končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biely chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml vody, 2 polievkové lyžice oleja, 1 polievková lyžica octu, 1 čajová lyžička soli, 1 polievková lyžica cukru, 1 čajová lyžička rasce, 500g hladkej múky, 1/2 kocky droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetko dáme do pekárne a nastavíme program základný chlieb.Ja dávam kôrka tmavá.Po upečení nechať vychladnúť 10 min. vo forme a potom vyklopiť. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2011, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
LupačkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300ml vody, 100ml rozpusteného masla, alebo oleja - ja som použila olej,100 g cukru, 1/2 čajovejlyžičky soli, 1 vajce, 300g hladkej múky, 300 g polohrubej múky, 1,5 čajovej lyžičky sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého. POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie dáme do pekárne nastavíme program cesto, po vykysnutí si cesto rozdelíme na 16 bochníkov, rozvaľkáme a zrolujeme na lupačky.Lupačky poukladáme na vymastený plech a necháme ešte 30-40 minút podkysnúť.Potom potrieme vajíčkom a mliekom, posypeme makom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C 15-20 minút.Upečené ihneď preložíme na mriežku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.5.2011, 17:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
BagetaPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieka, 2 čajové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice oleja, 500g hladkej múky,1 polievková lyžica cukru, 1/2 kocky droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie dáme do pekárne nastavíme program cesto.Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, každú časť rozvaľkáme, zrolujeme a uložíme na vymastený plech.Povrch šikmo narežeme a necháme 30 min. kysnúť.Potrieme slaným mliekom, posypeme sezamom a dáme do rúry vyhriatej na 200C, po 10 min. znížime teplou na 180 C, bagety prikryjeme papierom na pečenie a pečieme ešte 8 min.\\r\\nBagety môžme rozne ochutiť pri príprave, rozvaľkané cesto posypeme strúhaným syrom a rozložíme kolieska šunky, potom zrolujeme.\\r\\nDobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.2.2011, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
pravé české rohlíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 260ml vlažnej vody, 2 vrchovaté polievkové lyžice oleja, 2 čajové (nie vrchovaté) lyžičky soli, 1 čajová lyžička cukru, 300g polohrubej múky, 200g hladkej múky, 1,5 lyžičky inštantného droždia-najlepšie to s modrou lastovičkou na obale, alebo 17,5g čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie v uvedenom poradí dáme do pekárne, zapneme program cesto a miešame.Po vymiesení vyberieme cesto a rozdelíme na 8 bochníkov, ktoré necháme ešte 10 minút kysnúť a vyvalkáme a stočíme na rožky.V pôvodnom recepte bol návod na 15 rožkov, ale podľa mňa boli malé a tak ja z tejto dávky robím 8 poriadnych rožkov-majú potom veľkosť ako tie origoš z obchodu :o)))) Poukladáme na vymastený plech a potrieme vajíčkm a následne mliekom.Pečieme na 150C cca 15 minút.Necháme vychladnúť a papáme.Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 29.3.2012, 17:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |