.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Torta s mimonmi (5) 31.7.2014, 8:15
včera Zapekaný karfiol so šunkou a syrom... (8) 30.7.2014, 23:07
včera OBRATENY MAKOVO JABLKOVY***** (14) 30.7.2014, 18:20
včera Torta k narodeninám (4) 30.7.2014, 16:58
včera Omeleta s cuketou a s jogurtovo-cenakovym dipom (1) 30.7.2014, 15:31
včera Slnko, more, pláž. (2) 30.7.2014, 11:35
KARFIOLOVA ZMES NA ZIMU***** (20) 29.7.2014, 22:31
ZAVÁRANÝ KARFIOL (11) 29.7.2014, 22:29
Plnená cuketa (17) 29.7.2014, 22:02
Cukinový koláč (4) 29.7.2014, 21:58
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 30.7. 16:42 | všechny 128
Celkem: 48.993 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
Tuniakový šalát

POTREBNÉ PRÍSADY

2 tuniakové konzervy Eva v rastlinnom oleji 1 hlávkový šalát 1 cibuľa šalotka 20 cherry paradajok rukola Podravka Natur šalát soľ korenie olivový olej šťava z citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cibuľu nakrájame na tenké prúžky, cherry paradajky na polovičky a rukolu necháme celú. Všetko zľahka premiešame a dochutíme soľou, korením a podravkou Natur šalát. Pokvapkáme citrónovou šťavou a polejeme olivovým olejom. Nakoniec tuniaka EVA jemne rozmrvíme vidličkou a vmiešame do šalátu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

eva s. (evaso12) ID 300787 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Slnko, more, pláž.
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vanilkový korpus, malinový krém.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika H. (veronikah) ID 106536 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 30.7.2014, 11:35 včera | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Malinová torta bez múky na spôsob Kilimandžára

POTREBNÉ PRÍSADY

***cesto:*** 10 vajec, 300 g cukor kryštálový (trstinový), 100 g kakaa ***plnka: ***250 ml šľahačková smotana, 250 g mascarpone, 2 PL medu, maliny (čerstvé, alebo mrazené), 1 bal. vanilk. cukru, 1 bal plátkovej želatíny, 1 prášková želatína ***okrem toho:*** 1 varová čokoláda na polevu (100g), 1/5 Cery, malinový džem

POSTUP PRÍPRAVY

Torta sa dá pripraviť aj ako klasická torta z dvoch korpusov na sebe, medzi nimi plnka, navrchu maliny poliate želatínou a ozdobené, ale ja som sa tentokrát inšpirovala MMB a Kilimandžárom podľa Adriana S. (adrika280) a výsledok sa mi celkom páčil. Tortička nie je náročná, je vhodná aj pre bezlepkovú diétu, nakoľko do nej nejde múka a výborne sa v nej dopĺňajú maliny s horkastým korpusom a sladkým krémom - vyskúšajte :).

Postup:
Upečieme si dva korpusy (2x 5 vajec), ja si cesto urobím naraz a pečiem vo dvoch formách naraz.
Bielka vyšľaháme s dvoma tretinami cukru. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom, zľahka pridáme ušľahané bielky a preosiate kakao. Cesto vylejeme do foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri 180 °C, potom ešte 20-30 minút pri 150 °C (vyskúšajte špáradlom, keď je suché, je to ok). Necháme poriadne vychladnúť.
Na plnku si vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom, V druhej mise vyšľaháme mascarpone s medom a malinami (necháme si maliny aj na ozdobenie vrchu). Vmiešame šľahačku.
Roztopíme si plátkovú želanínu (podľa návodu). Vlažnú želatínu vmiešame do plnky a vylejeme do misy vystlanej potravinárskou fóliou. (Misa by mala mať obvod menší z každej strany zhruba o 5 cm, aby sme tam mohli prikladať špicaté kúsky korpusu). Misa poputuje na pár hodín do chladničky.
Jeden vychladnutý korpus olejeme roztopenou čokoládou vymiešanou s Cerou a necháme stuhnúť. Rozkrájame ho na 16 častí (vždy na polovicu, znovu na polovicu, atď).
Korpus bez čokolády natrieme malinovým džemom, vyklopíme stuhnutú plnku a dookola obložíme nakrájaným čokoládovým korpusom. Do "diery" vysypeme zvyšné maliny a zalejeme želatínou, ktorú si vyrobíme podľa návodu z práškovej želatíny (Ja som použila namiesto vody šťavu z malín (po umytí pri odkvapkaní získate chutnú šťavu).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana O. (Olivia) ID 1265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 29.7.2014, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZAVÁRANINY
Kvasené uhorky ,,kvasáky"

POTREBNÉ PRÍSADY

väčšie prezreté uhorky, krajec staršieho chleba, 2 bobkové listy, 5 zrniek čierneho korenia, 5 zrniek nového korenia, malá viazanička kôpru (môže byť aj kvet, ten dáme naspodok alebo navrch pohára), 2 mladé viničové výhonky, 2 - 3 PL soli, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté a očistené uhorky pozdĺžne nakrojíme (ja ich krájam pozdĺžne, rez začínam cca 0,5 cm pod vrchom uhorky a končím asi 1 cm pod spodnou časťou uhorky), pričom dávame pozor, aby sme ich neprerezali úplne. Na spodok 4 l pohára (môže byť aj menší) poukladáme všetky ingrediencie, naložíme uhorky a zalejeme slanou vodou. Pohár zatvoríme a položíme na slnečné miesto na 3-4 dni. Dĺžka kvasenia závisí od dostatku slnka a tepla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária B. (mariabela) ID 297491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Šošovicové fašírky

POTREBNÉ PRÍSADY

šošovica, cibuľa, údený syr, vajce, strúhanka, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Šošovicu namočíme - stačí na pár hodín, uvaríme do mäkka (prisolíme až na konci). Potom ju v miske zmiešame s 1 vajíčkom, strúhankou, postrúhaným údeným syrom a opraženou cibuľou. Kto chce, môže pri pražení cibule vyškvariť aj slaninku. Dáme toľko strúhanky, aby sa nám z hmoty dali tvarovať fašírky.Podľa potreby dosolíme, prípadne dokoreníme mčk. Potom ich ešte v strúhanke obalíme a fašírky opečieme na oleji. Podávame s varenými zemiakmi a k tomu zelenina alebo ajvar.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kaja Č. (kvjetecko) ID 18076 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZELENINOVÉ JEDLÁ
Jednoduché a chutné cvikľové carpaccio

POTREBNÉ PRÍSADY

upečená cvikľa (1 menší kus na osobu), soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, balsamiková redukcia, 1 malá lyžička medu, slaný syr, vlašské orechy a čerstvý tymian na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

... rýchla večera alebo raňajky ...... upečenú cviklu (pečieme neošúpanú, zabalenú v alobale v rúre vyhriatej na 200°C - menšiu 1 hodinu, väčšiu 1,5 hodiny - najlepšie deň vopred) očistíme a nakrájame na čo najtenšie plátky, rozložíme na tanier, jemne osolíme a okoreníme, pokvapkáme balsamicovou redukciou, medom, posypeme rozdrobeným syrom, dozdobíme vlašskými orechmi a tymianom ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
NÁTIERKY
Skvelá nátierka z údeného pstruha

POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie : 300 g údeného pstruha bez kože a kostí, 100 g masla povoleného na izbovú teplotu, 5 sardeliek (ančovičky alebo očká), šťava z jednej limety, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 zelené jablko, panenský olivový olej, ciabatta alebo bageta

POSTUP PRÍPRAVY

... recept mám z knihy Marcela Ihnačáka a je jemne upravený s ohľadom na dostupnosť niektorých surovín - vlastne len údenej ryby, nakoľko podľa pôvodného receptu sa má použiť údený úhor, ktorého som nezohnala - ale údený pstruh (občas dostanem kúpiť v Bille) je úplne super - údenú makrelu neodporúčam, pretože má veľmi výraznú údenú chuť, ktorá prebije ostatné chute a množstvo limetovej šťavy (pôvodne mali byť dve limety a myslím si že by to bolo veľmi kyslé) ... taaakže : do mixéra dáme údeného pstruha, maslo, sardelky, limetovú šťavu, soľ, korenie a rozmixujeme dohladka. Ciabattu alebo bagetu nakrájame a nasucho opečieme na plechu v rúre do zlatohneda. Jablko umyjeme a pokrájame na malé kocôčky. Opečené kúsky bagety natrieme nátierkou, posypeme nakrájaným jablkom a pokvapkáme olivovým olejom, na čo ja vždy zabudnem ale aj bez neho je to luxusné ... vrelo odporúčam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
PREDJEDLÁ
Výborná kačacia (husacia) pečeň s karamelizovanými jablkami

POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre 2 osoby : biela kačacia (husacia) pečeň (z vykŕmenej kačice - husi) - cca 6 plátkov, 2 jablká, hnedý cukor (2-3 PL), hrubozrnná soľ, portské víno alebo Marsala príp. tokajské víno (1 dl)

POSTUP PRÍPRAVY

... receptík som našla na internete a jemne upravila podľa stavu špajze :-) ... a keďže bol výborný, posúvam ďalej ... z celých jabĺk vyberieme stred pomocou špeciálneho "vypichovača", jablká ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé cca 1 cm, ktoré obalíme z oboch strán v hnedom kryštálovom cukre, pečeň nakrájame na cca 0,5 - 1 cm hrubé plátky ... rozpálime panvicu najlepšie s nepriľnavým povrchom, na rozpálenú vložíme jablká obalené v cukre a necháme skaramelizovať z oboch strán - trvá to len chvíľku, treba dávať pozor aby sa jablká nespálili ... opečené jablká vyberieme a na panvicu do výpeku z jabĺk vložíme plátky pečene a osmažíme z oboch strán cca po minúte a vyberieme von ... do výpeku vlejeme víno a zredukujeme na šťavu ... pečeň servírujeme na skaramelizovanom jablku, jemne osolíme a polejeme šťavou z vína (ja som mala tokajské a bolo to výborné) ... podávame s chlebíkom alebo bagetkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
NÁTIERKY
Mňamková nátierka z foie gras (pečene kŕmenej kačky / husi)

POTREBNÉ PRÍSADY

... pečeň z kŕmenej kačice alebo husi, tokajské vínko - cca 3 - 5 dl podľa veľkosti pečene, maslo, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... receptík je zo stránky http://lucylovetobake.blogspot.sk/2011/10/pasteta-z-kacacej-pecienky-alebo-foie.html ... a je skutočne výborný - málo surovín, aj keď nie práve lacných ... ale raz za čas sa dá ...jednoduchá príprava a výsledok famózny ... jemne som ho vytunovala podľa dostupnosti niektorých surovín - ale výsledok bol úúúžasný .... pečeň vložíme do zapekacej nádoby a do polovice zalejeme vínkom, prikryjeme, vložíme do väčšej nádoby naplnenej teplou vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 35-45 minút podľa veľkosti pečene - keď pichneme do pečene nesmie vytekať krv ... keď je upečená necháme trocha schladnúť ... pridáme cca 1 PL povoleného masla, pridáme soľ a korenie podľa chuti a vymixujeme na hladko ... preložíme do vhodnej nádoby a vrch potrieme brusnicovým džemom alebo zalejeme tukom aby paštéta neoschla, necháme stuhnúť ... a potom už len vychutnávame ... veeeeľkááá dobrota

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
RYBY A DARY MORA
Slany kolac s udenym lososom/quiche

POTREBNÉ PRÍSADY

balenie listkoveho cesta (cca 320g -uz zrolovane), balenie udeneho lososa (120-200g podla chuti), 300ml kyslej smotany, 5 vajicok, kopor (najlepsie cerstvy), 300g struhane syra (eidam)

POSTUP PRÍPRAVY

Vymastime si formu na pecenie (stredne velku), na ktoru polozime papier na pecenie a nan ulozime cesto. Ja som mala uz zrolovane tak som mala menej roboty :) Vymiesame si vajicka s kyslou smotanou, ochutime solou a korenim a pridame nasekany kopor (nemusi byt). Na cesto ukladame vrstvu lososa, zalejeme polovickou zmesi vajicok a smotany a zase losos a opat vajickova zmes
Na vrch nastruhame vela syru a sup do rury - 180 stupnov a pecieme zhruba 30-35 minut kym nam vrch zozlatovie

Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana B. (ZuzkaLondyn) ID 274356 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 48.993 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>