. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarina H. (katka555) ID 13873
mimibazar.sk/katka555
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.3.2007
Naposledy: 27.3.2023 11:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 210
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Dusené kuracie stehná



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 100 g varenej šunky, 150 g nastrúhaného ovčieho syra, 4 lyžice masla, 200 ml červeného vína, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 konzerva olúpaných paradajok, 1 malá konzerva zeleného hrášku, 1 malá konzerva mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice múky, 250 ml hydinového vývaru, šťava z 1 citróna, zväzok pažítky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom ich krátko opečieme v rozpálenom masle zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle krátko opečieme cesnak rozotretý so soľou, šunku nakrájanú na prúžky, nadrobno nakrájanú cibuľu a papriky na prúžky. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou, prilejeme červené víno, hydinový vývar a pridáme paradajky.
Potom pridáme stehná, hrniec uzavrieme a dusíme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Krátko pred dodusením pridáme odkvapkaný hrášok a mrkvu. Nakoniec ochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a cukrom. Posypeme nakrájanou pažítkou, nastrúhaným syrom a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Dusené kurča na mandliach



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kurča, 250 g mandlí, 200 g ryže, 2 cibule, olej, zelená petržlenová vňať, citrónová šťava, šafran, mleté čierne korenie, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené a vypitvané kurča rozdelíme na porcie a pomaly dusíme na oleji. Počas dusenia pridáme šafran, mleté čierne korenie, jednu cibuľu nasekanú nadrobno a celé olúpané mandle, podľa chuti osolíme a trocha podlejeme. Nakoniec pridáme pórovité vrecúško ryže, ktorú spolu s mäsom udusíme domäkka. Vrecúško s ryžou vyberieme a odložíme do tepla.
K mäkkému kuraciemu mäsu pridáme druhú cibuľu nakrájanú nadrobno a nasekanú zelenú petržlenovú vňať, ochutíme koriandrom a citrónovou šťavou a zakryjeme ryžou, ktorú vysypeme z vrecúška. Nakoniec ryžu podľa chuti osolíme a všetko trochu zohrejeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Cíferská pochúťka



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g kuracích rezňov, 4 vajcia, 50 ml bieleho vína, 30 g šampiňónov, 3 lyžice ríbezľového kompótu, 1 cibuľa, 80 g oleja, oregano, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie rezne nakrájame na tenké rezance, osolíme, opečieme na opraženom oleji, pridáme nakrájané šampiňóny, ríbezľový kompót bez šťavy, oregano a podlejeme vínom.
Podávame vo vajcovej omelete.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Anízovo - citrónové kurča



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšie kurča, 3 lyžice masla, 2 čajové lyžičky celého anízu, 2 až 3 čajové lyžičky cukru, 1 pór, 500 g malých zemiakov, 1 viazanička petržlenovej vňate (sušená), 20 g vykôstkovaných tmavých olív, 1 citrón, šťava z jedného citróna, 250 ml hydinového vývaru (instant), mleté čierne korenie, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Kurča umyjeme, osušíme a rozrežeme na 8 častí (4 porcie). Posypeme soľou a korením. Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a kurča na ňom po častiach opečieme a odložíme na teplé miesto.
Výpek rozriedime šťavou z citróna, pridáme cukor, aníz a za stáleho miešania krátko povaríme. Prilejeme hydinový vývar a niekoľkokrát necháme prevrieť. Potom očistíme zemiaky a prerežeme ich na štvrťky. Opečieme ich na zvyšnom masle a posolíme.
Očistený pór nakrájame na malé kolieska. Zemiaky dáme do jenského skla a primiešame olivy a pór. Navrch položíme kurča a zalejeme hydinovým vývarom. Citrón olúpeme, umyjeme, rozdelíme na mesiačiky a vložíme medzi kúsky kuraťa. Pečieme prikryté v predhriatej rúre pri teplote 200 oC 30 až 40 minút, posledných 15 minút pečieme odokryté.
Podávame posypané nakrájanou petrželenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Dusené kuracie stehná s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 150 g údenej slaniny, 150 g húb (šampiňónov), 5 strúčikov cesnaku, 120 ml červeného vína, 250 ml mäsového vývaru (vody), 120 ml zeleninového vývaru (vody), 250 g malých cibuliek, múka, tymian, olej, maslo, mleté čierne korenie, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Huby očistíme, umyjeme, osušíme a podľa veľkosti nakrájame. Slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky. Cibule olúpeme. Kuracie stehná osolíme, okoreníme, posypeme sušeným tymianom a obalíme v múke. Mäso z každej strany opečieme na malom množstve oleja a odložíme na teplé miesto.
Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu polievkovú lyžicu masla, pridáme celú olúpanú cibuľu, slaninu, huby a krátko opražíme. Vmiešame pretlačený cesnak, rozriedime červeným vínom a necháme variť 2 minúty. Prilejeme mäsový vývar, vložíme na kuracie stehná a na malom plameni udusíme domäkka (asi 30 minút).Podávame s ryžou a šalátom, zapíjame ľahkým červeným vínom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.11.2007, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pikantné kurča na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľké kurča, 3 strúčiky cesnaku, 4 paradajky, 4 zeleninové papriky, 1 veľká cibuľa, 200 ml kyslej smotany, olej, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice hladkej múky, mletá paprika, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Dobre umyté a osušené kurča rozdelíme na porcie, ktoré potrieme rozotretým cesnakom so soľou. Vložíme do pekáča na rozpálený olej a zo všetkých strán prudko opečieme. Potom ho zalejeme trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka.
Medzitým na hlbšej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rezance nepálivej papriky, kúsky paradajok a opražíme s troškou múky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania dusíme do polomäkka. Potom ochutíme kečupom, do vzniknutej zmesi vložíme diely kurčaťa a zamiešame so smotanou. Všetko podusíme domäkka a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Podávame s varenými zemiakmi alebo krupicovými haluškami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča na kapuste



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľké kurča, 500 g kyslej kapusty, 200 g pečene, 4 vajcia, 5 rožkov, 1 väčšia cibuľa, olej, vegeta, mleté čierne korenie, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Kurča umyjeme, osušíme a z oboch strán osolíme. Z pečene, vajec, cibule a rožkov pripravíme plnku, ktorú podľa chuti osolíme a okoreníme. Plnkou naplníme kurča a potrieme ho olejom a vegetou.
Kyslou kapustou vystelieme pekáč, položíme naň kurča a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ak je kapusta príliš kyslá, časť vody vyžmýkame. Pečieme podľa veľkosti kurčaťa 80 až 120 minút. Podľa potreby dolievame vlažnou vodou, aby sa kurča nepripieklo. Kapustu občas premiešame, aby sa nepripálila.
Podávame s varenými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté na šampiňónoch



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, 100 g šampiňónov, sójová omáčka, 250 g cibule, olej, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme a nakrájame na rezance. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájané šampiňóny. Pridáme kuracie prsia a prisypeme papriku. Chvíľu opražíme a podlejeme vlažnou vodou. Po 15 minútach pridáme sójovú omáčku podľa chuti, osolíme a okoreníme. Dusíme do mäkka ešte asi 45 minút.
Podávame s dusenou ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na ananásoch



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, 200 g ananásu z kompótu, 40 g mandlí, 80 g hydinovej šunky, 80 g tvrdého syra, olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia naklepeme, osolíme a opečieme na horúcom tuku domäkka. Na takto pripravené mäso položíme plátok šunky, koliesko ananásu a plátok syra. Zapečieme v rozpálenej rúre. Podávame ozdobené mandľami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.3.2008, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča kung - pao



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžica škrobu, 50 ml oleja, 50 g olúpaných búrskych orieškov, 4 až 6 chilli papričiek alebo feferóniek.
Nálev: 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice ryžového vína (alebo vína typu sherry), na hrot noža soli, 2 lyžice práškového cukru a obilného výťažku wej - ťing (glutasol).

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie mäso vykostíme, nakrájame na hrubé rezance, premiešame s vajcom a so škrobom a necháme odležať asi 30 minút.
Na panvici rozpálime olej, vložíme mäso a zo všetkých stán ho prudko opečieme. Keď po 2 až 3 minútach dostane zlatistú farbu, pridáme búrske oriešky a nakrájané chilli papričky. Všetko osolíme, zalejeme nálevom, premiešame a prehrejeme. Podávame s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu