. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ivana M. (ivula*) ID 14871
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.4.2007
Naposledy: 21.3.2013 11:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

OMÁČKY

Paradajková omáčka s mušľami – na cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík mrazené mušle, zeler (podľa chuti), 1 cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 plechovka paradajok, zeleninový vývar, 1 polievková lyžica červeného vínneho octu (balzamikový), olivový olej, oregano, bazalka, soľ, korenie, čili paprička alebo čili omáčka, podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný zeler, opražíme, podlejeme vývarom, podusíme do mäkka. Pridáme paradajky z konzervy, balzamikový ocot, cesnak nakrájaný na tenké plátky, chvíľu povaríme. Rozmixujeme ponorným mixérom (nemusíme). Pridáme koreniny: soľ, korenie, oregano, bazalku, prípadne čili. Pridáme mušle, chvíľu povaríme, aby sa zredukovala omáčka - ak je veľmi hustá, zriedime ju.
Podávame s cestovinami posypané nastrúhaným parmezánom. Mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

CÍCEROVO - PÓROVÁ POLIEVKA (Jamie Oliver) - pre milovníčku cíceru Darinku



POTREBNÉ PRÍSADY

Darinka, tak pridávam polievku, ktorá nám veľmi chutí a dúfam, že zachutí aj Tebe a ostatným žienkam, ktoré prišli na chuť cíceru... Nakoľko ja som technický antitalent , ak ju budeš variť, pridaj prosím Ťa fotografie... Potrebné prísady:1 balenie cíceru (500 g), 2 - 2,5 kg póru, 2 - 2,5 lt zeleninový vývar, 1 zemiak, 3-5 strúčikov cesnaku (podľa chuti, ja dávam aj viac), maslo, olivový olej, soľ, korenie, parmezán (nastrúhaný, cca 10 dkg – podľa chuti) (Uvedené suroviny sú na cca 5-6 litrov polievky) - ja varievam také množstvo aj pre mojich rodičov...

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Cícer namočíme deň vopred. Na druhý deň precedíme cez sitko, nasypeme späť do hrnca, zalejeme čerstvou vodou, pridáme 1 očistený zemiak (vraj lepšie zmäkne šupka z cíceru) a varíme cca 1 hodinu. Potom cícer znova precedíme cez sitko.

Kým sa varí cícer, pripravíme si pór (keďže ja robievam také veľké množstvo polievky, pórik si krájam deň vopred, keď namočím cícer). Odstránime vrchné listy, odrežeme aj trochu zo zelenej časti póru. Potom ho pozdĺžne prekrojíme na 1/2 a ešte raz, na 1/4. Pokrájame na tenké rezančeky.

Do hrnca dáme olivový olej, maslo, zohrejeme, pridáme cesnak nakrájaný na tenučké plátky a chvíľku opražíme. Potom pridáme pór, bude ho v hrnci veľa, ale pri pražení zmäkne a zmenší svoj obsah. Potom pridáme odkvapkaný cícer, osolíme, okoreníme, zalejeme časťou zeleninového vývaru (zvyšný si pridáme podľa potreby) a varíme cca 20-30 minút, kým nebude cícer úplne mäkký. Ja pridávam aj zemiak, ktorý sa varil s cícerom, nakrájaný nadrobno.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 22.2.2012, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu