. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Barbora K. (Borisita) ID 13448
Oblasť: Považská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.3.2007
Naposledy: 15.3.2019 11:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 27
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Sviatočný orechový koláč bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 bielkov, 250 g prášk.cukru, 250 g mletých orechov. Žĺtkový krém: 5 žĺtkov, 140 g prášk.cukru, 2 lyžice kakaa, 4 lyžičky vody, 70 g čokolády na varenie. Maslový krém: 150 g masla, 120 g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si cesto: bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu a zľahka k nemu pridáme orechy. Túto zmes potom rozotrieme pravidelne na plech vystlaný papierom. Upečieme pri teplote 160 st.Celzia. Pripravíme si žĺtkový krém: v parnom kúpeli vymiešamie žĺtka, cukor, kakao, vodu a polámanú čokoládu, až kým sa čokoláda nerozpustí. Krém necháme vychladnúť. Pripravíme si maslový krém: vymiešame maslo, cukor a vanilkový cukor. Oba krémy spolu vymiešame šľahačom a krém odložíme na chvíľu do chladničky. Cesto po vychladnutí prekrojíme na 2 časti. Na jednu z nich natrieme krém (časť krému si odložíme na natretie okrajov koláča). Druhou častou prikryjeme časť natretú krémom. Boky koláča potrieme takisto krémom a ozdobíme vidličkou. Hotový koláč ešte posypeme posekanými orechami a necháme dôkladne odležať v chladničke. Krájame na malé kúsky, pretože koláč je sýty a výdatný. Dobrú chuť ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníky - mäkké a nadýchané hneď po upečení



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 2 lyžice masla, 125 g práškového cukru, 2 vajcia + 1 vajce na potieranie, 6 lyžíc medu, 2 lyžice marhuľovej marmelády, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 2 lyžičky mletého zázvoru, 1 lyžička mletej škorice, 2 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžica kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Medovníky pečiem každý rok, recepty zvyknem obmieňať, pretože hľadám ten pravý a tento rok som ho našla. S cestom sa úžasne pracovalo, medovníčky majú nádhernú farbu, sú voňavé a mäkké. Naozaj sa oplatí skúsiť.1. Do misy si pripravíme múku. 2. Na miernom ohni v malom hrnci roztopíme maslo a pridáme k nemu cukor. Zmes miešame a vytvoríme tak hladkú hustú pastu. 3. Hrniec odstavíme z ohňa a pridáme do zmesi 2 vajcia, med, marmeládu a sódu bikarbónu. Poctivo miešame do hladka, až kým zmes nechytí jemne penovú konzistenciu a objem. 4. Postupne pridávame kakao a všetky koreninové prísady. 5. Takto pripravenú zmes pridáme k múke a vypracujeme cesto. Netreba sa báť, že cesto je príliš tmavé, medovníčky budú pekné zlatisté ako na obrázku. 6. Cesto potrebuje odpočívať v chlade. Ideálne je, ak ho necháme odpočívať cez noc, prípadne aj 24 hod. 7. Cesto vyložíme z chladničky a počkáme, kým bude mať izbovú teplotu, inak sa s ním bude zle pracovať. 8. Pred vykrajovaním obľúbených tvarov vyvaľkáme cesto na 3 mm tenký plát (cesto pri pečení zväčší svoj objem). 9. Pečieme do hneda, je ťažko určiť čas pečenia, nakoľko každá rúra je iná. Pri prvej dávke si treba dať pozor. Ja som piekla na 180 °C asi 5 minút. Ihneď po upečení potrieme rozšľahaným celým vajcom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 22.12.2014, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu