. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Miriam I. (Mimuš) ID 1401
.
Oblasť: Šaľa
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.11.2005
Naposledy: 28.8.2021 16:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 55
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 4
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

NÁTIERKY

Tvarohova natierka



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g tvarohu, 120 g mrkvy, 0,8 dl smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu umyjeme, očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. Tvaroh zmiešame s vyšľahanou smotanou, pridáme postrúhanú mrkvu a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Nátierku podávame s tmavým chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrove pagace



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 350 g polohrubej múky, jeden téglik kyslej smotany, 250 g Palmarinu, jednu lyžičku soli, 100 g strúhaného tvrdého syra, dve lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, strúhaný parmezán Na potretie: jedno vajce, strúhaný tvrdý syr, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Polohrubú múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým Palmarinom, soľou a strúhaným tvrdým syrom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a odložíme na dve hodiny do chladničky. Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi jeden centimeter a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme pagáče. Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené a ešte teplé pagáče posypeme strúhaným parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.4.2011, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plneny sendvic



POTREBNÉ PRÍSADY

Plnka: jeden sendvič, 250 g mäkkej salámy, 100 g pokrájaných farebných paprík, 200 g ochutenej majolky, 150 g masla, päť vajec uvarených natvrdo, 300 g topeného syra, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, posekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, horčicu Syrová plnka: 100 g topeného syra, 60 g masla, nastrúhaný tvrdý sy

POSTUP PRÍPRAVY

Sendvič pozdĺžne prekrojíme a striedku z neho vyberieme. Polovičnou časťou plnky naplníme spodnú časť sendviča. Na plnku položíme natvrdo uvarené vajcia, ktoré obalíme v mäkkej saláme. Pridáme zostávajúcu časť plnky a prikryjeme druhou časťou naplneného sendviča. Obe časti k sebe opatrne pritlačíme. Takto naplnený sendvič potrieme syrovou plnkou, posypeme strúhaným syrom a odložíme do chladničky na šesť až osem hodín. Po stuhnutí sendvič krájame na plátky.

Plnka: Topený syr vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme nadrobno nakrájané očistené farebné papriky, majolku, posekanú petržlenovú vňať, soľ, horčicu, mleté čierne korenie, nastrúhaný tvrdý syr a striedku vybratú zo sendviča. Všetky suroviny spolu spracujeme.

Syrová plnka: Topený syr vymiešame s maslom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohovy kolac s citronom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:
250 g hladkej muky,
125 g masla,
stipka soli,
40 g cukru,
1 zltok.

Na napln:
2 citrony,
2 vajcia,
750 g tucneho tvarohu,
250 g kylej smotany,
100 g cukru,
1 vanilkovy cukor,
50 g skrobovej mucky.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Muku s maslom, stipkou soli a cukrom dobre premiesime, podla potrebzy pridame 1-2 lyzice studenenej vody. Cesto zabalime do mikrotenovej folie a priblizne hodinu ulozime do chladu.

2. Medzitym pripravime napln. V horucej vode umyjeme a vykefujeme citrony a osusime ich. Koru z nich nastruhame a vytlacime stavu.

3. Trubu predohrejeme na 180'C. Vychladene cesto rozvalkame na lahko pomucenej doske a vylozime kolacovu formu. Okraje zdvihneme do vysky asi 3 cm.

4. Vajcia rozbijeme a oddelime zltky a bielky. Tvaroh premiesame s citronovou korou a stavou, kyslou smotanou a vmiesame zltky, cukor a vanilkovy cukor.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.5.2011, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu