. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika P. (74monika) ID 108263
.
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.8.2009
Naposledy: 25.4.2020 12:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Išelské tortičky, alebo tiež Išelky :)



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 21 dkg hladkej múky, 2 dkg kakaa, 7 dkg práškového cukru, vanilkový cukor, citrónová kôra, škorica, 4 dkg mletých orechov, 14 dkg tuku PLNKA: 10 dkg práškového cukru, 3 žĺtka, vanilkový cukor - toto spolu vymiešať a pridať 2 dkg lekváru - najlepší je malinový alebo ríbezľový, 15 dkg mletých orechov a rum- podľa chuti a hustoty plnky, lepšia je hustejšia plnka, aby sa dala dobre nahrubo natrieť na kolieska. Načo šetriť keď je taká výborná a tortičky sú potom šťavnatučké. Z tejto jednej dávky vyjde asi 48-50 koliesok, tzn. asi 24-25 hotových tortičiek s priemerom 3,5 cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto vypracujem cesto - podobné ako na linecké. Ja ho zvyknem niekedy na chvíľu, niekedy aj na pár hodín odložiť do chladničky. Cesto vyberiem z chladničky, nech trochu zmäkne a lepšie sa vaľkalo. Neviem od čoho to závisí, či je to tukom, alebo niečím iným, no niekedy ide cesto ťažšie vaľkať, akoby sa na okrajoch praskalo. Preto vždy pre istotu dosku aj povrch cesta poprášim miesto múky práškovým cukrom. Potom vyvaľkám asi na 4-5 milimetrov a vykrajujem kolieska. Zvyšky z vykrajovania kľudne znova premiesim a opäť vykrajujem. Spracujem plnku a vychladnuté kolieska plnim plnkou a zlepujem. Škaredšie a menej vydarené kolieska dávam na spodok :) Väčšinou robím plnku a plním kolieska až pár dní pred vianocami, aby aspoň niečo ostalo na sviatky. Hotové kolieska namočím vrchnou stranou do čokoládovej polevy, položím na pečiaci papier - aby sa to lepšie odlepovalo keď stečie čokoláda po stranách a vrch ozdobím lieskovcom. Kalorická bomba, veď plnka je bombová, ale veď raz za rok si doprajme :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Sladké rožky, makovky



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, sáčok sušeného droždia (príp. 20g čerstvého), 1 vanilkový cukor, 50g cukru krupice, citrónová kôra (ak nemáte nevadí), 1 žĺtko, 70g rozpusteného masla, štipka soli, 180ml vlažného mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som našla na inej stránke a vlastne som si ho sem uložila pre seba :) , no rada sa podelím, nakoľko cesto je výborné, úžasne sa s ním pracuje a makovky sú vynikajúce. Takže postup: Klasickým spôsobom spracujeme cesto (ja v jednej mise zarobím kvások, keď vzíde pridám ostatné ingrediencie a vymiesim) (alebo dáme do pekárne na program cesto). Necháme hodinku vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na osem rovnakých dielov - jeden vážil 70-90 gramov a myslím že sú také akurát (no ak chceme mať rohlíky menšie, tak na viac dielov). Z každého dielu vyvaľkáme ovál-bodaj by sa mi to pri každom podarilo :), zarolujeme a strany mierne ohneme do tvaru rohlíka. Preložíme na plech a necháme ešte 30 minut kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme makom a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180st do zlatova- cca 20 minút. Po upečení ihneď preložíme na tanier a necháme vychladnúť. Dnes som ich robila prvý krát a sú ozaj výborné!!!! MŇAM

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Kakaová plnka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 PL maslo 3 PL kryštálový cukor 6 PL kakao 4 PL slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Do rozpusteného masla pridáme kakao, cukor, lekvár. Zmiešame a natrieme na pripravené cesto

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.8.2016, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml mlieko plnotučné 180 g múka polohrubá 1 ks vajce 2 PL cukor kryštál 20 g droždie 1 PL olej

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla na inej stránke, ale lievance sú skutočne vynikajúce, rýchla príprava, s cestom sa dobre pracuje, príliš sa nerozteká, takže aj bez lievancovej panvice urobíte krásne a dokonalé lievančeky :) , tak sa rada podelím s vyskúšaným a otestovaným receptom. Týmto zároveň ďakujem jeho autorke "Daniella9"

Mlieko trochu zohrejeme, pridáme kvasnice. Ked použijeme kocku, tak do mlieka nadrobíme 20 g, ked sušené droždie, tak približne 1/5 sáčku od oka:-) Prisypeme cukor, odstavíme z ohňa a necháme chvíľu stáť, kým začne droždie pracovať.

V šálke si rozšľaháme vajíčko a postupne ho vmiešavame s metličkou do mlieka. Rovnako pridáme aj múku po malých dávkach, aspoň sa nebudú robiť hrčky

Na panvici si rozohrejeme trochu oleja, stačí ho pridať len na začiatku. Na panvicu dáme primerané množstvo cesta, ktoré sa pekne rozloží do kruhu. Pečieme do zlatista.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.8.2019, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

file san pedro de la paz



POTREBNÉ PRÍSADY

filety - minimálne pol kila, ozaj minimálne, lebo inak sa Vám rybka stratí v tej smotane :). Všetko ostatné podľa individuálnej chuti a preferencií :) : cibuľa, slaninka, smotana - komu aká viac vyhovuje-môže byť kyslá, na šľahanie alebo na varenie, tavený syr /najjednoduchšie je keď je v črievku/, no a dijonska horčica - ktorá vraj v žiadnej poriadnej kuchyni nechýba :) :)

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici osmažíme cibuľku a slaninku, pridáme filety. Necháme zakryté prehrievať aby rybka bola mäkulinká. V smotane dohladka vymiešame tavený syr a podľa chuti pridáme dijonsku horčicu. Ochutenú smotanu vylejeme na filé a necháme chvíľu zohriať. No a večera je hotová! :)
Výber prílohy nechám na Vašu fantáziu gazdinky :)...alebo možno Vám výborne poradia páni, ktorí sa síce tvária že nevaria, ale majú senzačné nápady v kuchyni. Mne to chutilo aj s celozrnným pečivom-nie že by som bola lenivá, len som nemala chuť vymýšľať ,)
P.S: foto určite pripojím keď budem mať chuť vymyslieť prílohu a možno aj skôr :) :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu