. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

michaela m. (urmincanka) ID 107163
.
mimibazar.sk/urmincanka
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.8.2009
Naposledy: 13.4.2018 17:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 10
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

ZAVÁRANINY

Hruškové čatní s korintkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Množstvo uvádzané približne na 2 sterilizované nádoby s obsahom 250 ml: 500 g hrušiek, 300 g nahrubo nakrájanej cibule, 100 g korintiek alebo iných hrozienok, 200 g hnedého cukru, 1 lyžička strúhaného zázvoru, 0, 3 l jablčného octu, 2 citróny, 1 červená pálivá paprička (aj viac, podľa chuti).

POSTUP PRÍPRAVY

1. Hrušky olúpeme, odstránime jaderníky a nakrájame na väčšie kúsky, resp hrubšie plátky. Vložíme ich do hrnca spolu s nakrájanou cibuľou, umytými korintkami, cukrom a nastrúhaným zázvorom. Pridáme ocot, citrónovú šťavu, čili a privedieme k varu.
2. Zmiernime oheň, necháme prebublávať aspoň hodinu, kým hrušky a cibuľa zmäknú a čatní zhustne.
3. Horúce naplníme do sterilizovaných pohárov a uzavrieme.
4. Oficiálne vydrží asi tri mesiace, ale pokiaľ sa udržiava v chlade, teda v špajzi, zvládne to v pohode aj dva roky, to môžem potvrdiť.
5. Podáva sa ku grilovanému mäsu, k pečenému mäsu, ako súčasť sendviča napr. s morčacím mäsom, ku klobásam...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Domáca paštéčka tzv. husacia pečienka



POTREBNÉ PRÍSADY

½ kg pečienky (bravčovej alebo hydinovej) 4 vajcia ½ l šľahačkovej smotany 20 dkg bravčovej masti 1, 5 lyžičky soli štipka čierneho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Pečienku očistíme a dáme spolu s ostanými prísadami do mixéru. Masť je lepšie predtým trocha roztopiť, ale nepridať ju horúcu. Pečienku môžete rozmixovať aj samostatne a následne všetko spolu riadne prešľahať. Nakoniec všetko nalejeme do vymastenej jenskej misy. Dáme piecť do vyhriatej rúry (okolo 160 °C, max 180°C, keď vám slabšie pečie rúra - ako mne) aspoň na 1 aj ½ hodiny. Potom už len stačí natrieť na čerstvý chlieb alebo naopak na hrianku, alebo ňou naplniť lokše. Ešte sme doma nemali stravníka, ktorému by nebola zachutila tak, že si ju začal robiť aj doma. Presvedčila aj tých, ktorí inak pečienku práve veľmi nemusia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Anglická mrkvová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg mrkvy na kolieska 3 stredne veľké cibule 15 dkg šunky na prúžky 2 l vývaru – kurací alebo zeleninový maslo, biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo rozpustíme, cibuľku na ňom podusiíme do sklovita, pridáme šunku nakrájanú, opäť chvíľu podusíme, pridáme mrkvu na kolieska, znovu podusíme, zalejejme vývarom, varíme asi 1 hodinu, potom všetko spolu rozmixujeme. Mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu