končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
NÁTIERKY |
Tvarohova natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g tvarohu, 120 g mrkvy, 0,8 dl smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu umyjeme, očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. Tvaroh zmiešame s vyšľahanou smotanou, pridáme postrúhanú mrkvu a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Nátierku podávame s tmavým chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrove pagacePOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 350 g polohrubej múky, jeden téglik kyslej smotany, 250 g Palmarinu, jednu lyžičku soli, 100 g strúhaného tvrdého syra, dve lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, strúhaný parmezán Na potretie: jedno vajce, strúhaný tvrdý syr, soľ POSTUP PRÍPRAVY Polohrubú múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým Palmarinom, soľou a strúhaným tvrdým syrom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a odložíme na dve hodiny do chladničky. Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi jeden centimeter a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme pagáče. Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené a ešte teplé pagáče posypeme strúhaným parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.4.2011, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Plneny sendvicPOTREBNÉ PRÍSADY Plnka: jeden sendvič, 250 g mäkkej salámy, 100 g pokrájaných farebných paprík, 200 g ochutenej majolky, 150 g masla, päť vajec uvarených natvrdo, 300 g topeného syra, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, posekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, horčicu Syrová plnka: 100 g topeného syra, 60 g masla, nastrúhaný tvrdý sy POSTUP PRÍPRAVY Sendvič pozdĺžne prekrojíme a striedku z neho vyberieme. Polovičnou časťou plnky naplníme spodnú časť sendviča. Na plnku položíme natvrdo uvarené vajcia, ktoré obalíme v mäkkej saláme. Pridáme zostávajúcu časť plnky a prikryjeme druhou časťou naplneného sendviča. Obe časti k sebe opatrne pritlačíme. Takto naplnený sendvič potrieme syrovou plnkou, posypeme strúhaným syrom a odložíme do chladničky na šesť až osem hodín. Po stuhnutí sendvič krájame na plátky. Plnka: Topený syr vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme nadrobno nakrájané očistené farebné papriky, majolku, posekanú petržlenovú vňať, soľ, horčicu, mleté čierne korenie, nastrúhaný tvrdý syr a striedku vybratú zo sendviča. Všetky suroviny spolu spracujeme. Syrová plnka: Topený syr vymiešame s maslom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohovy kolac s citronomPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 250 g hladkej muky, 125 g masla, stipka soli, 40 g cukru, 1 zltok. Na napln: 2 citrony, 2 vajcia, 750 g tucneho tvarohu, 250 g kylej smotany, 100 g cukru, 1 vanilkovy cukor, 50 g skrobovej mucky. POSTUP PRÍPRAVY 1. Muku s maslom, stipkou soli a cukrom dobre premiesime, podla potrebzy pridame 1-2 lyzice studenenej vody. Cesto zabalime do mikrotenovej folie a priblizne hodinu ulozime do chladu. 2. Medzitym pripravime napln. V horucej vode umyjeme a vykefujeme citrony a osusime ich. Koru z nich nastruhame a vytlacime stavu. 3. Trubu predohrejeme na 180'C. Vychladene cesto rozvalkame na lahko pomucenej doske a vylozime kolacovu formu. Okraje zdvihneme do vysky asi 3 cm. 4. Vajcia rozbijeme a oddelime zltky a bielky. Tvaroh premiesame s citronovou korou a stavou, kyslou smotanou a vmiesame zltky, cukor a vanilkovy cukor. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.5.2011, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |