. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

jana m. (mikyjanka) ID 131267
mimibazar.sk/mikyjanka
Oblasť: Detva
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.1.2010
Naposledy: 21.8.2013 18:14
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 18
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

DOMÁCE PEKÁRNE

Zopf " Vianočka na slano"



POTREBNÉ PRÍSADY

3dcl mlieko, 20gr droždie, 1 čl cukor, 1/2 kg hl.múka, 10 dkg maslo, 2 čl soľ, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások. Po podkysnutí pridáme múku, maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme 1 hod. kysnúť. Potom z cesta zapletieme zopf ( vianočku) , necháme znovu podkysnúť 30 - 45 min, podľa toho ako nám kysne. Nakoniec potrieme rozšľahaným osoleným vajcom a dáme upiecť na 200-220 °C , cca 30 min. Nám to chutí viac ako klasická vianočka. Tiež sa papá s maslom, lekvárom či nutelkou. TIP: dajte si k lekvárovému zopfíku tvrdý syr, podľa vašej chuti, je to fakt výborné, aj keď to tak neznie. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie "stroganov"



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hovädzej roštenky, 200gr sterilizovaných šampiňónov, 2 cibule, 2 dl bieleho vína, 2 dl sľahačkovej smotany, 5 dl vývaru, 1 kl horčice, 1 pl hladkej múky, mleté čierne korenie, olej, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osolíme a prudko opečieme na horúcom oleji. Odstavíme a na druhej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, Pridáme plátky sterilizovaných šampiňónov, krátko podusíme a podlejeme vínom a vývarom. Pridáme opečené mäso a podusíme. Dusíme, kým mäso nezmäkne. ( Ja to dávam v ohňozdornej mise do rúry, je to rýchlejšie a netreba to miešať ). V smotane rozmiešame múku a horčicu, zmes prilejeme k mäsu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s ryžov a hranolkami. Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.2.2012, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu