. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Miroslava H. (mirečka) ID 110954
.
mimibazar.sk/mirecka
Oblasť: Galanta
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.9.2009
Naposledy: 28.9.2021 10:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1054
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 10
RECEPTY 13
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Veľmi chutné a rýchle sójové pláty na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček sójových plátov, korenie, 1 bujón, 1,5 l vody, pol lyžičky soli, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica vegety, 1,5 lyžice kečupu, 1,5 lyžice horčice, 1 sladká smotana, 1 stredná cibuľa , olej , príloha ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Pláty povaríme vo vode s koreninami 20minút, alebo dlhšie , aby boli mäkké, vytlačíme z nich šťavu a vychladíme , pridáme horčicu , premiešame, pridáme kečup znovu dobre premiešame. Najlepšie je nechať to stáť . Ja som dlho nečakala a výsledok bol veľmi chutný. Usmažíme cibuľu do sklovita a na nej opečieme asi 2 -3 minúty každä stranu, zalejeme smotanou , osolíme a cca 5 minút povaríme. Chutný , rýchly a lacný obed je hotový. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2013, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kačica na mede s vínom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kačica, 2-3 jablká, soľ, trochu drvenej rasce, 2 PL medu, 1, 5 dl bieleho alebo červeného vína

POSTUP PRÍPRAVY

Kačicu očistite, umyte, osušte, posoľte zvnútra aj zvonku a jemne posypte rascou. Dnu vložte jablká pokrájané na štvrťky, prikryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Víno zmiešajte s medom a asi po 20 min. kačku odkryte, potrite medovo-vínovou zmesou a pečte ďalej už odkrytú. Takto ju počas pečenia viac ráz potrite a podľa potreby podlejte aj horúcou vodou. Pred dopečením pridajte ešte zvyšné jablká, pokrájané tiež na štvrtky. Upečenú kačicu rozdeľte na porcie, poukladajte na misu a obložte pečenými jablkami. Podávajte s červenou dusenou kapustou, s knedľou a so šťavou z výpeku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2013, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Maďarská špecialita Brassoi - pozor prudko jedlá!!!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600g panenky (ak nemáte tak karé, alebo stehno), 2 stredne veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, čierne korenie, mletá červená paprika, pol dl bieleho vína, 5 lyžíc oleja, 500g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíma do sklovita, pridáme mäso nakrájané na 1-2cm veľké štvorčeky, smažíme do siva, pridáme polovicu pretlačeného cesnaku, prilejeme trochu vody. Dusíme chvíľu, pridáme korenie, mletú papriku. Keď sa voda odparí zalejeme masu vínom, pridáme druhú polovicu pretlačeného cesnaku.

Zároveň opečieme do mäkka zemiaky pokrájané na malé kocky, alebo usmažíme hranolky.

Keď je mäso hotové, zmiešame ho s opečenými zemiakmi , 2 minúty spolu dusíme a podávame . Alebo mäso podávame s hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.1.2011, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

MAĎARSKÝ DRŽKOVÝ PERKELT



POTREBNÉ PRÍSADY

Držky 1 kg, Masť 100g, Cibuľa 200 g, Cesnak 80g, Paprika 20 g, Soľ 16 g, Pretlak 20g, Lečo (paprika, rajčiny) 800g, Múka 20 g, Kmín drvený 2g

POSTUP PRÍPRAVY

Na jemno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, papriku rozpustíme a potom zalejeme troškou vody, pridáme drvený kmín, cesnak a pretlak. Dobre premiešame, dáme doň držky, posolíme a pridáme vodu, aby sa „utopil“. Po zmäknutí urobíme zátrepku a tým zviažeme šťavu držiek. Potom pridáme paradajku a zelenú papriku. Podávame so zemiakmi alebo chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.4.2011, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pečené kuracie stehná na netradičných zemiakoch



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 1,5 kg zemiakov, mrkva, olej, cesnak, soľ, čierne korenie, vegeta, tymián, 2 – 3 menšie cibule, 6 strúčikov cesnaku, lyžica horčice, citrónová šťava, jablká, tvrdý syr, grilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky narežieme na krúžky, dáme do väčšej misky, k nim pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny), pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme 1 lyžicu horčice, citrónovú šťavu, cibuľu a necháme asi 1 hodinu postáť. Medzitým jemne osolíme kuracie stehná, ovegetíme, posypeme grilovacím korením, potrieme olejom.

Po hodine dáme zemiakovú zmes na plech, posypeme tymiánom, poukladáme na ňu stehná, dáme piecť, v polovici pečenia obložíme dookola jablkami nakrájanými na tenké polmesiačiky, dáme znovu piecť a tesne pred dopečením posypeme len stehná syrom.

Robila som toto jedlo pre návštevu a všetci boli užasnutí nad chuťou aj zemiakov aj kuraťa. Vrelo tento recept odporúčam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 27.9.2011, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Indonézske rezance



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg kuracieho mäsa 5 dkg masla 2 lyžičky curry 1 lyžička čerstvého zázvoru (resp. štipka prášku) 40 dkg rôznej zeleniny (alebo čínsky mix) 2 kolieska ananásu 1 lyžica hrozienok 1 dl smotany na šľahanie 0,5 dl vodky 4 šampiňóny 50 dkg ázijských rezancov , Soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezance a v masle ich opražíme do zlatistej farby
Uvaríme rezance
Na menšie kúsky nakrájanú zeleninu pridáme k mäsu, pridáme korenia a pri stálom miešaní pražíme niekoľko minút
K mäsu prilejeme vodku, ktorú následne zapálime, kocháme sa v krásnom ohni, pričom narýchlo odstraňujeme wok z horáka
Keď oheň uhasol prilejeme smotanu, pridáme ananás a hrozienka a následne všetko premiešame s cestovinou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2010, 14:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

8 ks hlavičiek veľkých šampiňónov , 2 PL oleja, 200 g cibule, 100 g kápie, 100 g póru, 200 g oravskej slaniny, 100 g paradajok, provensálske korenie, soľ , mleté biele korenie, syr bambino, 0,4 l Smotany na varenie, škrob Gustin

POSTUP PRÍPRAVY

Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.

Do panvice dáme zohriať olej, do ktorého pridáme oravskú slaninu, červenú cibuľu, pór, stopky šampiňónov nakrájané na kocky, kápiu a na koniec nakrájanú paradajku.

Sprudka orestujeme, pridáme soľ, mleté biele korenie a provensalské bylinky. Touto zmesou naplníme pripravené hlavičky, posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

Do malého hrnca pridáme bambino syr a na malom ohni ho roztopíme. Pridáme smotanu na varenie, osolíme a krátko povaríme, potom zahustíme škrobom rozrobeným vo vode.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.1.2010, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Parené buchty



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g polohrubej múky, 20 g droždia, 50g masla, 2 žĺtky, 400 ml mlieka, 50 g práškového cukru, maslo na poliatie posýpky, posýpka z Granka alebo maku, tvarohu, orechov, či osmažené prézle, Plnka: slivkový lekvár alebo džem

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, droždia, cukru urobte kvások, ktorý nechajte vykysnúť. Do misky si dáme múku, roztopené maslo, žĺtky a pridáme vlažný vykysnutý kvások. Zamiešame a vypracujeme cesto, ktoré sa má odlepovať od misky. Na moje počudovanie sa cesto dalo vypracovať veľmi rýchlo! Necháme ho kysnúť asi hodinu.

Keď je cesto dobre vykysnuté, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske. Valček si potrieme olejom, aby sa pri vaľkaní cesto nelepilo naň. Vyvaľkáme ho asi na 0,5 cm hrúbku a na jednu polovicu cesta urobíme kôpky z lekváru. Pozor na vzdialenosť kôpok. Musia byť od seba tak ďaleko, aby sa dali vykrojiť pohárom krúžky, kde bude plnka v ich strede. Treba dať plnku ďalej od krajov. Cesto prikryjeme druhou polovicou cesta a vykrajujeme stredne veľké krúžky- buchty. Poukladáme si ich na olejom potretý plech a nacháme ešte kysnúť. Dáme vodu do 1/3 hrnca. Nasadíme naň parák, alebo na hrniec uviažeme látku, ktorú po bokoch dobre upevníme. Parák potrieme olejom aj po bokoch. Uložíme naň po 2 buchtách (ak je väčší , tak aj 3-4 buchty), prikryjeme pokrývkou a paríme 9minút.

Po naparení buchty potrieme olejom a podávame posypané Grankom (alebo inou posýpkou) poliate roztopeným maslom.

Dobrú chuť !!!! :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 10.8.2012, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Slivkové gule



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g v šupke uvarených zemiakov, 300 g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli. Posýpka : tvaroh, mak, orechy, opražená zásmažka , cukor na pocukrenie posýpky, rozpustené maslo na poliatie

POSTUP PRÍPRAVY

Ingridiencie zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré bude lepkavé. Dosku dobre pomúčte a vyvaľkajte na nej cesto, ktoré si pred vaľkaním mierne posypte múkou, aby sa nelepilo. Urobte si z cesta 2 šulce. Nožom šulce krájajte na rovnaké dieliky hrubé podľa potreby (asi 2cm). Z dielikou si urobte placky. Ruky si pravidelne pomúčte, ak treba, tak aj cesto. Do placky zabaľte buď celú slivku, alebo ak sú veľké slivky tak pol slivky, do ktorej stredu môžete dať škoricový cukor. Ten dodá fantastickú chuť, ale nenechajte guľky dlho stáť, lebo sa cesto premočí. Ihneď ich uvarte. Guľky varte, kým nevídu na povrch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 29.1.2011, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Sarma, alebo plnená kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5- 2 l rajčinovej šťavy (džús, domáci pretlak), 1stredne veľká kapusta, 1 kg kyslej kapusty, 300 g guľatej ryže, 600 g mletého mäsa, 1 väčšia cibuľa, olej, čierne korenie, soľ,1 vajce, kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme hmotu ako do plnenej papriky: Upražte cibuľu, pridajte mleté mäso, smažte do siva, osoľte a okorente, ešte smažte a pochvíli odstavte a dajte vychladnúť. V druhom hrnci osmažte cibuľu pridajte opláchnutú a odkvapkanú ryžu, osmažte a zalejte vodou asi 1,5 cm nad ryžou. Na najnižšom ohni varte ryžu. Má byť lepkavá. Uvarenú ryžu zmiešajte s osmaženým mäsom, dajte vychladnúť. Pridajte vajce, premiešajte a urobte stredne veľké guľky, alebo šulce.

Oddelte si kapustové listy, tie krátko ovarte vo vriacej vode, aby zmäkli. Do listov zabalte guľky. Na dno plechu alebo Jenskej misy dajte polovicu kyslej kapusty. Na ňu poukladajte tesne vedľa seba guľky v kapustných listoch, prikryte ich druhou polovicou kyslej kapusty a zalejte zvrchu paradajkovou šťavou. Pečte v trúbe až kým sa to dobre neprepečie a rajčinová šťava nevsiakne do guliek, t. j asi 30 - 40 minút. Podľa potreby.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 17.8.2010, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu