. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária M. (majkatorka) ID 10016
mimibazar.sk/majkatorka
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.1.2007
Naposledy: 3.10.2020 18:23
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 261
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 43
NÁVODY 4
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

CUKROVINKY

Rýchla svieža maškrta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

okrúhle piškóty, citrónová šťava, čokoláda na varenie, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Pre tých, čo radi maškrtia a nechce sa im v teple piecť :) Piškóty v miske polejeme citrónovou šťavou, čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s kúskom masla, vylejeme na piškóty a dobre premiešame. Ihneď podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Veselá detská kaša


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kaša, ľanové semienka, hrozienka, goji, slnečnica

POSTUP PRÍPRAVY

Fantázii sa medze nekladú, takto pripravila večeru 12-ročná slečna pre svojho mladšieho brata :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.6.2015, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kokosovo-tvarohová torta s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 125g masla, 125g cukru, 110g polohrubej múky, 1/2 PDP, 50g kokosu, 250-300g mäkkého tvarohu, 2 šľahačky, vanilkový cukor, želatína do krémov za studena, čerstvé jahody (500g)

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajcia, vyšľaháme, vmiešame múku prášok do pečiva a kokos. Cesto naplníme do vymastenej, hrubou múkou vsypanej tortovej formy, pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút na 160st. Necháme vychladnúť. Polovičky jahôd poukladáme na korpus. Môžete korpus prekrojiť a natrieť džemom, nutelov ap., je dosť hutný. Ja som ho nechala vcelku bez plnky.\r\nŽelatínu dáme podľa návodu namočiť do 4 lyžíc vody a necháme nabobtnať. Medzitým vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom podľa chuti, vyšľaháme šľahačku a vmiešame do tvarohu. pripravíme si jahody, očistíme ich a prekrojíme napoly. \r\nSo želatínou pracujeme rýchlo, lebo raz-dva tuhne. Najprv ju zohrejeme, do tekutej vmiešame 2 lyžice tvarohovej šľahačky, potom vmiešame celé do krému, a navrstvíme na korpus s jahodami. Navrch ihneď poukladáme jahody reznou plochou hore.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.5.2014, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jemný tvarohový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

Spodné cesto: 150g masla, 150g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 300g hrubej múky, 1/2 prášku do pečiva Plnka: 500g mäkkého tvarohu, 100g cukru, 2 vajíčka Vrchné cesto: 3 žĺtky, 3 PL cukru, 3PL hrubej múky, 6 bielkov

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv pripravíme spodné hnetené cesto. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme žĺtky, vanilkový cukor a múku. Dobre prehnetieme a poukladáme lyžicou kôpky na vymastený, hrubou múkou vysypaný plech. Prstami cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech. Predhrejeme rúru. Zatiaľ pripravíme plnku. Tvaroh zmiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme sneh z 2 bielkov a natrieme na spodné cesto. Dáme zapiecť do rúry na 170st. asi 15 minút.
Medzitým pripravíme vrchné cesto. 3 žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a sneh zo 6 bielkov. Natrieme na koláč a dopečieme pri 150st. 10-15 minút. Koláč je hotový, keď je povrch upečený do ružova.

Tento zákusok je vysoký asi 2-2,5cm, krájame ho na štvorce 5x5cm. V našej rodine ho pečieme vždy na Veľkú noc :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 27.9.2015, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Mandľovo-ovsené lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

tuhý zvyšok z mandľového mlieka, asi 200ml, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 2-3 lyžice ovsenej múky, lyžica cukru/medu/hocičoho čím sladíte

POSTUP PRÍPRAVY

Pri príprave mandľového mlieka zostane po jeho precedení tuhý zvyšok, ktorý sa dá využiť rôzne. Mne sa podarilo urobiť chutné lievance, s jemnou tvarohovou štruktúrou, tak sa podelím o recept. Syn vyhlásil, že sú najlepšie na svete :) Všetko spolu zmiešame na cestíčko, malo by sa liať, ale nemá byť úplne riedke, lyžicou kladieme na malú panvicu alebo do lievancovej a upečieme z oboch strán. U nás lievance podávame s červenými ríbezľami nahusto, tiež nájdete v mojich receptoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie zo záhradky



POTREBNÉ PRÍSADY

morčacie prsia, mrkva, kučeravá petrzlenová vňať, slnečnicový olej, solčanka, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na tenké rezance, mrkvu prerežeme pozdĺžne a nakrájame na mesiačiky. Na oleji orestujeme mrkvu, pridáme mäso a miešame, kým nezbelie. Pridáme solčanku a soľ podľa chuti, prikryté dusíme asi 20 minút. Nakoniec prilejeme vriacu vodu podľa potreby a vmiešame nakrájanú petržlenovú vňať. Podávame s ryžou. Je to rýchle, zdravé a ľahké letné jedlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kysnutá lúpaná bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hl. múky špeciál - dala som špaldovú, 50 g cukru, 2 dcl mlieka, 25 g droždia, trošku soli, 60 g masla, 1 žltok. na obaľovanie: 120 g masla, 180 g cukru, 100 g mletých orechov, 1 lyžica mletej škorice, cca 60 g hrozienok namočených v rume

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie vymiešame s troškou mlieka, cukru, muky a necháme vykysnúť. Hotový kvások vlejeme do múky, pridáme roztopené maslo, cukor, soľ, žĺtok, zvyšné vlažné mlieko. Vymiešame cesto a necháme kysnúť na teplom mieste asi 3/4 hodiny. Zatiaľ v jednej miske rozpustíme maslo (nad parou), v druhej zmiešame cukor s mletými orechmi a škoricou. Pripravíme si aj hrozienka, ktoré namočíme do rumu. Z vykysnutého cesta potom lyžicou vykrajujeme alebo rukou trháme kúsky, namočíme do roztopeného masla, obalíme v orechovej zmesi a ukladáme do vymastenej bábovkovej formy. Každú vrstvu posypeme hrozienkami, ja som nedávala. Pokračujeme až kým sa cesto a ostatné suroviny minú. Necháme 10-15 minut ešte kysnúť, pečieme pri 170-180°C asi 45 min.

Ďakujem za recept kolegyni Hanke, ktorá doniesla túto fantastickú bábovku ochutnať, jej mame, ktorá pečie a dcére, ktorá mi poslala tento recpet :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 7.4.2013, 10:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta kôň


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4x piškótové cesto, čokoládový krém, jogurtovo-ovocný krém, haribo pelendreky v tvare slimáka - dajú sa rozmotať,, farebná cukrová ryža, piškóta, kvety

POSTUP PRÍPRAVY

inšpirácia

http://www.gather.com/viewArticle.action?articleId=281474977353109

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.7.2011, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Pšenová majonéza / dressing



POTREBNÉ PRÍSADY

4-5 PL uvareného pšena, 4-5 PL slnečnicového panenského oleja, 1 ČL horčice, 1/2dl studeného zeleninového vývaru, 1 téglik kyslej smotany - nemusí byť, môžete dať viac vývaru, soľ, korenie, kyslé uhorky...

POSTUP PRÍPRAVY

Vychladnuté pšeno vložíme do vyššej nádoby pridáme olej, horčicu a mixujeme ponorným mixérom. Keď je hmota hladká, pridáme smotanu, vývar, dochutíme. Je to zdravá a chutná alternatíva klasickej majonézy alebo tatarky, vhodná pre vegtariánov aj bezlepkovú diétu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.2.2011, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ovocná torta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 5 vajec, 5PL cukru, 5 PL vody, 5PL hladkej múky, 1KL prdo peč. puding - 1l mlieka, 2 vanilkové pudingu, 1 vanilkový cukor. šľahačková plnka - 2 šľahačky, vanilkový cukor, 3PL cukru, 4 tégliky kyslej smotany, želatína, salko, piškóty, ovocie - čučoriedky, hrozno, broskyne, marhule, čerešne

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme na papieri piškót, po vychladnutí ho vložíme do večšej misy - použila som 4l Tupperware, narezaním vytvarujeme. Uvarený vychladnutý puding rozmixujeme najemno, nalejeme do misy, poukladáme ovocie. Šľahačku vyšľaháme s cukrom, vmiešame kyslú smotanu, pridáme želatínu rozpustenú v 1dl vody, dobre premiešame. Navrstvíme na ovocie, pokladáme piškóty, zalejeme zvyšným pudingom, znovu naukladáme ovocie, šľahačkovú zmes a piškóty. Necháme stuhnúť do druhého dňa. Po vyklopení z misy ozdobíme - zdobila som karamelom z uvareného salka a ovocím

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.6.2010, 6:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu