. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 146 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Vanilkoví slimáci



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g polohrubej múky, 30 g cukru, 350 ml mlieka, 1 vajíčko, 120 ml oleja, 1 lyžička octu, štipka soli, 40 g droždia, strúhaná kôra z jedného citróna. Plnka: 2 ks pudingov bez varenia Dr.Oetker Creme Olé, 500 ml mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, nalejeme vlažné mlieko, rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny, vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré dáme kysnúť. Po vykysnutí rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme plnkou, zrolujeme, nakrájame slimáčiky a dáme ešte 15 minút na plech kysnúť. Po tejto dobe potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry na 180 C. Plnku pripravíme podľa návodu na pudingu - dala som menej mlieka o cca 100 ml. Po upečení môžeme pocukrovať.
Recept mám: http://rybi-cka.blog.cz/0808/vanilkove-naplne-do-sneku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (38) posledné: 24.4.2013, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 30 dkg hladkej múky, 25 dkg Cery, štipka soli, 11 polievkových lyžíc studenej vody. Orechová náplň: cca 30 dkg mletých orechov, mlieko, piškótové omrvinky, troška umu.

POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázkový postup.

Zdroj: www.toprecepty.cz - užívateľka vybusna

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (54) posledné: 19.2.2014, 12:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krehké rožteky plnené orechami



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, 1/2 lyžičky soli, 2 lyžice práškového cukru, 100 g masti, 100 g masla, 3 žĺtky, kvások z 250 ml vlažného mlieka, 42 g droždia a 1 lyžice cukru, 1 žĺtok na potretie. Plnka: mleté orechy, mlieko, cukor, škorica.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, pridáme soľ, cukor, vlažnú roztopenú masť a nastrúhané maslo, žĺtky a kvások z teplého mlieka, droždia a cukru. Vypracujeme hladké cesto a necháme vykysnúť. Potom cesto rozdelíme na 4 diely, vyvaľkáme do guľatého tvaru asi vo veľkosti taniera a rozdelíme na 8 častí. Na každý dielik dáme lyžičku plnky, zvinieme a rožteky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom rozšľahaným s trochou vody a upečieme. Plnku pripravíme tak, že do hrnca dáme mlieko, pridáme cukor a keď vrie, pridáme pomleté orechy. Za stáleho miešania chvíľku povaríme.

Zdroj: starý kalendár

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 25.8.2012, 3:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Hriešne párky



POTREBNÉ PRÍSADY

165 ml mlieka, 30 g rozpustenej bravčovej masti, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička červeného grilovacieho korenia, 300 g hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia, 1/2 lyžičky cukru. Okrem toho potrebujeme horčicu, anglickú slaninu, párky a vajíčko s troškou mlieka na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, pridáme droždie, soľ, cukor, korenie a ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí ho rozvaľkáme na obdĺžnik a zľahka potrieme horčicou. Radielkom nakrájame na cca 1 cm hrubé prúžky. Párky (použila som také malé - detské) na oboch stranách narežeme do kríža. Každý párok obmotáme tenkým prúžkom anglickej slaniny a následne okolo celého párku som obmotala pruh cesta, horčicou do vnútra. Zamotané párky sa dajú na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajú sa ešte chvíľku podkysnúť, potom sa potrú vajíčkom s troškou mlieka a dajú sa piecť. Piekla som na 180 C.
Tento recept som objavila na www.dama.cz - recept 1459.
Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia a je zľahka zafarbené. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa a nemusí sa podsypávať múkou. Musím jej dať vo všetkom za pravdu. Nám veľmi chutili a recept zaraďujem medzi naše obľúbené.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (44) posledné: 10.4.2014, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rebarborovo pudingový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 120 g práškového cukru, 160 g Hery alebo masla, štipka soli, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 2 vajcia, 2 - 3 PL mlieka podľa potreby. Náplň: 1 kg ošúpanej rebarbory, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový puding, 3 lyžice kyslej smotany, 50 g Hery alebo masla, 3 vajcia.

POSTUP PRÍPRAVY

Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Zasypeme cukrom a necháme pustiť šťavu. Medzitým si vypracujeme zo všetkých surovín cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto priamo na plechu vyvaľkáme tak, aby nám vznikli vyvýšené okraje. Cesto popicháme vidličkou a odložíme aj s plechom do chladničky. Šťavu z rebarbory zlejeme a zhruba do 4,5 dcl dolejeme vodou. V kyslej smotane dobre vymiešame pudingový prášok a túto zmes vymiešame v studenej rebarborovo - vodovej šťave. Dáme na sporák a za stáleho miešania varíme do zhustnutia (keď zmes vrie, tak varíme cca 2 minúty). Do ešte horúceho pudingu rozmiešame dôkladne Heru alebo maslo a pomaličky vlejeme už vopred rozšľahané celé vajcia. Vyberieme plech s cestom z chladničky a ihneď naň nalejeme teplý puding. Rovnomerne posypeme rebarborou, ja som ešte posypala škoricovým cukrom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C. Mne sa koláčik piekol cca 35 minút, ale každá rúra pečie inak, treba to sledovať. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť, až potom krájame na kúsky.

Zdroj: www.toprecepty.cz - autor Jana Remková

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (12) posledné: 16.6.2012, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechové rohlíčky z krehkého cesta plnené gaštanovo lekvárovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 50 dkg hladkej múky (použila som svoju obľúbenú Koláčovú), 30 dkg Hery (dala som 25 dkg Hery a 5 dkg masla), strúhaná kôra z polovice citróna, 1 vajce, 2 žĺtky, 20 dkg mletých orechov, 20 dkg práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru. Plnka: 250 g gaštanového pyré ochuteného umom, cca 3 veľké polievkové lyžice kyselšieho lekváru - použila som hustý čučoriedkový džem. Okrem toho vanilkový cukor a práškový cukor na obalovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Margarín rozmrvíme do múky, pridáme vajce, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, strúhanú citrónovú kôru a mleté orechy. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme minimálne na 30 minút do chladničky. Po tomto čase cesto vyberieme z chladničky (odoberáme vždy len po troche a zvyšok nechávame v chladničke) a vyvaľkáme na plát. Formičkou vykrajujeme kolieska. Gaštanové pyré ochutené umom (dá sa takéto kúpiť) vidličkou dobre roztlačíme, pridáme hustý lekvár alebo džem a dobre vymiešame. Naplníme zdobičku a na každé koliesko nastriekame prúžok plnky. Zvinieme do rožka a uložíme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie (z tejto dávky mi vyšlo 2,5 plecha) a dáme piecť do vyhriatej rúry. V pôvodnom recepte sa píše, že je dôležité, aby rúra bola vyhriata. Pečieme cca 10 minút na 180 C. Ihneď po upečení obaľujeme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým.

Tento recept som objavila na jednom maďarskom blogu, bohužiaľ som si neodložila názov toho blogu.
Keďže neviem po maďarsky, veľmi mi pomohla kolegyňa, ktorá mi preložila to, čo nepreložil prekladač.
Rohlíčky s takto pre mňa netradičnou plnkou sú výborné, krehké, až sa rozplývajú na jazyku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 15.6.2012, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč Kukucskálós túrós - výborný tvarohový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na guličky: 20 dkg polohrubej múky (musela som prisypať viacej),15 dkg práškového cukru, 3 PL kakaa, 12,5 dkg masla, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 celé vajcia. Tvarohová masa: 50 dkg tvarohu, 25 dkg práškového cukru, 12,5 dkg masla, 4 vajcia, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 balíček vanilkového pudingu alebo Zlatého klasu.

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup.

Zdroj: www.varecha.sk - užívateľ tkatka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 200 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (189) posledné: 17.2.2015, 8:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bajgle orechové a jabĺčkovo makové



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky (použila som Štrúdľovú), 1,5 dl smotany na šľahanie, 20 g droždie, štipka soli, 250 g masla, 50 g práškového cukru, 1 vajce. Orechová plnka: 200g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, 200 g práškového cukru, 1 PL mletých piškótov, 0,5 dl mlieka. Makovo jabĺčková plnka: cca 6 veľkých nastrúhaných jabĺk, cca 200 g mletého maku, cukor podľa chuti, škoricový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme deň vopred. Múku dáme do misy, pokrájame na ňu zmäknuté maslo, navrch nasypeme cukor. Smotanu trocha zohrejeme, zmiešame s rozdrveným droždím a vajcom a nalejeme do misy s múkou a dobre zamiesime. Utvoríme bochník, zabalíme ho do fólie a uložíme do chladničky do budúceho dňa. Na druhý deň si pripravíme plnky. Orechovú pripravíme tak, že do hrnca dáme vanilkový cukor, práškový cukor, mlieko. Keď mlieko začne vrieť, pridáme pomleté orechy a piškóty.
Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 4 bochníky - tie moje mali každý cca 30 dkg. Vyvaľkáme na 5 mm hrubé obdĺžniky, dva potrieme orechovou plnkou a dva makovo jabĺčkovou. Mak pomelieme a jabĺčka nastrúhame. Mak nasypeme na cesto, posypeme strúhanými jabĺčkami, posypeme cukrom a škoricovým cukrom. Na dvoch kratších stranách preložíme cesto na plnku a potom zavinieme od dlhšej strany. Bajgle prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme žĺtkom. Necháme pol hodinu odpočinúť, aby žĺtok zaschol a potom potrieme zľahka bielkom. Znovu necháme pol hodinu odpočinúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Po upečení som ich potrela roztopeným maslom. Ak ich všetky nespotrebujete, tak každý závin zabalíme zvlášť do alobalu a odložíme na chladné miesto - mali by vydržať až mesiac.
Zdroj: www.varecha.sk - užívateľ mkbosorka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 30.5.2011, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové venčeky s orieškovou náplňou



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g tvarohu, 6 PL oleja, 6 PL mlieka, 75 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva. Náplň: 200 g mletých lieskových orieškov, 100 g práškového cukru, 5 kvapiek mandľovej arómy, 1 bielok, polovica žĺtka, 3 PL vody. Na potieranie: 1 PL mlieka, polovica žĺtka.

POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázkový postup

Zdroj: www.toprecepty.cz - autor lemarti

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 19.3.2013, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Prekladané bryndzové pagáče



POTREBNÉ PRÍSADY

750 g hladkej múky, 2 žĺtky, 150 g masla, 125 ml kyslej smotany, 250 ml vlažného mlieka, 1 ČL soli, 80 g droždia, štipka cukru. Plnka: 250 g bryndze, 100 g masla, 125 ml kyslej smotany, 2 ČL horčice, 1 ČL mletej papriky, 1 PL pažítky, rasca podľa chuti. Okrem toho bielky na potieranie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme štipku cukru, rozdrobené droždie a vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryté necháme kysnúť cca 1 hodinu. Medzitým z bryndze, masla, smotany, horčice, papriky, rasce a pažitky vymiešame plnku. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a do strednej tretiny natrieme tretinu z celkového množstva plnky. Cesto poprekladáme a zľahka rozvaľkáme. Postup s plnkou, prekladaním a vaľkaním dvakrát zopakujeme. Z cesta vykrajujeme pagáče, ktoré potrieme rozšľahanými bielkami (pridala som aj jedno vajíčko) a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 C cca 20 minút.

Zdroj: Nový čas pre ženy

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 19.1.2016, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 146 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu