. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zlatica Š. (zlatka67) ID 146123
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.4.2010
Naposledy: 31.3.2015 8:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

POLIEVKY

Fazuľovo-krúpová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Vývar z údeného mäsa, fazuľa, jačmenné krúpy stredné, pomer je na každom podľa chuti, koreňová zelenina, zemiaky, soľ, ml.korenie, ml.rasca majorán.

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si namočíme fazuľu. Osobitne uvaríme údeninu a osobitne varíme fazuľu. Ak nemáme údeninu, urobíme klasickú zápražku paprikovú. Keď je fazuľa na polovice uvarená, pridáme krúpy, zeleninu, zemiaky, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme domäkka. Nakoniec pridáme majorán. \r\nPS: U nás sa tejto polievke hovorí geršňa :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ORECHOVÉ REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

1.cesto: 1 vajce, 150 g masla, 100 g práš.cukru, 50 g ml.orechov, 250 g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva 2.cesto:5 vajec, 180 g kryštál. cukru, 40 g hrubej múky, 70 g hladkej múky, 1,5 dl oleja, 40-50 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva Krém: 300 g cukru, 1 Zlatý klas, 2 dl vody, 250 g masla džem na potretie cesta čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

1 cesto: Suroviny na prvé cesto zmiešame, rozvaľkáme na veľkosť plechu, upečieme a natrieme džemom. 2.cesto: Žĺtky vyšľaháme s 1/3 cukru do peny a postupne prilievame olej. Zvlášť vyšľaháme sneh a pridáme zvyšný cukor. Primiešame hladkú múku zmiešanú z práškom do pečiva a kakaom. Všetko spolu zmiešame, vylejeme na vymastený plech a upečieme. Upečené cesto priložíme na plát natretý džemom. Cukor rozpálime na karamel, pridáme studenú vodu a za stáleho miešania rozvaríme.
Krém: V 2 dl vody rozmiešame Zlatý klas a pridáme do karamelu a uvaríme puding. Studený primiešame k 250 g vymiešaného masla a natrieme na druhý plát. Na vrch dáme čokoládovú polevu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.10.2015, 16:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

prosba


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dobrý deň, viem, že to sem nepatrí, potom to vymažem, ale potrebujem upiecť tortu svadobnú, nie veľmi drahú a v okolí Banská Bystrica alebo Brezno. Ďakujem

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.3.2012, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mexický svadobný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Aj keď je tu už vložený, ale pre osvieženie pamäte a preto, že je taký úžasný, píšem ho ešte raz. Je naozaj perfektný, šťavnatý, ani nie príliš sladký, proste mňam

POSTUP PRÍPRAVY

budeme potrebovať: 2 vajcia, 400g hladkej múky, 300g práš.cukru, 2 lyžičky sódy bicarbóny, 1 konzerva krájaného ananásu, čokoláda na postrúhanie\\r\\nPoleva: 120g masla, 350ml sladkej smotany, môže byť aj na varenie, 100g kokosu, 150g práš. cukru, 50g nahrubo nasekaných orechov\\r\\nZ múky, cukru, vajec, sódy a šťavy z ananásu vypracujeme hladké cesto. Ak je príliš husté, lebo niekde je menej šťavy, pridajte ešte jedno vajce. Vylejeme ho na pripravený plech a na vrch poukladáme kúsky ananásu. Dáme upiecť do rúry na 180C.\\r\\nMaslo roztopíme, pridáme smotanu, kokos, orechy, cukor a necháme prevrieť. Ešte teplý koláč natrieme rovnomerne polevou, nevadí, keď bude viacej šťavy, všetko to pekne cesto popije, navrch nastrúhame čokoládu. DOBRU CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

MOJA PRVÁ


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je môj prvý pokus na poťahovanú tortu. je to mramorový korpus trojfarebný a plnka parížska na podnet Ivetky.Š. Ďakujem, veľmi chutila.

POSTUP PRÍPRAVY

A takto vyzerá prekrojená.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2010, 7:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu