.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Recepty zo školskej jedálne (56) 20.9.2014, 21:32
DNES Kukuricová polievka so šunkou a smotanou - jednoduchá, rýchla a hlavne chutná :) (14) 20.9.2014, 21:26
DNES Mimoni pri Cukríkovom mori (2) 20.9.2014, 21:08
DNES psíček (6) 20.9.2014, 21:06
DNES Torta Nemo so žralokom Brusom (9) 20.9.2014, 21:05
DNES Torta Homer Simson (5) 20.9.2014, 21:04
DNES Ivankove Angry Birds (1) 20.9.2014, 21:02
DNES Zdravé ovsené lievance (2) 20.9.2014, 20:32
DNES Vynikajúci makovo-tvarohový koláč s 5 hviezdičkami ***** (205) 20.9.2014, 16:13
DNES Fantastické šišky (4) 20.9.2014, 12:55
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 49.168 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
TORTY
Húsenička /2./...
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 7 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta a nastriedačku: falošný parížsky krém karamelový s jahodami, krém z bielej čokolády s malinami a krém z bielej čokolády s jahodami...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Penové srdce k 50-tke...
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,7 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
burlesque pre Lindu
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

nutelové mascarpone jahodový dip

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Svadobný set
PRO INSPIRACI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva L. (Akve) ID 92234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
sova

POTREBNÉ PRÍSADY

Na korpus potrebujeme: 6 vajíčok, 6 PL kr. cukru, 6 PL vlažnej vody, 6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva. Vajíčka spolu s kr. cukrom vyšľaháme do peny. Do vyšľahaných vajec s cukrom pridávame múku, vlažnú vodu a prášok do pečiva. Hmotu vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného okrúhleho plechu, ktorú pečieme pri 180 stupňoch približne 15-20 minút.

POSTUP PRÍPRAVY

Pri pohľade na túto tortu si určite pomyslíte, že ju piekol skúsený pekár. Pravdou však je, že táto torta je veľmi jednoduchá na prípravu, preto by sme Vám radi ukázali, ako postupovať pri jej tvorbe. Populárna sovia torta sa hodí na každú príležitosť, či ide o oslavu narodenín alebo obyčajnú oddychovú nedeľu. Neudávame tu, akou plnkou plniť a zdobiť, pretože každý má rád niečo iné. Je možné použiť rôzne príchute, či už čokoládovú, karamelovú, ovocnú,...

1. Upečieme si 4 okrúhle korpusy - 2 okrúhle korpusy s priemerom 22 cm a 2 okrúhle korpusy s priemerom 33 cm.
Z jedného 33 cm okrúhleho korpusu sa posnažíme vyrezať si časti sovy - nohy, hlavu a krídla podľa obrázka.

2. Vychladnuté korpusy si poukladáme do tvaru sovy. Prípadne nezrovnalosti orežeme nožom.



3. Môžeme si ich prerezať priečne, aby sme mohli vnútro naplniť plnkou. Ten, kto nemá rád plnkové torty si natrie plnku iba na vrch, ako môžeme videť na nasledujúcich obrázkoch. Na zdobenie používame zdobiace vrecká s rôznymi špičkami, aby sme vytvorili dokonalý vzhľad sovy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
bingo rez

POTREBNÉ PRÍSADY

Na prípravu budeme potrebovať: Cesto: Sušienkový krém: Puding. plnka: ⇒ 4 vajcia ⇒ 100 g kr. cukru ⇒ 100 g polohrubej múky ⇒ 30 g kakaa ⇒ 0,05 l oleja ⇒ 150 g maslových sušienok ⇒ 0,2 l džúsu ⇒ 50 g pr. cukru ⇒ 125 g masla ⇒ 3 ks zlatého klasu ⇒ 1 l mlieka ⇒ 70 g pr. cukru ⇒ 250g masla ⇒ 30 g kakaa ⇒ 1 ks vanilka Šľahačkový krém: a Ďalšie ingrediencie: ⇒ 3 ks šľahačka v prášku ⇒ 2 ks stužovač šľahačky ⇒ 0,75 l mlieka ⇒ 2 ks vanilky ⇒ 1,5 dcl kávy ⇒ 4 dcl džúsu ⇒ 2 ks dlhé piškóty ⇒ 4 ks piškóty so želatínou

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Zo surovín na cesto upečieme piškótový plát, necháme vychladnúť.

Maslové sušienky pomrvíme, zalejeme džúsom. Necháme chvíľu postáť, aby sušienky vpili všetok džús. Potom vmiešame maslo a cukor, vznikne kaša, ktorú necháme bokom postáť.

Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding, za občasného miešania ho necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a postupne k nemu pridávame vychladený puding. Hotový krém rozdelíme na dve polovice.


Do jednej polovice plnky pridáme vanilkový cukor a premiešame.


Do druhej polovice pridáme kakao a premiešame. Obe plnky necháme vychladiť.


Piškótový plát polejeme džúsom, asi 0,2 l.


Natrieme sušienkový krém.


Želatínové piškóty namáčame v uvarenej a vychladnutej káve, ukladáme obrátené čokoládou nahor.


Natrieme vanilkovú časť pudingového krému.


Dlhé piškóty namáčame do džúsu, poukladáme na plnku.

V tejto fáze som koláč dala do chladničky asi na hodinu. Zdalo sa mi, že to potrebuje, lebo bol už dosť vysoký a ďalšia záťaž by mu mohla skôr uškodiť.

Keď koláčik trocha oddýchol, natrieme kakaovú časť pudingového krému.

Nakoniec natrieme šľahačkový krém.


Posypeme grankom alebo nastrúhame čokoládu.

Koláč dáme do chladničky, aby poriadne vychladol. Ja som ho tam mala 24 hodín, koláč je dosť vysoký, tak aby sa potom dobre krájal.


Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
žerbo

POTREBNÉ PRÍSADY

⇒ 750 g polohrubej múky, ⇒ 1 a 1/2 palmarinu (250 g + 125 g), ⇒ 1 a 1/2 balenia vanilkového cukru, ⇒ 1 a 1/2 PL práškového cukru, ⇒ 3 žĺtka, ⇒ 3 g čerstvého droždia, ⇒ troška mlieka na rozrobenie kvásku. Na prípravu orechovej náplne budeme potrebovať: ⇒ 320 g pomletých vlašských orechov, ⇒ 250 g práškového cukru, ⇒ olej na poliatie pomletých orechov, ⇒ marmeláda (najlepšie pokvaskovitá - napr. josta, viničky, ...) Na prípravu polevy budeme potrebovať: ⇒ čokolády (2x hnedá 74 %, 1x biela) ⇒ 150 g stuženého tuku (najlepšie cera).

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Najskôr si zmiešame orechy, práškový cukor (ja som nemala dostatok práškového cukru, preto som pridala aj kr. cukor). Dobre premiešame, aby sme nemali hrudky z cukru. Touto plnkou, budeme posypovať jednotlivé pláty.



Môžeme sa pustiť do prípravy cesta. V troške mlieka si rozdrvíme čerstvé droždie. Mlieko musí byť teplé, aby nám kvások vykysol. Po vykysnutí kvásku pridávame do pripravených surovín - múka, palmarin, vanilkový cukor, práškový cukor, žĺtka.

Spolu tieto ingrediencie poriadne miesime, môžeme aj mixérom, no rukou to je oveľa rýchlejšie a precíznejšie.

Miesime dovtedy, kým nevznikne krásna guľka, s ktorou sa dá pracovať.

Cesto si rozdelíme na 5 častí.

Rozvalkou na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme plát do požadovaného tvaru pekáča. V prípade, ak sa Vám cesto trhá, treba priliať troška mlieka a znova prepracovať - cesto bude vláčnejšie a nebude sa trhať.

Ja som piekla na plechu o rozmere 30 x 25. Cesto si môžeme pekne orezať do obdĺžnika alebo nemusíme a orežeme ho až po upečení.

Plech si vystelieme papierom na pečenie.

Vyvaľkaný plát cesta opatrne pomocou rozvalky presunieme na plech.

Cesto natrieme džemom, nemusíme sa báť, ak dáme viac džemu, koláčik bude po upečení vláčnejší a následne si posypeme orechovou zmesou, ktorú sme si pripravili na začiatku.

Jemne lyžičkou polejeme olejom - len ako keby pokvapkáme.

Postup opakujeme toľko krát, koľko máme vrstiev cesta, až kým prídeme po posledný plát, ktorý poprepichujeme vidličkou. Vidličku potlačíme až tak, aby sme prepichli aj spodný plát cesta.

Takto navrstvený surový koláč dáme piecť do rúry, približne na 180 stupňov cca 25-30 minút.

Kým sa nám pečie koláčik, pripravíme si čokoládu na poliatie. Ja som robila čierny podklad a pofrkala som to bielou čokoládou. Do misky si nalámeme čokoládu a pridáme stužený tuk.

Vodu v hrnci si dáme zvariť. Odstavíme ju a na to položíme misku s čokoládou a tukom.

Necháme voľne rozpustiť.

Troška prechladnutou čokoládou olejeme celý koláč a môžeme si ho ozdobiť aj bielou pofrkanou čokoládou.

Narežeme na rezy a podávame ku kávičke.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
veterníky

POTREBNÉ PRÍSADY

Na prípravu odpaľovaného cesta budeme potrebovať: 250 ml vody, štipka soli, 100 g masla alebo rastlinného tuku, 150 g hladkej múky, 4 vajíčka. Na prípravu vanilkového krému budeme potrebovať: 1 zlatý klas, 300 ml plnotučného mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 3 PL kr. cukru. Ďalej budeme potrebovať: šľahačku, svetlú polevu od Dr. Oetker.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Do hrnca odmeriame vodu, pridáme soľ, maslo alebo rastlinný tuk a necháme zovrieť. Len čo voda začne vrieť, vsypeme hladkú múku, ihneď zmiernime oheň a dôkladne miešame, aby sa nevytvorili hrčky.

Na veľmi miernom ohni a za stáleho miešania cesto krátko paríme. Správne sparené cesto poznáme podľa toho, že sa začne oddeľovať od dna a stien nádoby, je pevné a lesklé. Opaľované cesto preložíme do studenej misy, miešame a spracúvame, kým čiastočne nevychladne.

Do cesta postupne zapracujeme jedno vajce po druhom a každé s cestom dôkladne spojíme, kým pridáme ďalšie. Hotové odpaľované cesto musí byť husté, hladké a lesklé.

Plech potrieme tukom alebo vystelieme papierom na pečenie, nakreslíme si na ňom za pomoci pohára a ceruzky orientačné krúžka a cukrárskym vrecúškom naň striekame kolieska.

Plech vložíme do dobre rozohriatej rúry na 200-220 stupňov. Rýchlym zohriatím sa v ceste vytvorí para, ktorá pečivo nafúkne. Prvých 7 minút nesmieme rúru otvárať, aby sme neporušili narastanie cesta, inak by veterníky zostali tvrdé a nízke. Po uplynutí 7 minút teplotu mierne stíšime, cca na 180 stupňov a pečieme dovtedy, kým nebudeme mať pekné zlatisté sfarbenie pečiva.

Keď vidíme, že pečivo nám dostalo krásnu farbu, rúru vypneme a mierne pootvoríme dvierka. Veterníky nevyberáme! Necháme ich takto v polootvorenej rúre postáť 10 minút.

Po uplynutí 10 minút, veterníky vyberieme, ešte horúce ich prekrojíme. Plniť ich môžeme až po dôkladnom vychladnutí.



Z mlieka, cukrov a zlatého klasu si uvaríme hustý krém, ktorý tiež necháme mierne vychladnúť.



Vyšľahame si šľahačku a dáme ju do chladničky vychladiť. Vychladnuté veterníky môžeme plniť. Najskôr vanilkovým krémom.



Potom šľahačkou.



Prikryjeme ich a polejeme pripravenou polevou podľa návodu.



Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
medové rezy

POTREBNÉ PRÍSADY

Na prípravu cesta budeme potrebovať: 1 celé vajíčko, 150 g kr. cukru, 1 ČL jedlej sódy (sóda bikarbóna), 50 g palmarinu, 2 PL plnotučného mlieka, 2 PL medu, 450 g hladkej múky, 1 PL kakaa. Na prípravu krému budeme potrebovať: 400 ml plnotučného mlieka, 2 a 1/2 PL (kopcovité) hladkej múky, 2 PL kr. cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 PL pr. cukru, 150 g palmarinu alebo masla. Na prípravu polevy budeme potrebovať: 100 g tmavej čokolády, 3 PL oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Všetky prísady na cesto okrem múky zamiesime lopatkou v miske na miernom ohni, pretože musíme cesto najskôr ohriať. Za stáleho miešania, až pokiaľ neprestane sóda peniť, si vytvoríme hustú hmotu, ktorú odstavíme a pridáme múku. Vymiesime hladké cesto.

Cesto si rozdelíme na 4 časti a vaľkáme si pláty v rovnakej veľkosti. Vaľkáme ho teplé, pretože studené sa nám bude lámať.

Pomocou valčeka si opatrne prenesieme cesto na plech (na opačnú stranu plechu, aby sa jednoduchšie oddelilo po upečení). Cesto na plechu si môžeme orezať, aby sme nemali prebytočné časti.

Každé cesto pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu cca 5-8 minút. Upečené cesto si opatrne preložíme na navlhčenú utierku a necháme vychladiť.

Pripravíme si krém. Kr. a vanilkový cukor spolu s mliekom a múkou varíme ako puding. Keď sa mierne hmota ochladí, pridáme ju do vymixovaného palmarínu alebo masla s pr. cukrom a pekne vymiešame mixérom hladký krém. Rozdelíme si ho na 3 časti.

Krém natierame na upečené pláty a vrstvíme.

Čokoládu si nad parou rozpustíme, pridáme olej a necháme jemne prechladnúť. Jemne prechladnutú čokoládu si natrieme na vrchný plát cesta a necháme stuhnúť. Takto navrstvený koláčik necháme odstáť a po niekoľkých hodinách nám pekne stuhne a bude sa dať krájať bez problémov.

Nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
jablkové rezy so šlahačkou

POTREBNÉ PRÍSADY

Na prípravu cesta budeme potrebovať: 5 vajíčok, 250 g cukru, 250 g polohrubej múky, 2 PL oleja, 1/2 balenie prášku do pečiva. Na prípravu krému budeme potrebovať: 5 väčších jabĺk, 800 ml vody, 2 vanilkové pudingy, 8 PL kr. cukru. Na dekoráciu budeme potrebovať: 500 ml smotany na šľahanie.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme múku, prášok do pečiva a olej a jemne premiešame. Cesto vylejeme do vopred tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu (alebo vystlaného papierom na pečenie) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.

Vodu a cukor si dáme zovrieť. Pridáme do nej nastrúhané jablká (jablká strúhame na hrubšom strúhadle) a pudingy. Poriadne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky a uvaríme tuhú kašu. Hustú hmotu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju na upečený korpus. Pekne uhladíme. Necháme úplne vychladnúť, poprípade vložíme do chladničky na niekoľko hodín.

Vyšľaháme si šľahačku a navrstvíme ju na jablkovo-vanilkový krém.Vrch posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 49.168 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>