končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Rýchla svieža maškrtaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY okrúhle piškóty, citrónová šťava, čokoláda na varenie, maslo POSTUP PRÍPRAVY Pre tých, čo radi maškrtia a nechce sa im v teple piecť :) Piškóty v miske polejeme citrónovou šťavou, čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s kúskom masla, vylejeme na piškóty a dobre premiešame. Ihneď podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Veselá detská kašaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kaša, ľanové semienka, hrozienka, goji, slnečnica POSTUP PRÍPRAVY Fantázii sa medze nekladú, takto pripravila večeru 12-ročná slečna pre svojho mladšieho brata :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 29.6.2015, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kokosovo-tvarohová torta s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 125g masla, 125g cukru, 110g polohrubej múky, 1/2 PDP, 50g kokosu, 250-300g mäkkého tvarohu, 2 šľahačky, vanilkový cukor, želatína do krémov za studena, čerstvé jahody (500g) POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajcia, vyšľaháme, vmiešame múku prášok do pečiva a kokos. Cesto naplníme do vymastenej, hrubou múkou vsypanej tortovej formy, pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút na 160st. Necháme vychladnúť. Polovičky jahôd poukladáme na korpus. Môžete korpus prekrojiť a natrieť džemom, nutelov ap., je dosť hutný. Ja som ho nechala vcelku bez plnky.\r\nŽelatínu dáme podľa návodu namočiť do 4 lyžíc vody a necháme nabobtnať. Medzitým vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom podľa chuti, vyšľaháme šľahačku a vmiešame do tvarohu. pripravíme si jahody, očistíme ich a prekrojíme napoly. \r\nSo želatínou pracujeme rýchlo, lebo raz-dva tuhne. Najprv ju zohrejeme, do tekutej vmiešame 2 lyžice tvarohovej šľahačky, potom vmiešame celé do krému, a navrstvíme na korpus s jahodami. Navrch ihneď poukladáme jahody reznou plochou hore. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.5.2014, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jemný tvarohový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Spodné cesto: 150g masla, 150g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 300g hrubej múky, 1/2 prášku do pečiva Plnka: 500g mäkkého tvarohu, 100g cukru, 2 vajíčka Vrchné cesto: 3 žĺtky, 3 PL cukru, 3PL hrubej múky, 6 bielkov POSTUP PRÍPRAVY Najprv pripravíme spodné hnetené cesto. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme žĺtky, vanilkový cukor a múku. Dobre prehnetieme a poukladáme lyžicou kôpky na vymastený, hrubou múkou vysypaný plech. Prstami cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech. Predhrejeme rúru. Zatiaľ pripravíme plnku. Tvaroh zmiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme sneh z 2 bielkov a natrieme na spodné cesto. Dáme zapiecť do rúry na 170st. asi 15 minút. Medzitým pripravíme vrchné cesto. 3 žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a sneh zo 6 bielkov. Natrieme na koláč a dopečieme pri 150st. 10-15 minút. Koláč je hotový, keď je povrch upečený do ružova. Tento zákusok je vysoký asi 2-2,5cm, krájame ho na štvorce 5x5cm. V našej rodine ho pečieme vždy na Veľkú noc :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 27.9.2015, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Mandľovo-ovsené lievancePOTREBNÉ PRÍSADY tuhý zvyšok z mandľového mlieka, asi 200ml, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 2-3 lyžice ovsenej múky, lyžica cukru/medu/hocičoho čím sladíte POSTUP PRÍPRAVY Pri príprave mandľového mlieka zostane po jeho precedení tuhý zvyšok, ktorý sa dá využiť rôzne. Mne sa podarilo urobiť chutné lievance, s jemnou tvarohovou štruktúrou, tak sa podelím o recept. Syn vyhlásil, že sú najlepšie na svete :) Všetko spolu zmiešame na cestíčko, malo by sa liať, ale nemá byť úplne riedke, lyžicou kladieme na malú panvicu alebo do lievancovej a upečieme z oboch strán. U nás lievance podávame s červenými ríbezľami nahusto, tiež nájdete v mojich receptoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie zo záhradkyPOTREBNÉ PRÍSADY morčacie prsia, mrkva, kučeravá petrzlenová vňať, slnečnicový olej, solčanka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na tenké rezance, mrkvu prerežeme pozdĺžne a nakrájame na mesiačiky. Na oleji orestujeme mrkvu, pridáme mäso a miešame, kým nezbelie. Pridáme solčanku a soľ podľa chuti, prikryté dusíme asi 20 minút. Nakoniec prilejeme vriacu vodu podľa potreby a vmiešame nakrájanú petržlenovú vňať. Podávame s ryžou. Je to rýchle, zdravé a ľahké letné jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kysnutá lúpaná bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hl. múky špeciál - dala som špaldovú, 50 g cukru, 2 dcl mlieka, 25 g droždia, trošku soli, 60 g masla, 1 žltok. na obaľovanie: 120 g masla, 180 g cukru, 100 g mletých orechov, 1 lyžica mletej škorice, cca 60 g hrozienok namočených v rume POSTUP PRÍPRAVY Droždie vymiešame s troškou mlieka, cukru, muky a necháme vykysnúť. Hotový kvások vlejeme do múky, pridáme roztopené maslo, cukor, soľ, žĺtok, zvyšné vlažné mlieko. Vymiešame cesto a necháme kysnúť na teplom mieste asi 3/4 hodiny. Zatiaľ v jednej miske rozpustíme maslo (nad parou), v druhej zmiešame cukor s mletými orechmi a škoricou. Pripravíme si aj hrozienka, ktoré namočíme do rumu. Z vykysnutého cesta potom lyžicou vykrajujeme alebo rukou trháme kúsky, namočíme do roztopeného masla, obalíme v orechovej zmesi a ukladáme do vymastenej bábovkovej formy. Každú vrstvu posypeme hrozienkami, ja som nedávala. Pokračujeme až kým sa cesto a ostatné suroviny minú. Necháme 10-15 minut ešte kysnúť, pečieme pri 170-180°C asi 45 min. Ďakujem za recept kolegyni Hanke, ktorá doniesla túto fantastickú bábovku ochutnať, jej mame, ktorá pečie a dcére, ktorá mi poslala tento recpet :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 7.4.2013, 10:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta kôňPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4x piškótové cesto, čokoládový krém, jogurtovo-ovocný krém, haribo pelendreky v tvare slimáka - dajú sa rozmotať,, farebná cukrová ryža, piškóta, kvety POSTUP PRÍPRAVY inšpirácia http://www.gather.com/viewArticle.action?articleId=281474977353109 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.7.2011, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Pšenová majonéza / dressingPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 PL uvareného pšena, 4-5 PL slnečnicového panenského oleja, 1 ČL horčice, 1/2dl studeného zeleninového vývaru, 1 téglik kyslej smotany - nemusí byť, môžete dať viac vývaru, soľ, korenie, kyslé uhorky... POSTUP PRÍPRAVY Vychladnuté pšeno vložíme do vyššej nádoby pridáme olej, horčicu a mixujeme ponorným mixérom. Keď je hmota hladká, pridáme smotanu, vývar, dochutíme. Je to zdravá a chutná alternatíva klasickej majonézy alebo tatarky, vhodná pre vegtariánov aj bezlepkovú diétu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 5.2.2011, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ovocná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto - 5 vajec, 5PL cukru, 5 PL vody, 5PL hladkej múky, 1KL prdo peč. puding - 1l mlieka, 2 vanilkové pudingu, 1 vanilkový cukor. šľahačková plnka - 2 šľahačky, vanilkový cukor, 3PL cukru, 4 tégliky kyslej smotany, želatína, salko, piškóty, ovocie - čučoriedky, hrozno, broskyne, marhule, čerešne POSTUP PRÍPRAVY Upečieme na papieri piškót, po vychladnutí ho vložíme do večšej misy - použila som 4l Tupperware, narezaním vytvarujeme. Uvarený vychladnutý puding rozmixujeme najemno, nalejeme do misy, poukladáme ovocie. Šľahačku vyšľaháme s cukrom, vmiešame kyslú smotanu, pridáme želatínu rozpustenú v 1dl vody, dobre premiešame. Navrstvíme na ovocie, pokladáme piškóty, zalejeme zvyšným pudingom, znovu naukladáme ovocie, šľahačkovú zmes a piškóty. Necháme stuhnúť do druhého dňa. Po vyklopení z misy ozdobíme - zdobila som karamelom z uvareného salka a ovocím OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.6.2010, 6:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |