/. podavame s hranolkami alebo dusenou ryzou.
mnozstvo surovin zvolime podla poctu osob - pre 4osoby staci do 1kg masa, 1smotana a 1konzerva ananasu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.11.2007, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

TEKVICOVE PALACINKY / PLACKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne velka tekvica /pripadne cukina/, hladka muka, 2 vajicka, sol, majoranka, 2-3struciky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

tekvicu ocistime, jadierka odstranime. takto pripravenu tekvicu nastruhame /male slzciky na struhadle/ do misky a posolime. chvilku pockame, aby pustila vodu, ktoru musime vyliat. pridame 2cele vajicka, cesnak /mnozstvo podla vlastnej chuti - nemal by byt v palacinke najvyraznejsi/ a majoranku. zmiesame a do tejto hmoty postupne pridavame hladku muku - cesto sa nesmie roztekat ani byt privelmi huste. pecieme na teflonovej panvici - bez oleja. podavame s cerstvou zeleninou alebo ako prilohu k dusenemu masku /masko dusene na rozny sposob - na mrkve, hrasku, zmesi zeleniny, .../

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu