. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Janka P. (Janka TN) ID 100538
mimibazar.sk/jankatn
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.6.2009
Naposledy: 25.2.2018 9:08
Aktualizácia: 28.9.2010 21:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 16
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkový koláč (z Lidla)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 100 g zmäknutého masla, 1 vajce, štipka soli; Plnka: 1 kg čerstvých sliviek, 100 g kryštálového cukru, 500 ml pomarančového džúsu, 1 vanilkovy puding; Posýpka: 1 vanilkový cukor, 1 lyžička mletej škorice, 30 g kryštálového cukru, 50 g hrubej múky, 25 g roztopeného masla

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny a rukou vypracujeme tuhšie cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a v chladničke necháme odstáť asi 30 minút. Odležané cesto rozvaľkáme medzi potravinovými fóliami do tvaru formy na pečenie s hrúbkou asi 1 cm. Cestom vystelieme celé dno tortovej formy a vytvarujeme aj okraje.

Plnka:
Odkôstkované slivky spolu s cukrom a trochou džúsu podusíme domäkka. V 100 ml džúsu si rozmiešame puding a pridáme ho k slivkám (ak máte príliš šťavnaté slivky - pridajte 2 pudingy aby bola plnka pevnejšia). Prilejeme aj zvyšný džús a povaríme do zhustnutia. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú slivkovú plnku rovnomerne navrstvíme na cesto.

Posýpka:
V miske si najprv zmiešame suché ingrediencie. Potom prilejeme roztopené maslo a opäť premiešame. Koláč bohato posypeme posýpkou a pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút pri 180 °C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.2.2016, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkvová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g masla, 200 g trstinového cukru, 4 vajíčka (žĺtka a bielka zvlášť), šťava z jedného pomaranča, 170 g hladkej múky, 1 kopcovitá lyžička kypriaceho prášku, 170 g mletých orechov, 1 lyžička mletej škorice, pol lyžičky mletého zázvoru, štipka mletého muškátového orieška, 230 g strúhanej mrkvy, Krém: 250g mascarpone, práškový cukor, citrónová šťava Ozdobenie: mandľové lupienky, marcipán, potravinárske farby

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vyšľaháme s cukrom, pridávame po jednom žĺtka, potom šťavu z pomaranča. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škoricou, zázvorom, muškátovým orieškom a orechmi - pridáme do zmesi. Všetko spolu premiešame. Rúru predhrejeme na 180°C. Bielka vyšľaháme dotuha so štipkou soli. Mrkvu umyjeme, očistíme, nastrúhame a pridáme do zmesi. Premiešame a nakoniec opatrne primiešame aj vyšľahanú bielkovú penu. Cesto nalejeme do tortovej formy, uhladíme a dáme piecť na cca 45 minút. Po upečení necháme chvíľku vychladnúť, vyberieme z formy.

Na krém vyšľaháme 250g mascarpone s práškovým cukrom (tak od oka a podľa chuti a môžeme pridať aj pár kvapiek citróna). Krém nanesieme na tortu, posypeme mandľovými lupienkami a ozdobíme mrkvičkami vymodelovanými z marcipánu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.8.2015, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Makové šúľance



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g zemiakov uvarených v šupke, 175 g hrubej múky, 175 g jemnej krupice, 1 vajce, soľ, maslo, práškový cukor, pomletý mak

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme, nastrúhame na jemno alebo pretlačíme. K zemiakovej mase pridáme múku, krupicu, vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm, pokrájame na kúsky a z nich vytvarujeme šúľance. Šúľance vložíme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich a scedíme. Horúce zemiakové šúľance polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.8.2015, 6:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Tekvicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 menšia tekvica, 1 zemiak, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 3 PL masla, 100 ml 33% smotany, zeleninový alebo kurací vývar, kari korenie, biele korenie, muškátový oriešok, soľ, citrón, tekvicový olej, tekvicové semienka, čerstvý tymián

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu, cesnak a zemiak očistíme a nakrájame na malé kúsky. Z tekvice odstránime semienka a nakrájame ju tiež na menšie kocky – niektoré druhy tekvice nie je potrebné ani ošúpať, stačí poriadne umyť. Na masle opečieme nakrájanú tekvicu, zemiak, cibuľu a cesnak. Podlejeme trochou vody a dusíme pokiaľ tekvica nezmäkne. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu, dolejeme vývarom a necháme zovrieť. Na miernom plameni varíme cca 15 minút. Dochutíme kari korením, bielym korením, troškou nastrúhaného muškátového orieška, pár kvapkami citróna a posolíme. Olúpané tekvicové jadierka opečieme nasucho na panvici. Polievku na tanieri posypeme opečenými tekvicovými semienkami, čerstvým tymiánom a pokvapkáme tekvicovým olejom. Prípadne môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mandarínkovo-kokosový koláč (z Lidla)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajíčok, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc hladkej múky, 2 lyžice kypriaceho prášku do pečiva Pudingový krém: 3 konzervy (asi 525 g) zaváraných mandarínok v mierne sladkom náleve, 1 vanilkový puding Smotanový krém: 250 ml smotany na šľahanie (33%), 250 ml kyslej smotany, 2 vanilínové cukry, krémová časť kokosového mlieka Na posypanie: 4 lyžice strúhaného kokosu, 2 lyžice práškového cukru Plech 22 x 32 cm

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
S mixérom vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom. Do vajíčkovej zmesi metličkou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre približne 20 minút pri teplote 180 °C.

Pudingový krém:
Šťavu z mandarínok zmiešame v hrnci s pudingovým práškom. Za stáleho miešania uvaríme číry puding. Hotový puding necháme trochu vychladnúť.

Smotanový krém:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s kyslou smotanou, vanilínovým cukrom a krémovou časťou kokosového mlieka na tuhý krém. Ja primiešavam aj trochu želatiny (alebo stužovač) aby krém lepšie držal tvar.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.8.2015, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Levanduľové keksíky



POTREBNÉ PRÍSADY

125g masla, 200g strúhaného kokosu, 1 lyžica sušených levanduľových kvetov, 1 balíček vanilkového cukru, 90g práškového cukru, 170g hladkej múky, 5 lyžíc kukuričného škrobu, 1,5 lyžičky prášku do pečiva, 1 vajce, 1 lyžička kakaa. Na ozdobenie: marhuľový džem, fondán, potravinárske farby

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame zmäknuté maslo s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme žĺtok a všetko premiešame. Do cesta vmiešame preosiatu múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Ak chceme mať keksíky tmavšej farby - pridáme aj kakao. Zo zvyšného bielka vyšľaháme sneh a veľmi opatrne ho vmiešame do cesta. Nakoniec pridáme kokos a levanduľu. Cesto necháme odležať min. hodinu v chladničke. Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary, položíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej trúbe na 200 C približne 10 minút dozlata (závisí od hrúbky cesta).

Vychladnuté keksíky potrieme tenkou vrstvou džemu. Priložíme vykrojený fondán (môže byť i marcipán). Nakoniec potravinárskymi farbami namaľujeme levandulu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.8.2015, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu