. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Erika P. (csabinka) ID 150730
Oblasť: Lučenec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.5.2010
Naposledy: 6.7.2019 10:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 9
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémové ananásové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta: 4 vajcia, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice polohrubej múky, štipka soli, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 polievková lyžica oleja****\r\nPlnka: 1 liter mlieka, 8 polievkových lyžíc hladkej múky, 4 žĺtka, 2 ks vanilkový cukor, 300 g masla, 300 g kryštálový cukor****\r\n2 konzervy ananásu, marhuľový džem, 2 šľahačky, stužovač šľahačky/stužovač želatíny, biela čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta (2x): vyšľaháme si bielky so štipkou soli dotuha, pridáme kryštálový cukor a prešľaháme, potom žĺtky, prešľaháme, olej a opäť prešľaháme. Nakoniec pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva a jemne vmiešame do snehu. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. (každá rúra pečie inak, mne sa piškóta upečie za 15 min: 7 min. na 200°C a dopiecť na 180°C). Piškóty si upečieme 2. Prvú potrieme marhuľovým džemom a položíme na ňu druhú piškótu, ktorú si polejeme ananásovým rozvarom. Kľudne si upečte piškótu, akú zvyknete. Mne sa napr. tie čo do nich ide aj horúca voda a žĺtky sa miešajú zvlášť, nedaria.


Ananásový rozvar: dáme si variť šťavu z 2 konzerv ananásu s kryštálovým cukrom (podľa chuti). Ja som dala 4 polievkové lyžice a cvrkla som aj trošku rumovej esencie. Kľudne môžte dať aj trochu citrónovej alebo pomarančovej šťavy a chvíľu povarte. Stačí 5-7 min, nepotrebujeme hustý sirup.


Na piškóty natrieme plnku, ktorú pripravíme nasledovne: Z mlieka, cukru, múky a žĺtok si uvaríme puding a po vychladnutí do neho zašľaháme maslo. Táto plnka je krémová, nestuhne tak, že by sa z nej dali krájať úhľadné rezy, ale je krémová. Ja pečiem na veľkom plechu (32 x 40 cm), ak máte menší plech, bude vám stačiť aj menej plnky. A tí, ktorí máte radšej menej sladké, dajte do plnky menej cukru.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.5.2015, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Sovička :)



POTREBNÉ PRÍSADY

čoko korpus: 6 vajec, 3 lyžice kakaa, 6 lyžíc vody, 40 dkg KC, 20 dkg výberovej múky, 1 PDP// čoko plnka: 6 vajec, 3 lyžice kakaa, 20 dkg KC, 50 dkg masla

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: vymiešame žĺtky, cukor, kakao a vodu, vmiešame do nich vyšľahaný sneh z bielkov, múku s PDP a upečieme//
Plnka: Nad parou vyšľaháme vajcia, kakao a cukor. Po vychladnutí pridáme maslo, ktoré sme vymiešali do peny.
Na upečený plát natrieme krém, na to poukladáme na kolieska pokrájané banány a na ne znova krém. Ak robíme len zákusok, polejeme ho čokoládou.


Sovička mala 1kg, kniha 4 kg. Robila som 3 piškótky, 2 z toho len z polovičnej dávky. Plnku z 3 dávok.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.5.2011, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Najjednoduchšie tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mascarpone, 500 ml šľahačky, 100 g PC, piškóty, uvarená káva, mandľová esencia, kakao, škorica ak máte radi

POSTUP PRÍPRAVY

500ml smotany na šľahanie ušľaháme s 50g práškového cukru a postupne pridáme k 500g mascarpone vymiešanému s 50g práškového cukru. Už len na plech poukladáme piškótiky, na každú lyžičkou nalejeme trošku kávy s mandľovou esenciou (ja ich nenamáčam, lebo sa mi potom zdajú rozmočené), potrieme krémom a už len vrstvíme.
Neviem či na MMB tento recept už je, ja ho veľmi obľubujem, lebo jednoduchší už ozaj asi nieto, nemá čo na ňom nechutiť a hlavne doň nejdú surové vajíčka, čo ja veľmi nemusím.

Dobrú chuť :)

Na fotke už veľmi asi neláka, ale je to posledný "dobitý" kúsok čo ostal....takmer som nestihla odfotiť :P

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 25.6.2012, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moje croissanty


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky (ja som dala asi 3/4), O,5 l vody, 1 čerstvé droždie, 130 g KC, 1 a pol-2 PL soli, 250 g masla, na vrch som dala strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si klasický kvások (voda + cukor + droždie). Prilejeme k múke a vypracujeme cesto. Dočítala som sa, že má byť tuhšie, aby sa napokon nestalo, že sa nám s maslom spojí, ale mne sa celé 1kg zdalo dosť veľa. Vyvaľkáme si obdĺžnik, do stredu ktorého položíme maslo (to som predtým v sáčku valčekom roztlačila na placku) a zabalíme ho. Trošku rozvaľkáme. Preložíme ho napolovicu alebo na tretinky a opäť rozvaľkáme. (ja som preložila 2krát na tretinky). Keď už máme dosť, dáme ho odpočinúť do chladničky. Ja som ho dala na celú noc v sáčku a nádherne nakyslo. Urobíme si z neho guličky, vyvaľkáme kruhy, narežeme na trojuholníčky a zvinieme do slimáčikov. Potrebovala som zbehnúť do mesta, tak ma čakali na plechu a pekne za 2 hodinky ešte narástli. Potrela som ich vajíčkom s vodou a posypala syrom. Piekla som pri 220°C 14 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.5.2011, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Smotanový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 poháre hladkej múky, 4 vajcia, 1 pohár cukru, 2 lyžice oleja, 1 lyžička jedlej sódy, 4 lyžice medu, 1 pohár mletých orechov, 4 lyžice kyslej smotany Krém: 500 ml kyslej smotany, 1 pohár práškového cukru, citrónová kôra, uvarený čierny čaj

POSTUP PRÍPRAVY

Múku nasypeme do misy, dáme do nej vyšľahané vajcia s cukrom. Med ohrejeme v mikrovlnke, vmiešame doň sódu s kvapkou octu. Pridáme do misy spolu s olejom a orechmi a primiešame smotanu. Všetko zmiešame, vypracujeme tuhé cesto a necháme ho 1/2 hod. v chladničke vychladnúť. Na vymazanom plechu pečieme tenké korpusy (5-7ks). Každú vrstvu korpusu po upečení natrieme čiernym čajom a krémom a posypeme citrónovou kôrou. Zo zvyškov a odrobiniek urobíme mrveničku a posypeme ňou koláč. Cez noc necháme postáť v chladničke a na druhý deň môžme podávať.

Ja som do krému použila 750ml kyslej smotany, tých 500 sa mi zdalo málo, ale cukru som viac nepridávala.
Dobrú chuť ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.8.2015, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Karamelová


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Celú som ju už odfotiť ani nestihla, tak aspoň takto:) Receptík na zákusok nájdete aj tu na MMB, ale ak sa niekomu nechce hľadať... Piškóta: 6 vajec, 6 PL KC, 5 PL polohrubej múky, 1 PDP, 50 ml oleja, kakao Snehové cesto: 5 bielkov, 250g KC Plnka: 300g KC, 250ml šľahačkovej smotany, 300ml mlieka, 1 Zlatý klas, 5 žĺtkov, 350g masla Poťah- želatínový (odkukaný z www.dortomanie.cz): 60 ml studenej vody, 1 vrchovatá lyžica, sypkej čírej želatíny, 110g svetlého medu, 1 lyžička arómy, asi 1kg PC (ale netreba celý)

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky vyšľaháme s KC, pridáme žĺtky, olej, postupne múku s PDP a kakao. Rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty, 5 bielkov s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, rozotrieme na mastný papier a pri miernej teplote v rúre usušíme. Cukor do plnky skaramelizujeme, zalejeme smotanou a rozmiešame. Z mlieka, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej pridáme vymiešané maslo a oba krémy zmiešame.
Na poťah: želatínu necháme 3 min. nabobnať v studenej vode, potom ju prihrejeme, ale nevaríme! Do zohriatej pridáme med a arómu, opäť prihrejeme a nalejeme na cukor. Dosýpame si podľa potreby. Ak sa niekomu veľmi lepí, môže si ruky potrieť tukom. Zapracovanú hmotu necháme oddýchnuť vo fólii asi 6 hod, pri izbovej teplote. Ak by vám veľmi stuhla, stačí vložiť na pár sekúnd do mikrovlnky. Pri vaľkaní podsypávame solamylom. Pracuje sa s ňou výborne, ak si ju nenahreje príliš dlho a potom musíte čakať, kým vychladne :P Ale výsledok stojí za to:)

Na tortu som robila všetko z dvojitej dávky. Teda okrem poťahu. Toho je až-až. Torta mala priemer 30cm a stačila mi na ňu polovica. Chutilo :) Dúfam, že niekoho inšpiruje ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 25.3.2012, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Prvá čoko futbalka



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta : klasická kakaová z 9tich vajíčok + zo 6tich na "podstavec" Plnka na jednu dávku (robila som som zo štyroch, takže 4krát): 1dcl šľahačky, 100 g čokolády, 180 g masla, 120 g práškového cukru, rum alebo čokoládový likér Nepravý marcipán: na bielu časť hmoty som použila cca 6 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc sušeného mlieka, 1 lyžičku medu, 1 lyžičku oleja a asi 2 a pol lyžice vody (do tmavej + kakao)

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka: v šľahačke si rozpustíme čokoládu a po vychladnutí pridáme k vymiešanému maslu s práškovým cukrom. Nakoniec pridáme čokoládový likér.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 31.12.2010, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

PRIBINÁČIK


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 Zlatý klas, 400 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 20 g masla, 2 tvarohy (dala som tie klasické "kocky"), 1 šľahačková smotana, 1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

V mlieku s cukrom a maslom uvaríme Zlatý klas a po vychladnutí krému do neho vmiešame tvaroh a vyšľahanú šľahačku.
Veľmi jednoduchý receptík a milovníkom Pribináčika ho určite odporúčam. Už som vyskúšala kadečo, ale tento po stuhnutí v chladničke chutí ako ten pravý - aspoň moje chuťové poháriky ho vnímajú tak. Bolo by škoda nepodeliť sa oň. Ja som "na skúšku" (vždy si recept radšej preverím :D ) robila z polovičnej dávky, ale šľahačku som dala celú, lebo sa mi zdal príliš hustý.To si už rozhodnete podľa chuti. Ešte raz odporúčam pre tvarohovo naladených papkáčov a dúfam, že bude chutiť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 23.10.2013, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu